用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 浸信會呂明才小學 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離 ...
樓主: benny2008
go

教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離

原帖由 benny2008 於 08-10-17 20:48 發表
sherinema:
我古cindy半夜2點幾仲「未瞓」 ,應該係夢遊上下BK ,揾下花師奶 講買咩奶粉無毒掛
師弟   
Uncle Benny, 你死 la 你梗係想 cindyma "chung"     你 la

Sherinema

原帖由 benny2008 於 08-10-16 20:18 發表
sherine好可愛呀:D
Uncle Benny, 我個囡話今日喺學校見到你, 想同你 say hello   , 不過你比一班沙呂小 fans 圍住呢

Sherinema

原帖由 benny2008 於 08-10-17 22:50 發表
今朝返沙呂派完newspaper,就同我夫人& Cindy同Amy一齊去小蜜蜂食早餐,超好味 ,然後返417做班務。
Sherinema:妳幾時揾朝返尼沙呂大家約埋去飲早茶ar?小師弟 ...
Uncle Benny, 有機會我實 join 埋你哋個 breakfast meeting ga   

Sherinema

原帖由 benny2008 於 08-11-1 14:58 發表

『水運會後隨筆』
好開心响水運會遇見多位1C家長,好感謝「展皓媽」「芷穎媽」出心出力,友誼第一
志威老豆benny:loveliness:

洗咩客氣呢, 志威老豆, 你都出咗唔少力啦, 我在此都要感謝你呀!
雖然今次水運會之後, 大家食下午茶時才開始覺得兩隻腳好酸軟好勀, 但為咗1C班小朋友而付出, 無計啦...
其實見到佢地在一張櫈上坐咗幾個鐘頭都咁定, 已經好難得嫁啦, 所以我地今次的少少付出, 完全是值得的。
請入來參觀皓皓豬唱歌啦呢度 ;-)

原帖由 benny2008 於 08-11-4 17:56 發表
Dear all
請問沙呂小各位家長1-5早7:45am-8:30am有時間回校幫手量體温嗎?因缺乏義工家長,可以抽空其中1-2天幫手的請PM我。Thanks
benny

你真係一呼百應, 昨天今天已經有家長義工返來幫手喇

原帖由 benny2008 於 08-11-6 19:55 發表
Dear cindymama :
沙呂小d家長真係好團結,多謝孔太幫我通知Rita幫手,代書記向金太、亞文、Rita說一聲,衷心感謝早上回校幫手量體温,1-5還欠一位家長幫手,如各位家長有空可PM我或Rita。
Thanks a lot
benny ...
Sorry 我要返工, 返唔到學校幫手, 不過一有時間我就會同 Uncle Benny 報名, 在此感謝各位愛心家長

原帖由 benny2008 於 08-11-11 17:57 發表
今日大衛團成百幾人,『好似』見唔到妳位千金sherine  
Uncle Benny, 成百幾人你都發覺唔見咗佢你真 ,等我問吓佢去咗邊先 !

你哋明天玩得開心d la

Sherinema

原帖由 benny2008 於 08-11-11 17:57 發表
今日大衛團成百幾人,『好似』見唔到妳位千金sherine  

啊囡話,你一出馬叫人去,全班一窩蜂去,牟利

原帖由 benny2008 於 08-11-12 21:48 發表
感謝 神:今日1C班開生日會,有9位同學9-11月生日,十幾個家長同4位老師參與,沙呂老師非常有愛心。

我睇到你地D陣容好強大,係呢,你知唔知吳老師就快結婚啦!我明天要返1E做野,明天見

原帖由 benny2008 於 08-11-12 21:48 發表
感謝 神:今日1C班開生日會,有9位同學9-11月生日,十幾個家長同4位老師參與,沙呂老師非常有愛心。

係呀, 1C班昨天開生日會的確陣容強大, 好多家長抽時間返來與各位小朋友共渡歡樂時光呀, 家長們仲為小朋友準備了各式各樣的美食(有薯片, 魷魚絲,蝦條,Pizza等等, 還有超好味的芒果布甸...:loveliness: )
可惜時間好短, 未能與他們玩遊戲, 因為佢地淨係享用美食都食唔切喇, 大部份都要打包, 放入書包回家慢慢享用...

請問?

原帖由 yvonnemami 於 08-11-12 22:43 發表

我睇到你地D陣容好強大,係呢,你知唔知吳老師就快結婚啦!我明天要返1E做野,明天見
今天手冊上寫有旅行回條及通告三份,但並不見有,妳們囝囝囡囡又有否收到呢?

原帖由 benny2008 於 08-11-13 10:47 發表
Hi Sandy
吳老師20号結婚我知ar,佢好錫1E班,所以祇係請左20-21兩日假22-23係周六、日。

呢日係好日子喎
20號果日係小女子結婚10周年 ,唔係咁橋嘛 !唔怪得Jacey被安排入1E班喇!(攪下笑啫! )
祝吳老師永永遠遠恩愛幸福

原帖由 cindymama 於 08-11-13 13:07 發表

係呀, 1C班昨天開生日會的確陣容強大, 好多家長抽時間返來與各位小朋友共渡歡樂時光呀, 家長們仲為小朋友準備了各式各樣的美食(有薯片, 魷魚絲,蝦條,Pizza等等, 還有超好味的芒果布甸...:loveliness: )
可惜時間好 ...

呢排好小回校八一八,唔知1E班幾時又開生日會呢?

原帖由 tangkamsing 於 08-11-14 19:37 發表
今天手冊上寫有旅行回條及通告三份,但並不見有,妳們囝囝囡囡又有否收到呢?

1份旅行通告,1封給家長的信,1份學習活動通告,共三份.

原帖由 markojacey 於 08-11-14 23:25 發表

呢排好小回校八一八,唔知1E班幾時又開生日會呢?

初步決定測驗後開 BBQ 生日會,到時老師會通知,歡迎各家長參與

原帖由 yvonnemami 於 08-11-15 13:03 發表

初步決定測驗後開 BBQ 生日會,到時老師會通知,歡迎各家長參與

唔該晒Sandy的資料,希望成事當日我可以安排到時間參與喇

原帖由 benny2008 於 08-11-15 18:40 發表
Sandy主席
我都想報名1E生日會BBQ播

一定唔少得你

原帖由 markojacey 於 08-11-15 18:58 發表

唔該晒Sandy的資料,希望成事當日我可以安排到時間參與喇

希望你到時安排到時間參與喇

大家好, 遲左好多先黎報到添, 我囝囝都係1E班o既, 我係在職mami 黎