用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 靈糧堂家長分享[香港●鑽石山●藍田●馬鞍山] ...
樓主: chuchumui
go

靈糧堂家長分享[香港●鑽石山●藍田●馬鞍山] [複製鏈接]

Re: 靈糧堂家長分享[香港●鑽石山●藍田●馬鞍山]

my daughter born in June 04, apply last year. You can apply this year or even next year. Because your daughter born after September. But normally apply this year. You can give them a call in August to see when you need to submit the application form.
A friendly interview, only play and sing. Speak in Cantonese.

藍田靈糧校譽不俗,老師有愛心及耐性,我的囡囡正諗幼幼班,原本打算諗鑽石山,但囡囡說喜歡藍田老師,最後都選了藍田。另外,我的朋友也報了名,已收了,沒可能等至8月,藍田還有學位的,鑽石山就不知,而藍田較鑽石山易收,建議再致電查詢,可找主任接聽,有時校務處文員未入太清晰。
"Y_Y"-yvonne 寫道:
各位,
唔知你有無小朋友讀緊藍田或鑽石山靈糧幼稚園,我想同囝囝報讀,打去問藍田,她們話8月才再打去問吓,咁9月開學咪好遲囉????她們都話會收足两歲的小朋友(學前班).因時間表未出,看唔到收生情況,咁係咪要咁遲呢????到時唔收咪幣.我又問過朋友,話呢間幼稚園好難入,又係咪呢????要點呀!!!!唔該各位幫下忙.
有無讀緊的家長分享吓.   

靈糧(鑚石山, 藍田, 銅鑼灣, 馬鞍山)K1全新男裝校服平放
各位mama妳們好
因小兒轉校,現平放靈糧K1全新男裝校服(未剪牌)
在輝滔購買
夏季背心 - M 碼 - 2 pcs (HK$57/each)
夏季短褲 - M 碼- 2 pcs (HK$57/each)
夏季運動服 - M 碼- 1 套 (HK$66/each)
夏季風衣 - M 碼- 1 pcs (HK$84/each)
如有興趣,請PM我啦

各位 :

請問08年入學的話,我應該幾時報名讀銅鑼灣k1呢?
面試時是講中/英,形式如何,家長是否同小朋友一齊in??

唔該晒     

每年9月開始報名, 你可到www.lingliang.org.hk下載報名表, 佢地面試時是用開放形式, 比小朋友玩玩具, 睇下佢的反應, 再同佢傾下計, 全程都可由家長陪同, 全中文, 不用太擔心

ysy111104 寫道:
各位 :

請問08年入學的話,我應該幾時報名讀銅鑼灣k1呢?
面試時是講中/英,形式如何,家長是否同小朋友一齊in??

唔該晒     

mokookoo, 唔該晒你呀
請問靈糧有無全日班架?

half day(am or pm)
am- 8:30--1200
pm- 1:15--4:30

女兒在mos llc一年la
好高興冇選錯學校

老師及各員工非常非常有愛心,呢間學校真係好有趣
我想除了廚房外,學校每一個地方都可以比小朋友進入
包括校務處同校長室
小朋友可以放心探索
見過活動vcd內d學生和老師玩捉迷藏,居然可以lay到 校務處職員檯底!!

佢地個模擬區好認真,好真實,每隔一段時間就會更新
- 酒樓,超市,花店,理"發"店,銀行...

因為做義工關係,我試過在校內一整天
見到d老師就算冇堂上都好忙地準備教學用具
全校上上下下員工都好和氣及好有team work
開始以為間學校好自由,老師一定好"林"
但原來佢地要求學生好講紀律
d學生在轉課室時好乖

[ 本文章最後由 hellokm 於 07-7-14 02:20 編輯 ]

咁有無鑽可山靈糧堂既comment? 我都諗緊報.

收生係咪好難?

靈糧堂校服出售

因囝囝要轉校, 現出售全新靈糧堂校服
尺碼: M
出售: 校服, 運動服及風褸
有單據: $440
現售$300
有意請PM 或電98002008

靈糧堂要比幾錢學費和雜費?
‹ 上一主題|下一主題