用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 博愛醫院歷屆總理聯誼會鄭任安夫人學校 鄭任安夫人千禧小學...part III
樓主: tszyau2000
go

鄭任安夫人千禧小學...part III [複製鏈接]

果然係一個精伶kei 媽咪ar
原帖由 Joviemame 於 08-9-23 14:04 發表
我報到啦! 好彩前日靈機一觸, sent個e-mail比你. 因為我知你知頂番黎. 終於比我估中咗, 幾時都話你叻啦!

Bunny, 你好嗎?

我地又可以繼續傾計啦!

...

tszyauma,

今年tszyau係唔係繼續跳舞呀? 今年jovie除了同tszyau繼續跳繩之外, 仲參加咗英文集誦. 我好鍾意jovie參加哩個新課外活動, 因為感覺斯文d  

原帖由 tszyau2000 於 08-9-24 16:09 發表
果然係一個精伶kei 媽咪ar  

tszyau 無份跳舞ar...同jovie 一樣跳繩...tszyau 同jovie 真有緣ar..又係有份參與英文集誦ar ..我都好開心亞囡被選中...因為可以訓練下tszyau d 英文...而且又係另一個新嘗試 ...至於斯文...都幾難用係tszyau 身上ar..成日扎扎跳
原帖由 Joviemame 於 08-9-27 11:16 發表
tszyauma,

今年tszyau係唔係繼續跳舞呀? 今年jovie除了同tszyau繼續跳繩之外, 仲參加咗英文集誦. 我好鍾意jovie參加哩個新課外活動, 因為感覺斯文d  

...

tszyauma,

想請問你知唔知道學生嘅健康檢查係學校同佢地去, 還是要家長帶去? 我唔記咗, 如果係就要請假啦! THANK YOU !!!

原帖由 tszyau2000 於 08-9-28 15:02 發表
tszyau 無份跳舞ar...同jovie 一樣跳繩...tszyau 同jovie 真有緣ar..又係有份參與英文集誦ar ..我都好開心亞囡被選中...因為可以訓練下tszyau d 英文...而且又係另一個新嘗試 ...至於斯文...都幾難 ...

我想請問一下, 是否小一沒有份參加朗誦? 因為唔見阿仔帶有關於參加朗誦的通告回家既....我想阿仔參加全港朗誦比賽, 但係我自已又唔識得同佢練習, 都係參加學校的好d, 咁唔知千禧係幾年級開始先可參加呢? 唔該!

原帖由 tszyau2000 於 08-9-28 15:02 發表
tszyau 無份跳舞ar...同jovie 一樣跳繩...tszyau 同jovie 真有緣ar..又係有份參與英文集誦ar ..我都好開心亞囡被選中...因為可以訓練下tszyau d 英文...而且又係另一個新嘗試 ...至於斯文...都幾難 ...

你暑假吾得閒呢...照計我地係暑假果時去check ka wor...吾緊要kei..你跟通告個tel 打去再約期...最好有家長陪同la..因為姑娘會問d 有關小朋友日常kei 野ka..如果工人姐姐去就無甘好law...不過都好快攪好kei jet...你最好book d 學校放假kei 日子去check..(如lai 緊10/10)...照計e 家無甘多人..話晒都開左學..我地暑假果時就比較多人la
原帖由 Joviemame 於 08-10-2 15:05 發表
tszyauma,

想請問你知唔知道學生嘅健康檢查係學校同佢地去, 還是要家長帶去? 我唔記咗, 如果係就要請假啦! THANK YOU !!!

以我所知係老師挑選...亞囡都係小二至有得參與到...至於小一就可以參加個人朗誦..因為亞囡當年有同班同學都係參加個人朗誦ka..但係老師選 or 私人去報名參加...甘我又吾清楚..所以如果你想知多d kei..不妨打電話問下學校ar
原帖由 Johnnylaisma 於 08-10-3 09:55 發表
我想請問一下, 是否小一沒有份參加朗誦? 因為唔見阿仔帶有關於參加朗誦的通告回家既....我想阿仔參加全港朗誦比賽, 但係我自已又唔識得同佢練習, 都係參加學校的好d, 咁唔知千禧係幾年級開始先可參加呢? 唔該!:kissy ...

哦! 好呀! 唔該晒~ 不過阿仔話唔想參加朗誦, 學校音樂節果個比賽 - 鋼琴獨奏, 佢就肯, 所以我都唔想迫佢,等小二果時睇下佢有冇興趣, 暫時等佢專心練琴算了....:)

原帖由 tszyau2000 於 08-10-3 20:21 發表
以我所知係老師挑選...亞囡都係小二至有得參與到...至於小一就可以參加個人朗誦..因為亞囡當年有同班同學都係參加個人朗誦ka..但係老師選 or 私人去報名參加...甘我又吾清楚..所以如果你想知多d kei..不妨打電話問下 ...

今日請假去咗檢查啦! 其實本身今日係比jovie檢查嘅日子, 突然o個日見到張預約信先知要去. 跟住記起去年係daddy去, 所以忘記晒成個程序. 不過, 經過今次之後知道點做啦! 點解你地咁好剛巧係暑假日子, 希望下年我都可以係暑假日子啦, 唔駛專登早退同坐的士接送, 好"溶"呀

原帖由 tszyau2000 於 08-10-3 20:13 發表
你暑假吾得閒呢...照計我地係暑假果時去check ka wor...吾緊要kei..你跟通告個tel 打去再約期...最好有家長陪同la..因為姑娘會問d 有關小朋友日常kei 野ka..如果工人姐姐去就無甘好law...不過都好快攪好kei jet...你 ...

甘你張預約信幾時收到ka ..如果向暑假前收到kei..你米早d打電話去改期law...至於我同chunma 點解剛巧係暑假檢查...甘又吾清楚wor..小一暑假果年已經係安排向暑假la wor..我估第一年做開向暑假檢查kei...之後kei 都係安排番向暑假..

至多出年暑假收到預約信就提下你ar...吾好甘la..出年吾會甘ka la
原帖由 Joviemame 於 08-10-6 21:13 發表
今日請假去咗檢查啦! 其實本身今日係比jovie檢查嘅日子, 突然o個日見到張預約信先知要去. 跟住記起去年係daddy去, 所以忘記晒成個程序. 不過, 經過今次之後知道點做啦! 點解你地咁好剛巧係暑假日子, 希望下年我都可 ...

好呀!! tszyauma, 鍚晒你!!

原帖由 tszyau2000 於 08-10-9 23:14 發表
甘你張預約信幾時收到ka ..如果向暑假前收到kei..你米早d打電話去改期law...至於我同chunma 點解剛巧係暑假檢查...甘又吾清楚wor..小一暑假果年已經係安排向暑假la wor..我估第一年做開向暑假檢查kei...之 ...

有關參加朗誦

原帖由 Johnnylaisma 於 08-10-3 09:55 發表
我想請問一下, 是否小一沒有份參加朗誦? 因為唔見阿仔帶有關於參加朗誦的通告回家既....我想阿仔參加全港朗誦比賽, 但係我自已又唔識得同佢練習, 都係參加學校的好d, 咁唔知千禧係幾年級開始先可參加呢? 唔該!:kissy ...
hi johnnylaisma
我開學日有上去學校做家長義工, 喘喘做到你仔仔那班, 你先頭問點選小朋友參加朗誦, 你仔仔那班我記得雷老帥是問有無小朋友在幼稚園時期參加過有關活動請舉手(例如:跳舞, 音樂比賽, 朗誦比賽等....) 所以有D 活動如果想小朋友參加要小朋友大膽D舉手話俾老師聽

原來是這樣的, 唔該晒你呀! 不過我個仔好怕羞, 佢一定唔會自己舉手的。唔知你的小朋友讀邊一班呢? 你有沒有參加講故事的家長義工? 阿仔係都要我參加, 所以我參加了, 衣家諗落都有d緊張添~

原帖由 wetwetyee 於 08-10-14 10:50 發表
hi johnnylaisma
我開學日有上去學校做家長義工, 喘喘做到你仔仔那班, 你先頭問點選小朋友參加朗誦, 你仔仔那班我記得雷老帥是問有無小朋友在幼稚園時期參加過有關活動請舉手(例如:跳舞, 音樂比賽, 朗誦比賽等....) ...

我囡囡今年三年級了, 早兩年我都有去做過故事姨姨, 但今年我沒有報名了因覺得留多D位給一年級的媽咪上學校感受他們的仔仔囡囡上堂情況和氣氛, 因為講故事是入他們的班房講的

仲有一星期就考試la...大家一定努力緊呢...預祝大家d小朋友考試順利

tszyauma, 好耐無同你傾計啦! 近期D工作真係一浪接一浪呀! 我上星期才由北京做完o野回來, 接著今個星期又要去廣州開會, o黎緊星期六又要做o野, 攪到無時間同jovie溫書. 謂有靠以往做法, 係咁做練習啦! 好彩每次都做開練習, jovie都無太大怨言, 可能因為我用"high school musical"套戲來引佢啦!只要佢比心機溫書, 考完試就會帶佢去睇戲.tszyauma, 你同tszyau一定在努力中.

大家加油呀!!!!!

原帖由 tszyau2000 於 08-10-26 15:33 發表
仲有一星期就考試la...大家一定努力緊呢...預祝大家d小朋友考試順利

各位:

終於考完試啦! 可以輕鬆吓啦!!

睇lai 你真係好忙wor...但忙時忙..小心身體...

jovie 真係好乖囡ar...佢可能知你工作辛苦...好多野都自動自覺...吾駛你粗心...你真係可以安心工作..好難得ar..ee 一定要比
原帖由 Joviemame 於 08-10-28 18:54 發表
tszyauma, 好耐無同你傾計啦! 近期D工作真係一浪接一浪呀! 我上星期才由北京做完o野回來, 接著今個星期又要去廣州開會, o黎緊星期六又要做o野, 攪到無時間同jovie溫書. 謂有靠以往做法, 係咁做練習啦! 好彩每次都做 ...

係ar...終於大人細路可以休息下la...
原帖由 Joviemame 於 08-11-6 11:20 發表
各位:

終於考完試啦! 可以輕鬆吓啦!!

e家亞囡忙緊 1113 kei 學校旅行..今年終於有得參與la ...聽囡話要分小組...佢就同幾個女孩子一組..總之就好雀躍la
‹ 上一主題|下一主題