用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 浸信會呂明才小學 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離 ...
樓主: benny2008
go

教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離

已pm 給你啦:D

原帖由 benny2008 於 08-11-19 21:48 發表
  Hi Kruson
可否 pm告訴我妳是那位1E同學家長?
Thanks

原帖由 Kruson 於 08-11-19 11:44 發表
大家好, 遲左好多先黎報到添, 我囝囝都係1E班o既, 我係在職mami 黎

歡迎你加入 ,請 check pm

原帖由 benny2008 於 08-11-20 20:19 發表
Josephine
妳女女隻牙e家點呀

Benny,

噚晚隻牙后面好鬆,但係前面好實正,最后我老公用線拉隻牙出來 !(我老公話佢自己都有d驚驚哋,反而Jacey好勇敢,雖然有d痛,但是無 ,真係好叻女 !)

原帖由 Kruson 於 08-11-19 11:44 發表
大家好, 遲左好多先黎報到添, 我囝囝都係1E班o既, 我係在職mami 黎

Kruson,

Nice to meet u !我個女又係1E架!Pls check pm:loveliness: !

各位家長,
囡囡(有20分)報了及沙呂,但1st round failed,要等大抽獎,若唔中獎便要叩門.
請問沙呂叩門你咪大抽獎放榜當日就可以去叩門,interview 時去年分別問家長及小朋友甚麼問題,要唔要預備才藝表演??

囡囡好鍾意沙呂, 我也好喜歡..
希望大家能幫幫忙,謝謝!!!!!

聽日要返工去唔到呀

原帖由 benny2008 於 08-11-26 19:58 發表

感謝 神:今日天氣良好,我地家長租的28座位旅游巴士,早於出發前的晚上7時全車滿座,1A-1E都有家長同車,又一次證明『沙呂家長心連心』,再次向1C班男班長嘅母親Cindy說聲:「多謝」,感謝妳的高超電腦技術為家長篇名牌、家長通訊 ...
Benny & Cindyma, thank you so much

原帖由 benny2008 於 08-11-24 20:47 發表

各位沙呂家長,星期三學校旅行,我地『1C班親會』租了一架28座位旅游巴士接送家長前往展能運動村,現有小量座位,星期二我會在學校,可聯絡我留位,先到先得,租車費均分。
benny ...

benny

我代表1E家長多謝你為他們安排旅遊巴士,唔好意思,哩兩日無上BK,唔知威仔生日,姨家先講生日快樂,會唔會遲左呢

原帖由 benny2008 於 08-11-26 19:58 發表

感謝 神:今日天氣良好,我地家長租的28座位旅游巴士,早於出發前的晚上7時全車滿座,1A-1E都有家長同車,又一次證明『沙呂家長心連心』,再次向1C班男班長嘅母親Cindy說聲:「多謝」,感謝妳的高超電腦技術為家長篇名牌、家長通訊 ...

Benny哥
何須在此向我說多謝呢? 大家心照啦...
我只不過出了少少力啫, 其實大家一年級家長都對學校認識唔算太深(尤其要返工那些家長), 能夠出自己少少綿力幫到各位家長, 等大家可以互相認識, 日後也可以互相照應, 最終得益既都係一班可愛的小朋友們而已。
Cindy
請入來參觀皓皓豬唱歌啦呢度 ;-)

昨天回到家真的很疲累, 其實昨天沒有做過什麼大運動, 只是看管一班小寶寶, 帶他們去下洗手間, 幫他們將精美的午餐拿出來, 與他們玩下集體遊戲, 拍下照而已, 為何會那麼累呢?
噢, 歲月趨人, 年紀大了真不及當年
請入來參觀皓皓豬唱歌啦呢度 ;-)

原帖由 cindymama 於 08-11-27 13:48 發表
昨天回到家真的很疲累, 其實昨天沒有做過什麼大運動, 只是看管一班小寶寶, 帶他們去下洗手間, 幫他們將精美的午餐拿出來, 與他們玩下集體遊戲, 拍下照而已, 為何會那麼累呢?
噢, 歲月趨人, 年紀大了真不及當年 ...

前日學校旅行,一位相熟家長A行過來問我是否基督徒?我答係,佢話比我聽帶左另一位家長B信主,AB因「童言無忌」的誤會而認識,後來事件終於解决了。A家長『不計算人的惡』,透過祈禱,最後主動去約B家長返教會,神差遣人是要人用行動去『愛人如己』,不單是講而吾行動,正如隔壁中了風的婆婆無飯食又無人照顧,但佢之前嘅行為使你好討厭佢,你個心不斷為佢祈禱,神感動你去救佢,但因你放吾低佢嘅過去而聽吾神嘅聲音,無行動去找人或自己去幫佢,結果婆婆死了及發臭才被發現,有些基督徒往往滿口神嘅話,對神如何有信心,結果?

『信心若沒有行為就是死的』
       新約聖經~雅各書217

原帖由 benny2008 於 08-11-28 22:27 發表

前日學校旅行,一位相熟家長A行過來問我是否基督徒?我答係,佢話比我聽帶左另一位家長B信主,A和B因「童言無忌」的誤會而認識,後來事件終於解决了。A家長『不計算人的惡』,透過祈禱,最後主動去約B家長返教會,神差遣人是要人用 ...

Benny弟兄

多謝你用神的話語提醒我們。

姊妹上

原帖由 yvonnemami 於 08-11-29 11:35 發表

Benny弟兄

多謝你用神的話語提醒我們。

姊妹上
Sandy姊妹
yvonne爸爸昨天是否第一次返沙呂小呀?

原帖由 benny2008 於 08-11-29 15:42 發表
Sandy姊妹
yvonne爸爸昨天是否第一次返沙呂小呀?

唔係啊,有時都有同yvonne返學,不過撞唔到你喳!

星期日返學校崇拜,又見到校長返黎做野,已經見過她好幾次啦,所以校長真係好直得我們敬佩架!

回覆 # 的文章

Benny,

請問你知不知道這位校長在校服務了多少年,是否已接近退休年齡呢?

回覆 # 的文章

還有現在小一是否行雙班主任制?

原帖由 yvonnemami 於 08-12-1 14:10 發表

唔係啊,有時都有同yvonne返學,不過撞唔到你喳!

星期日返學校崇拜,又見到校長返黎做野,已經見過她好幾次啦,所以校長真係好直得我們敬佩架! ...
Sandy
沙呂有今日嘅光輝,鄧校長『居功厥偉』。

原帖由 CharKar 於 08-12-1 14:59 發表
Benny,

請問你知不知道這位校長在校服務了多少年,是否已接近退休年齡呢?
Hi CharKar
SORRY,妳的問題我不知道答案,所以答不到妳

Brother Benny in Jade,

heheh.. It's me again....in Pearl since I want to save my time here.... I've just finished the dictation revision with my boss......I hope he keep it on tomorrow.
Actually I want to say thanks to you for those important information about my boss... I keep remind my maid to do so... Thousand thanks on your words....

Yvonne.... cheers..

原帖由 yvonnengfy0639 於 08-12-1 21:49 發表
Brother Benny in Jade,

heheh.. It's me again....in Pearl since I want to save my time here.... I've just finished the dictation revision with my boss......I hope he keep it on tomorrow.
Actually I w ...
親愛的明珠姐:
妳同波士温默書温到幾點ar?今日放學見 L 老師同妳公子補課是嗎?
翡翠弟