用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 08/09 Nursery 齊齊傾
樓主: mermaidmom
go

08/09 Nursery 齊齊傾 [複製鏈接]

原帖由 mermaidmom 於 08-9-25 09:59 發表
你就好啦係NB, miss pong同miss anna係very good老師, 我呀囡第一年都係比佢地教, 之後就一年比一年.... 宜家阿囝連第一年都冇甘好彩呀!!!:;pppp:

mermaidmom,
原來你囡囡以前都係nb,不過外籍老師今年唔係miss anna,係miss evelyn喇!
Miss Pong好唔好就未知,因為暫時都仲係無乜溝通,返學咁耐都係搵過佢一次,佢都只係大致話阿囡無乜問題,就無其他野講喇!:-|

報到

我囡囡Sherise都係 nursery, N6P pm class at Norfolk Road
Class Teacher 係 張老師 and Miss Erin
Nice to meet you all.

Mandy

我個囡係度讀upper班, 囝囝宜家讀nursery, 呀囝係細囝, 12月ge, interview是未識講野冇出聲都收咗, 不過知道有其他小朋友有sibling係度讀唔收, 但'ngai'咗之後都收番, 唔洗担心, 比心機啦!

原帖由 vincy1015 於 08-9-28 11:09 發表
大家好! 好開心知道有呢度!! 得閒大家多d入來傾吓啦!
我囝囝係N Peach(下午班), 希望囡囡都可以入埋同一間啦, 唔係就麻煩了, 有無兄弟姐妹都係呢度返架? 我就啱啱收到報名表, 我囡係細b, 好驚佢難考d, 請大家俾d意見 ...

vincy1015, 好 arm wor, 我地唔止同一屋苑,我細仔都係今年考呢

他對我說: 我的恩典夠你用的.因為我的能力、是在人的軟弱上顯得完全.
所以我更喜歡誇自己的軟弱、好叫基督的能力覆庇我.[林後12:9]

各位SC上午班學生的家長, 在申請入學表上有一項是問如果上午班full晒, 會否考慮下午班, 請問你們當年在申請表上是填會or否? 我驚填了"會", 如果亞b又pass左,他們便會安排讀下午班. 我今日要寄回申請表了, 請指教, 謝謝!

呀!
我舊年就係填“會”, 佢就收阿仔讀下午班啦!

原帖由 LovelyBB06 於 08-9-30 13:26 發表
各位SC上午班學生的家長, 在申請入學表上有一項是問如果上午班full晒, 會否考慮下午班, 請問你們當年在申請表上是填會or否? 我驚填了"會", 如果亞b又pass左,他們便會安排讀下午班. 我今日要寄回申請表了, 請指教, 謝 ...

hi, 我係填否的,現在我個囡係讀上午班!

hi mandy,
小囡stephanie同sherise一班,
不過我個囡唔識pth所以進度好慢,
希望遲d好些啦:D
michelle
原帖由 sherisecheung 於 08-9-28 03:22 發表
我囡囡Sherise都係 nursery, N6P pm class at Norfolk Road
Class Teacher 係 張老師 and Miss Erin
Nice to meet you all.

Mandy

細仔曳過哥哥好多, 我都幾擔心
他對我說: 我的恩典夠你用的.因為我的能力、是在人的軟弱上顯得完全.
所以我更喜歡誇自己的軟弱、好叫基督的能力覆庇我.[林後12:9]

Hello! 各位媽咪,

我囡囡讀N Daisy

回覆 # 的文章

hello michelle,
好開心見倒你呀...
我個女都係完全唔識pth, 返到屋企問佢响學校發生乜事, 好似都成舊雲咁
你囡囡坐邊張枱呀? Sherise 坐 rabbit 枱呀

mandy

我陪左一日咋, 因為阿仔第2日發燒, 無返
咁應該見過面 la

原帖由 vincy1015 於 08-10-3 02:09 AM 發表

咁我地有無見過面呢 九月頭開學頭果兩日你有無陪亞囝返學, 有咪見過囉

大家知唔知下星期帶咩? 我囝返嚟從來唔自己講, 要問佢係咪帶xx佢先話係, 仲要帶咗番去又唔比老師, 真係激c!! 細囝真係水皮d...

我個仔一直都無帶, 我尤佢, 佢唔講, 我就唔俾佢帶

另外, 我想問有無 mami join 左 science workshop ? 我收到 notice, ivan 今個 week 開始啦

我見到 net 上有張 notice to lower class, 有秋季旅行呀, 好羨慕, 出年我一定會 join

原帖由 mermaidmom 於 08-10-5 08:09 PM 發表
大家知唔知下星期帶咩? 我囝返嚟從來唔自己講, 要問佢係咪帶xx佢先話係, 仲要帶咗番去又唔比老師, 真係激c!! 細囝真係水皮d...

MrsCLee,

真係好, Ivan參加咗, 我個小姐因為"撞"咗其他興趣班, 所以無報名, 記得遲D話比我地聽個coures點樣. Thank you.
‹ 上一主題|下一主題