用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 K3A 功課一問 - 急!
樓主: Gordon0304
go

K3A 功課一問 - 急! [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 Gordon0304 於 08-11-24 15:19 發表
hi Abby,

你囡囡最終都報左民小? 係就好啦. 多啲朋友仔開心啲.
你囡囡上星期在學校流鼻血有無事呀? 可能天氣較為乾燥容易流鼻血小心啲啦!

吾係呀 , 冇報到 , 第一輪衰咗啦 , 依家寄望大抽獎啦
上星期佢流鼻血係比小朋友撞到呀 , 放學後 MISS CHAN 都即刻打比我

各位媽咪:
昨天感恩節,小朋友是否玩/吃得很高興呢!!

Gordon ma:
我囡話D jelly好好味,仲有'芝麻'㖭(我相信係椰絲Right?)
佢好開心,仲一定要多謝您!!

我上兩個禮拜超忙呀, 無上來, 見到咁多K.3A媽咪上來傾真開心.

我無同卓敏報民小呀, 第一輪又無中, 要等第二輪大抽獎.  敏敏星期四唔舒服無返學, 我都無提佢有party, 如果唔係佢病都要返呀.

Ho Yee Ma,

我個囝果日食到停唔到咀. 學校重按排左一份禮品包. 裡面重有阿囝畫的"thank you" card! 佢都不知幾開心...

D JELLY 真係好好味呀. 咁就好啦! 最緊要係啲小朋友開心....

原帖由 musnis 於 08-11-28 11:33 發表
各位媽咪:
昨天感恩節,小朋友是否玩/吃得很高興呢!!

Gordon ma:
我囡話D jelly好好味,仲有'芝麻'㖭(我相信係椰絲Right?)
佢好開心,仲一定要多謝您!! ...

hi Olivia,

卓敏好番未呀? 最近啲天氣確實要小心, 如果唔係就好容易會唔舒服...

原帖由 oliviapylo 於 08-12-1 11:55 發表
我上兩個禮拜超忙呀, 無上來, 見到咁多K.3A媽咪上來傾真開心.

我無同卓敏報民小呀, 第一輪又無中, 要等第二輪大抽獎.  敏敏星期四唔舒服無返學, 我都無提佢有party, 如果唔係佢病都要返呀. ...

馭舜媽咪

星期六見到你都無時間同你傾, 見到爸爸都有過來.  佢哋真係表演得好好, 未有結果時都有啲信心佢哋係可以入決賽,  希望佢哋繼續努力.  我哋1月時又可以見見面.

hi Olivia,

無所謂啦!
果日佢地真係"無得頂". 樣樣都做得好好. 當知道民生拿金獎時真係好開心又感動
依架入到總決賽希望佢地繼續努力爭取更好成績...

原帖由 oliviapylo 於 08-12-8 11:45 發表
馭舜媽咪

星期六見到你都無時間同你傾, 見到爸爸都有過來.  佢哋真係表演得好好, 未有結果時都有啲信心佢哋係可以入決賽,  希望佢哋繼續努力.  我哋1月時又可以見見面. ...

馭舜媽咪

你有無拍低呀? 個個睇完都話佢哋好勁, 啲老師好有心機安排.

佢哋聽日同2號都要返去練習, 學校都安排得幾好, 聽日有午餐供應, 如果唔係我都唔知點算呀!

10號朝早要比賽, 比完賽又要返學校, 真係忙!

Olivia,
我更係有拍底啦!重重複睇左好幾次添!

你昨天有無返學校睇你囡囡表演呀? 都唔錯喎. 個故事構思都幾好, 啲小朋友又可愛. 不過最開心都係啲家長....

原帖由 oliviapylo 於 08-12-18 11:11 發表
馭舜媽咪

你有無拍低呀? 個個睇完都話佢哋好勁, 啲老師好有心機安排.

佢哋聽日同2號都要返去練習, 學校都安排得幾好, 聽日有午餐供應, 如果唔係我都唔知點算呀!

10號朝早要比賽, 比完賽又要返學校, 真係忙! ...

卓敏媽咪,

你準備左黑衫黑褲未呀?? 幾經辛苦今日終於係花園街買到啦!:;pppp: 星期六得十一度記住著多件衫... 到時見啦!

原帖由 Gordon0304 於 08-12-19 14:40 發表
Olivia,
我更係有拍底啦!重重複睇左好幾次添!

你昨天有無返學校睇你囡囡表演呀? 都唔錯喎. 個故事構思都幾好, 啲小朋友又可愛. 不過最開心都係啲家長....

...

歷史博物館

請問有冇媽媽星期一抽到做家長義工?

今次我地沒有報名做義工呀..... 你呢?

原帖由 musnis 於 09-3-6 09:11 發表
請問有冇媽媽星期一抽到做家長義工?

原帖由 Gordon0304 於 09-3-6 10:18 發表
今次我地沒有報名做義工呀..... 你呢?

其實係唔記得有冇tick!!
但又唔聽到阿囡提起,
我諗可能好多家長參加!!
‹ 上一主題|下一主題