用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 08/09 Nursery 齊齊傾
樓主: mermaidmom
go

08/09 Nursery 齊齊傾 [複製鏈接]

回覆 # 的文章

想問各位, 你們會去邊間買呢 ??

i will go to sai kwong buying the uniform. as winter is coming, i think the quality is much more important. moreover, my daughter's summer uniform was also bought in sai kwong, i'm satisfied with its quality.

原帖由 小皇帝 於 08-10-16 10:46 發表
想問各位, 你們會去邊間買呢 ??

我仲未去買, 要 next week 至有時間
今日放假, 唔知阿仔會係屋企做乜呢 ?

VINCY1015, 我個仔無拎勞作返黎既 ?
他對我說: 我的恩典夠你用的.因為我的能力、是在人的軟弱上顯得完全.
所以我更喜歡誇自己的軟弱、好叫基督的能力覆庇我.[林後12:9]

MrsCLee, 我阿女呢 2 個 wk 都有美勞夾係家課冊架,今個 wk 仲有成5、6份,你可以問下阿仔喎。

原帖由 MrsCLee 於 08-10-17 09:11 發表
我仲未去買, 要 next week 至有時間
今日放假, 唔知阿仔會係屋企做乜呢 ?

VINCY1015, 我個仔無拎勞作返黎既 ?

咁驚, 我尋日至check 完手冊
我今晚問下佢先

原帖由 wasabi-cat 於 08-10-17 09:21 AM 發表
MrsCLee, 我阿女呢 2 個 wk 都有美勞夾係家課冊架,今個 wk 仲有成5、6份,你可以問下阿仔喎。

他對我說: 我的恩典夠你用的.因為我的能力、是在人的軟弱上顯得完全.
所以我更喜歡誇自己的軟弱、好叫基督的能力覆庇我.[林後12:9]

我個仔都冇勞作做呀!
感謝主

Hello all,

請問有冇人響亞洲買左冬季校服呀?
套PE衫脫色仲染埋條領位添...
唔知佢肯唔肯換呢? 有經驗媽請俾意見! Thanks!

另外,剛剛嗰個星期我女話帶心愛嘅玩具喎,结果我俾佢是但帶左隻玩具返去~
唔知下星期帶咩呢...

各位mami,
請問明天是否要帶玩具? 囡囡話老師叫帶玩具.

唔知係唔係每班進度唔同呢.........
我女話下星期帶靚靚衫喎.......我問完又問,答案都一樣!
睇返學習內容~上星期又真係唱玩具歌~下星期又真係好似教著衫喎......
(上星期已帶左玩具喇)

可能真係每班進度不同, 小姐仔上星期已經帶了玩具返學, 並已發回.

rainy0429, 你個女真係叻識講帶衫, 我係自己見倒通告幫佢帶, 問佢係唔係帶衫, 又係果句, "I don't know".

我都發現學校有發回勞作, 上星期好像是一份以"2"為主題的勞作, 又有一張亂畫的畫, 我都唔知係什麼東東. Anyway, 唔緊要啦.

N Purple (ap)

Hi, "little king" and other mums,
my daughter is one of the students in Nursery class in Ct Cat.
Her class is N Purple (ap), she mentioned that she has a good friend in the class who is a boy with name of Cyrus and sits at pink table. Just want to see if any of you is the mum / dad of Cyrus, so that we might be friends also.
......for this week, should it be "buttons" to be brought to the school??? My daughter told me that,..
talk later.

原帖由 小皇帝 於 08-10-20 12:16 發表
可能真係每班進度不同, 小姐仔上星期已經帶了玩具返學, 並已發回.

rainy0429, 你個女真係叻識講帶衫, 我係自己見倒通告幫佢帶, 問佢係唔係帶衫, 又係果句, "I don't know".

我都發現學校有發回勞作, 上星期好像 ...

我諗真係班班做既野都有少少唔同。我個女同 leelilili 講既一樣,係帶 buttons。但我問過另外一個 fd 既女,佢係帶帽丫。同埋,可能我個女成日都無同我講要帶 d 咩野返學校,所以今次老師係出左 notice 比我,叫我地幫阿女攞 d 不同既 buttons 返學校 sharing。

你地買左校服未丫,我上個 sat 係世光買左啦。想提一句,冬季校服都好貴下,記住事先打電話去問下價錢 and 帶足夠 cash 去買丫。

我都未決定去邊間買, wasabi-cat, 請問世光價錢如何?? 我個女的夏季校服都係世光買, 質料係唔錯, 所以都有機會去返世光, 但未定. 大家有無意見.

hihi, leelilili, 我個仔都係 n purple ap
佢話佢朋友仔叫聰聰

我monday 發現有 notice 叫我monday 帶 button
anyway, 我今日都帶左, 睇下有無用啦

上個 week 我唔知要帶乜, 但阿仔話要帶佢架車返去
佢話 miss chen 叫佢帶
原來 topic 係心愛現具, 唉, 真係一頭霧水

N Purple ap

Hi, Mrs CLEE,

My daughter is Allie. She's funny and she told me something about her friends whose names of "Hei Hei",  Cyrus, Jessica, Stanley, Eunice and Jamie. Not sure whether the names are true,..She also said that she stopped running in the PE lesson since she was so exhausted after she ran for a short while.... I can see she loves her school very much and she always mentions Ms Chen, Ms Abby and Ms Lee.
talk to you later.

原帖由 MrsCLee 於 08-10-21 16:34 發表
hihi, leelilili, 我個仔都係 n purple ap
佢話佢朋友仔叫聰聰

我monday 發現有 notice 叫我monday 帶 button
anyway, 我今日都帶左, 睇下有無用啦

上個 week 我唔知要帶乜, 但阿仔話要帶佢架車返去
佢話 miss che ...

今個星期帶衣服 (係雜誌剪出黎).
‹ 上一主題|下一主題