用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

K2 綿羊組

各位媽咪:

上星期六我有事沒有去聽講座,請問有什麼需要留意呢?
家楠同我講,綿羊組再分唔同組,有至叻綿羊組,開心綿羊組,唔知係咪真?
昨天派通告參加興趣班,您們有同小朋友報名嗎?我就報了英文同捉琪.

回覆 # 的文章

DEAR ALL
我囡囡揀"英文"同"圍棋" 2 個,
佢一聽到"計數" 就即刻 SAID "NO"
佢可能一聽到我講"棋"就以為好似飛行棋咁玩啦!佢想了一陣,就要了.揀"英文"同"圍棋
不過我都想佢試吓玩.

Namson,

唔怪得見唔倒你la. 果日淨係講左興趣班同呢一年做功課既模式咋.
卓軒就話有至叻,快樂同聰明組,不過都唔知係咪!?
我就報左計算同圍棋班.

Maggie

原帖由 Namson 於 08-9-9 08:33 發表
各位媽咪:

上星期六我有事沒有去聽講座,請問有什麼需要留意呢?
家楠同我講,綿羊組再分唔同組,有至叻綿羊組,開心綿羊組,唔知係咪真?
昨天派通告參加興趣班,您們有同小朋友報名嗎?我就報了英文同捉琪. ...

Maggie,

家楠話佢自己係至叻組,軒軒係開心組,仲成日問我幾時同軒軒去pizza hut喎.

原帖由 maggie_tsui 於 08-9-9 13:14 發表
Namson,

唔怪得見唔倒你la. 果日淨係講左興趣班同呢一年做功課既模式咋.
卓軒就話有至叻,快樂同聰明組,不過都唔知係咪!?
我就報左計算同圍棋班.

Maggie

...

smiletai

妳囡囡的興趣班同我個囝一樣,因為佢又係唔鐘意計數.係呢妳囡囡中文名叫咩呀?等我返去問下佢有冇蝦過人地先.

原帖由 smiletai 於 08-9-9 13:13 發表
DEAR ALL
我囡囡揀"英文"同"圍棋" 2 個,
佢一聽到"計數" 就即刻 SAID "NO"
佢可能一聽到我講"棋"就以為好似飛行棋咁玩啦!佢想了一陣,就要了.揀"英文"同"圍棋
不過我都想佢試吓玩. ...

回覆 # 的文章

Namson

囡囡叫林恩名..
我想佢地比較少接觸...

Namson,

真係比軒軒激c, 佢話家楠係至叻組, 自己都係!!!今次我信家楠多d...hehe...

幾時都可以la, 你幾時得閒?搵個星期六呀...

恩名媽咪, 你有無興趣一齊呀?

仲有, 我同軒軒平日係街都試過遇到其他同學, 佢地好醒目, 識得叫軒軒, 但軒軒就傻更更, 真係要同其他家長講唔好意思...

Maggie

回覆 # 的文章

magge,Namson

好呀, 你有什麼節目呀.我都好想見下大家.我平日要返工.恩名係由o麻o麻照顧,佢唔多講校內生活比我知的...就連你們所說:開心綿羊組..."都沒提佢及過. .

smiletai,

妳星期六得唔得閒呀?如果得既話揾個星期出黎呀!

原帖由 smiletai 於 08-9-11 09:29 發表
magge,Namson

好呀, 你有什麼節目呀.我都好想見下大家.我平日要返工.恩名係由o麻o麻照顧,佢唔多講校內生活比我知的...就連你們所說:開心綿羊組..."都沒提佢及過. . ...

回覆 # 的文章

Namson

Ok呀,

如果係27/9, 你地得唔得呀?

Hi 大家好,

我仔仔都是謮綿羊組架,但是由k1下午班香蕉組調上來,唔知可唔可以join埋你地呢?因為一個家長都唔識呀 ,我星期六都okay 架

Ricky888,
當然歡迎la! 大家可以交流下ma!

smiletai,
琴日我問軒軒知唔知邊個係"林恩名", 可能我讀音唔係好正,讀左"恩銘", 佢糾正我話"佢係叫"恩名", 唔係"恩銘"呀!

Maggie,

我ok冇問題,不過去邊度好呢?其他媽咪有咩提意?

原帖由 maggie_tsui 於 08-9-11 22:51 發表
如果係27/9, 你地得唔得呀?

差點忘記介紹我小朋友添,我仔仔叫馮俊銘,可能佢仲未适應啦,唔是好肯返學,成日話學校無野玩,唔返學都得啦,真是俾佢激死

唔知大家住邊頭呢?我住大圍雲疊,如果都大家都是住大圍,可以約在附近,再唔是去新城市,交通方便.地點無所謂.

上次我同namson佢地去pizza hut, 我估d細路會鍾意d...另外, 意粉屋都ok...總之d小朋友要食我開心, 我地又要傾我舒服...

琴日我弟婦話我知, 佢讀聖心幼稚園時, 已經係周修女做校長, 我弟婦係1976年出世, 唔知d教法係咪都一樣

聖心家長...
我係天主教家庭, 我想我的小朋友就讀天主教學校, 聖心係我的心水
請問你哋對聖心有乜意見??
係咪真係傳統教學??
有無功課考試??

maggie,

不如今次去意粉屋食啊!27/9 12:30PM大家有冇問題啊!

原帖由 maggie_tsui 於 08-9-13 18:46 發表
上次我同namson佢地去pizza hut, 我估d細路會鍾意d...另外, 意粉屋都ok...總之d小朋友要食我開心, 我地又要傾我舒服...

琴日我弟婦話我知, 佢讀聖心幼稚園時, 已經係周修女做校長, 我弟婦係1976年出世, 唔知d教法係 ...

當然無問題啦! 講各位有興趣既媽咪留名:

日期:27/9 12:30pm
地點 : 意粉屋(新城市廣場果間)

1 Namson - 2位
2 Maggie - 2 位

大家留名之後,我就去book位啦!

原帖由 Namson 於 08-9-17 19:25 發表
maggie,

不如今次去意粉屋食啊!27/9 12:30PM大家有冇問題啊!

回覆 # 的文章

dear all

我星期六要返工半日..去唔到 (真可惜)

恩名媽媽