用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 09/10蘇淅幼兒班入嚟傾啦
樓主: leungwaimin
go

09/10蘇淅幼兒班入嚟傾啦 [複製鏈接]

醒目開學勳章

但係小朋友咁細個﹐要搭校車我又唔係太放心呀

唉﹐真係茅盾

各位好呀 ! 我都幫囡囡報左下晝班, 11月1號面試, 希望囡囡到時唔好太失禮啦

我地都係住將軍澳﹗

上次去交報名表先至發現原來蘇淅個location係0甘0唔就腳﹐我之前仲打算考到的話,就自己搭地鐵帶個仔番放學﹐而家知道其實係impossible。大校巴的話我都覺得有d驚﹐希望考到同埋有保姆車由將軍澳直達學校啦。

同埋有無bk媽咪知道﹐如果孩子父親係國語人﹐會否優先?

各位媽咪, 你地重有無幫BB報其它學校?

我自己報左衛理堂做第二選擇, 不過就未通知面試時間

另外, 報埋北角民生做第三選擇, 呢間就10月4號面試

你地覺得呢幾間學校點呢?

原帖由 zillyzizi 於 08-9-25 15:46 發表
但係小朋友咁細個﹐要搭校車我又唔係太放心呀mouth:" />

唉﹐真係茅盾

我同你一樣,茅盾都極....要搭校車好似好辛苦個小b咁,所以我同時都報左一問近屋企嘅學校,諗住到時邊間收就讀邊問囉......

簽名被屏蔽

我都剛剛至報衙理堂做第二選擇, 佢都係一間好學校
至於民生就麻麻地好喇, 有朋友嘅仔讀過, 話師資樣樣野都同衛理差好遠.

原帖由 godbilla 於 08-9-25 16:19 發表

你地覺得呢幾間學校點呢? ...

原帖由 godbilla 於 08-9-25 16:19 發表

我都報左民生做第三選擇,我見佢地d老師好有禮貌,但係就唔知佢地d師資好唔好.....我bb10月11號面試
我第二選擇係明慧,近屋企d.....11月15號面試

godbilla,
我地都有報民生呀! 上星期仲in埋tim! 唔知係咪唔係好多人報, 所以佢地都即刻收左! 另外我都有報衛理堂, 有d人就話幾好, 有d人就話課程淺得太緊要!
另外我都有報北角明慧呀! 15/11 先interview!
幾間裡面我覺得衛理堂太local, 英文堂太少, 怕要另外搵英文班!!

我都有報衛理堂, 但仲未收到消息面試, 英文堂大概一星期有幾堂, 是否本地老師教?  唔該晒

原帖由 sasa_p 於 08-9-25 18:46 發表
godbilla,
我地都有報民生呀! 上星期仲in埋tim! 唔知係咪唔係好多人報, 所以佢地都即刻收左! 另外我都有報衛理堂, 有d人就話幾好, 有d人就話課程淺得太緊要!
另外我都有報北角明慧呀! 15/11 先interview!
幾間裡面我 ...

好似1星期得2日, 仲要係15-20分鐘唱吓歌仔咁咋! 我就覺得好似少得制! 如果係咁明慧好似仲好!

衛理堂d課程係淺d, 有外籍英文老師
如果想第日讀衛理小學選衛理堂就好d
第三輪叩門會優先考慮

其實上次去民生交表時, 俾我印象都麻麻地, 首先要俾30蚊報名費, 我就覺得如果入左間學校, 以後唔知會唔會乜都講錢, 不過呢個都係我個人諗法, 事實又未必既, 終都係最後選擇o者

另外, 去衛理堂交表, 剛剛同d小朋友同坐一部電梯, 老師教佢地一齊同我講 "姨姨午安" , 俾我感覺好好, 不過又係聽人講佢地課程會比較淺, 所以有d扣分

但最終都要睇下邊間肯收我個女先算~

回覆 # 的文章

我9月17先去親身交表, 但就11月1面試, 唔知會唔會關年齡事呢? 我囡囡係0703出世, 所以算大b, 所以早d面試掛

唔知其他媽咪又係咪呢?

我囝囝細妳囡囡一個月, 係0704呀!
我反而覺得係如果親身交from大多數都係1/11(我個frd都係咁), 而郵寄果d好大可能係等1/11full晒之後就約到去月尾! 我係郵寄但就仲未收到通知哩~

原帖由 godbilla 於 08-9-26 12:19 發表
我9月17先去親身交表, 但就11月1面試, 唔知會唔會關年齡事呢? 我囡囡係0703出世, 所以算大b, 所以早d面試掛

唔知其他媽咪又係咪呢?

原帖由 sasa_p 於 08-9-26 14:34 發表
我囝囝細妳囡囡一個月, 係0704呀!
我反而覺得係如果親身交from大多數都係1/11(我個frd都係咁), 而郵寄果d好大可能係等1/11full晒之後就約到去月尾! 我係郵寄但就仲未收到通知哩~

...

我bb都係0704呀,唔知有冇機會做同學仔呢,我都未收到通知

9月9日親身去交表, 但就11月29面試.我囡囡係0705呀.

我朋友個b同我地一樣都係0704, 佢9月5日去交form時都仲係約緊1/11喎! 唔通真係咁多人報? 死啦! 會唔會無份in架!? 乜蘇浙真係咁出名同埋咁好咩?

原帖由 sasa_p 於 08-9-26 22:26 發表
我朋友個b同我地一樣都係0704, 佢9月5日去交form時都仲係約緊1/11喎! 唔通真係咁多人報? 死啦! 會唔會無份in架!? 乜蘇浙真係咁出名同埋咁好咩?

dont worry la,everyone can have a interview ga,i also send them the form in sept,also need to wait ga

我囝囝都係0705 架.

原帖由 CSUNG 於 08-9-26 15:21 發表
9月9日親身去交表, 但就11月29面試.我囡囡係0705呀.
‹ 上一主題|下一主題