用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 報左英華,自行分配學位可否報另一間? ...
go

報左英華,自行分配學位可否報另一間? [複製鏈接]

如果阿仔走左去報直資的英華,到現在,自行分配學位的時候,選瑪利諾,這樣可以嗎?

若英華收了,當然冇問題…
若英華唔收,我都有瑪利諾做back up…

這樣可行嗎?

請各位賜教……謝謝!
   0    0    0    0

醒目開學勳章

當然可以啦

i)其實小瑪是必入的,因為媽媽是畢業生…在未公佈自行學位時,小瑪會否即時通知教育局?

ii)那麼英華知否?因為公布日期會是英華先兩日…

原帖由 Geni 於 08-9-15 01:13 發表
當然可以啦

醒目開學勳章

i)其實小瑪是必入的,因為媽媽是畢業生…在未公佈自行學位時,小瑪會否即時通知教育局?
<<<唔會嫁....(放心啦!佢地點會有咁多人手做咁野)

ii)那麼英華知否?因為公布日期會是英華先兩日…
<<<英華早"自行"兩日,就係得家長可以報自行.
唔使”自行”先收要決定等”英華”定唔等.
所以你呢個方法是應該的!

祝你小朋友入到最合適的小學!

當然沒有問題啦!

直資並不影響報讀津校.但如果直資收了你,你又accept這個offer,就不能讀津校.私校就不同.

原帖由 龍鳳胎 於 08-9-14 17:41 發表
如果阿仔走左去報直資的英華,到現在,自行分配學位的時候,選瑪利諾,這樣可以嗎?

若英華收了,當然冇問題…
若英華唔收,我都有瑪利諾做back up…

這樣可行嗎?

請各位賜教……謝謝! ...

唔駛擔心,校長曾經講過會俾時間家長去決定接受自行收生之派位定係英華架。

10月8日先知邊300個可以再interview,點解你而家會煩呢個問題?唔通你有大仔在那兒讀?
‹ 上一主題|下一主題