用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 希望班K1(p.m.)的同學仔
樓主: Billyonnie
go

希望班K1(p.m.)的同學仔

係呀!9月份,細仔,唔知9月份多唔多小朋友生日呢?我個仔Cyrus開party那日,勁開心,返到屋企"high"足一日,又唔知學校有無同佢影相呢??:loveliness:

Hi Hi ! 你地好呀!我係冠行媽咪 - 蜜瓜組呀!

原帖由 tracyto14 於 08-9-15 13:37 發表

蜜瓜組~~原來分開返~所以咁少人~

我仔仔都係蜜瓜組架!你女女叫咩名呀?

有冇家長星期四會返學校幫手呀

聖誕快樂!!

各位希望班既小朋友,希望你地個個收到行行送比你地既聖誕禮物都會鍾意,祝大家聖誕快樂!!

Please help

Hello! My son study in K1 at other school, but want to change to 士德. I want to ask some question about this kindergarten, please check the PM, thanks!

原帖由 GabeOr 於 08-12-20 01:02 發表
各位希望班既小朋友,希望你地個個收到行行送比你地既聖誕禮物都會鍾意,祝大家聖誕快樂!!

原帖由 evans501 於 08-12-21 16:37 發表
Hello! My son study in K1 at other school, but want to change to 士德. I want to ask some question about this kindergarten, please check the PM, thanks!
你是否想小朋友現在轉到士德?或是K2? 及你想知下午班有沒有位? 是不是?

希望下學期二月change to K1(pm), want to ask this kindergarten 的教導方法, 老師的教導態度好嗎?
how much of school fee?
how much of other need to pay for 上/下學期?
Thanks for your help!

原帖由 GabeOr 於 08-12-22 17:10 發表
你是否想小朋友現在轉到士德?或是K2? 及你想知下午班有沒有位? 是不是?

原帖由 evans501 於 08-12-22 23:46 發表
希望下學期二月change to K1(pm), want to ask this kindergarten 的教導方法, 老師的教導態度好嗎?
how much of school fee?
how much of other need to pay for 上/下學期?
Thanks for your help!

...
佢地係用活動教學,從各類的活動中讓小朋友吸取知識,老師非常友善,我仔仔都非常喜歡佢地,佢好喜歡返學,學費方面扣除學卷要交$1300幾 (實際數目不太記得),另亦可申請學費減免,而雜費方面為$900幾(實際數目不太記得),希望這些資料幫到你啦

Thanks for your information!

原帖由 GabeOr 於 08-12-23 11:09 發表
佢地係用活動教學,從各類的活動中讓小朋友吸取知識,老師非常友善,我仔仔都非常喜歡佢地,佢好喜歡返學,學費方面扣除學卷要交$1300幾 (實際數目不太記得),另亦可申請學費減免,而雜費方面為$900幾(實際數目不太記得),希望這些 ...

各mami, 我個仔(逸朗)下學期會加入希望班上學, 希望他能盡快投入啦!

原帖由 evans501 於 09-1-15 01:23 發表
各mami, 我個仔(逸朗)下學期會加入希望班上學, 希望他能盡快投入啦!

成功左喇!真係好喇!新年假期後既2月5日見!

歡迎你加入!

Every mami: Nice to meet you! See you on Feb 05.

原帖由 Billyonnie 於 09-1-19 13:19 發表
歡迎你加入!

今日帶朗朗返士德,有些小朋友喊, 可能放假後,未習慣返學, 放學後, 吳老師話朗朗於上課時, 都投入, 都令我放心點.

原帖由 evans501 於 09-2-6 01:23 發表
今日帶朗朗返士德,有些小朋友喊, 可能放假後,未習慣返學, 放學後, 吳老師話朗朗於上課時, 都投入, 都令我放心點.
係呀,行行都有喊呀,仲喊左2日添呀,不過今個星期就已經回復正常喇,朗朗坐咩組呀,開學掉過位,不過行行都仲係坐係蜜瓜組.

行行媽咪:
             朗朗係檸檬組訝! 朗朗返左士德都有5日啦! 他同我話林老師 & 吳老師好好人嫁!

原帖由 GabeOr 於 09-2-11 11:04 發表
係呀,行行都有喊呀,仲喊左2日添呀,不過今個星期就已經回復正常喇,朗朗坐咩組呀,開學掉過位,不過行行都仲係坐係蜜瓜組.

原帖由 evans501 於 09-1-15 01:23 AM 發表

HIHI~我個囡係晴晴~下學期轉左檸檬組~同朗朗一組呀~
http://www.babyhome.com.tw/bb/249972

原帖由 tracyto14 於 09-2-28 20:52 發表

HIHI~我個囡係晴晴~下學期轉左檸檬組~同朗朗一組呀~

你好訝!晴晴媽咪&行行媽咪,你哋13/3會唔會去旅行呢? 

原帖由 evans501 於 09-2-28 10:31 PM 發表

你好訝!晴晴媽咪&行行媽咪,你哋13/3會唔會去旅行呢? 

會呀~~妹妹都一齊去~~
http://www.babyhome.com.tw/bb/249972