用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 48 網- 觀塘,藍田,油塘 小學 2009-10入讀小一 ...
樓主: Chuihokwan
go

48 網- 觀塘,藍田,油塘 小學 2009-10入讀小一 [複製鏈接]

醒目開學勳章

哦哦哦,終於明白晒
你好好人,唔該晒你呀~~~

原帖由 ziyi 於 09-9-22 12:23 發表
我想你搞錯了,秀明道(新校=等於舊時下午校)那間才是藍色連身裙
舊校(舊時上午校)的是粉紅色水手上衣,下身是格子裙

Hi, 奪愛,

原來係同班同學仔.  今個星期五係8,9,10月小一生BIRTHDAY PARTY, 你會唔會去呀, 你不如抽D 時間去參加, 順便同老師傾下啦.

我囝囝又OK 喎, 放係書包入面D 回條, 支票, 佢都交到, 仲有收據攞番黎TIM.

食飯方面, 我囝囝就話D 飯盒好食, 好OK 喎.

原帖由 奪愛 於 09-9-12 23:45 發表
hihi 你地好嗎 小朋友返小一習慣嗎??
我囡囡返小一唔係咁適應呀..朝朝都唔很返學, 放學又喊!!
近幾日就好d冇喊 但係一返到屋企就不停搵我, 我要返工有時聽唔到佢電話, 佢就立即喊喇!! 好似今日我放左工出去買d野夜 ...

回覆 882# 波子媽 的文章

大女say 係中央咪宣布,之後老師就叫要交興趣班回條及費用既同學自己安靜行去禮堂,
去到禮堂會有老師再指示排隊......,
會唔會你亞女聽唔到宣布??

我細仔通常做剩抄書回家做,
大女就成日做左抄書個D 其他回家做,
呢D係小朋友自己選揀導修堂做咩功課既!
我2個返放學也是3A車
我係(鮑魚)02年06月出世2.66kg,now 23kg:-o,而我細佬03年11月19日出世3.78kg!,媽咪係開刀生我地!
‹ 上一主題|下一主題