用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有20分去申請馬頭涌官小, 還是留在民生私小好呢? ...
go

有20分去申請馬頭涌官小, 還是留在民生私小好呢?

請問大家: 阿囡有20分可申請馬頭涌官小, 那值得留在民生嗎? 民生私小升中時入民生書院的機會率大不大呢? 請提供意見, 唔該唔該!

如果我是你, 我會申請馬頭涌官小; 而且我仔有同學都是在第一輪自選入咗, 放棄讀民生既.

原帖由 Pearlma 於 08-9-19 10:53 發表
請問大家: 阿囡有20分可申請馬頭涌官小, 那值得留在民生嗎? 民生私小升中時入民生書院的機會率大不大呢? 請提供意見, 唔該唔該!

Agree!

原帖由 smallmama 於 08-9-19 16:24 發表
如果我是你, 我會申請馬頭涌官小; 而且我仔有同學都是在第一輪自選入咗, 放棄讀民生既.

梗係試馬頭涌官小啦

原帖由 Pearlma 於 19/9/2008 10:53 AM 發表

馬頭涌官小

馬頭涌官(紅)應該唔錯! 民生程度好深吓, 但上年畢業小6
媽咪said一班裡面派了很多band3中學, (唔記得, 但私校來說, 數目令人很surprise!)

原帖由 Pearlma 於 08-9-19 10:53 發表
請問大家: 阿囡有20分可申請馬頭涌官小, 那值得留在民生嗎? 馬頭涌官私小升中時入民生書院的機會率大不大呢? 請提供意見, 唔該唔該!

絕對馬頭涌官小!!!

我會入表申請馬官小, 而民生就照留住個位先. 多謝幾位的意見!