用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃男書院附屬小學 請問各位有經驗的家長?
go

請問各位有經驗的家長? [複製鏈接]

交申請表是否真的要等"兩小時"吖?
   0    0    0    0

去年我交表時等了約一小時, 同埋是坐在課室等. 但有些同學仔媽咪話要在操場排隊等了一段時間才可入課室等. 我想是睇下你去的時間是否多人和早一點去會比較少人.

原帖由 NgVivian 於 08-9-6 20:59 發表
交申請表是否真的要等"兩小時"吖?

last year I went on the last day of the application period and I arrived just before lunch ended.  So when they started accpeting applications after lunch at 2pm, I was the first few people.  But when I was done, I noticed a lot of parents were waiting in the room.  Lucky me!  the whole process took 15 minutes only.

去年我交表時在第2天一早八時多等了約15分鐘, 同埋是坐在課室等. 一到9時就很多家長到排至操場等了一小時多才可入課室等. 我想是睇下你去的時間是否多人和早一點去會比較少人.

... [/quote]

我想問點解交表都要排咁耐?  係因為太多人交定係交表時仲要填其他表格?  mug唔係交完就走得? 仲要入班房?

原帖由 eileenycm 於 08-9-8 22:30 發表
我想問點解交表都要排咁耐?  係因為太多人交定係交表時仲要填其他表格?  mug唔係交完就走得? 仲要入班房?

班房內有職員即時check form & attachment
以我上年所見如果家長填寫正確是很快的
因同時有3至4個counters辨理
但以我之前既兩位家長為例
一個冇帶cheque
一個冇帶回郵信封&郵票
又問lee又問low
再等佢寫番3個回郵信封再貼上郵票
咁有乜辨法唔耐呢

I hope I don't need to wait for  long time

我就足足等左兩個鐘了...
‹ 上一主題|下一主題