用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 請教時間表課堂簡寫問題
go

請教時間表課堂簡寫問題 [複製鏈接]

各位爸媽,

新生第一年睇住個時間表都唔係好明,請求幫忙解答可以嗎??

1) CHIN - NCK 請問 NCK是指??
2) ENG - MNY 請問 MNY 是指??
3) MATH - MMY 請問MMY 是指??
4) LIB - RK 請問 RK 是指??
5) VA - LKY 請問 LKY 是指??
5) GS - LWM 請問 LWM 是指??
6) Music - LMY 請問 LMY 是指??
7) SCI - MMY 有書帶嗎?

最後是 Arts 是不是每次都帶畫袋及畫具便可??

唔好意思,因為真的不明,煩請知道的友好解答一吓好嗎??

萬分感激~
   0    0    0    0
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

Hi 小樹熊,
那些英文字是老師姓名的簡寫,P.1 Sci冇書的,而art堂遲些老師應會派用具list,大致包括:畫袋、粉彩筆、圍裙、手袖、濕毛巾等,詳細內容老師應該會提小朋友,唔駛太擔心嘅,希望小小資料可以幫到你啦!

原帖由 big-pig 於 08-9-6 21:50 發表
Hi 小樹熊,
那些英文字是老師姓名的簡寫,P.1 Sci冇書的,而art堂遲些老師應會派用具list,大致包括:畫袋、粉彩筆、圍裙、手袖、濕毛巾等,詳細內容老師應該會提小朋友,唔駛太擔心嘅,希望小小資料可以幫到你啦! ...

big-pig,

哈~ 哈~ 哈~ 唔講真係唔知,我諗極都唔明,真係以為唔知乜野密碼咁滯.....

疑團已經打開,真係感激不盡,小女子無以為......... (下刪一百幾十字 )

Anyway 真係唔該哂~

大檬  小樹熊
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

6) Music - LMY 請問 LMY 是指??
7) SCI - MMY 有書帶嗎? - 無書的話, 有機會學校提供Notes.

最後是 Arts 是不是每次都帶畫袋及畫具便可??

上述NCK, MNY.....MMY是指各老師的Initial. Arts要用的物品可放在pigeon hole. Hope can help you.

原帖由 kiu36 於 08-9-8 08:55 發表
6) Music - LMY 請問 LMY 是指?? ...

kiu36,

唔該哂啊,不過執書包時又有D confuse 因為英文唔知要帶邊本書,我依家幫佢帶咗 1b 本 Look around,唔知有冇帶錯呢??
‹ 上一主題|下一主題