用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 希望班K1(p.m.)的同學仔
樓主: Billyonnie
go

希望班K1(p.m.)的同學仔

我只填了幫手包下禮物咁囉.

我諗唔做一定冇問題, 因為學校都知道好多家長都要返工的.

原帖由 昌虎大叔 於 08-9-11 16:25 發表

係呀~~你地有冇做學校義工呀?

如果唔做有冇問題架?

唔知點解, 我女好似只認識林老師, 而唔係好識吳老師. 乜唔係一班有兩位老師一齊教咩?  你哋小朋友有冇咁嘅情況呀?

原帖由 audreykan 於 08-9-12 12:08 AM 發表
唔知點解, 我女好似只認識林老師, 而唔係好識吳老師. 乜唔係一班有兩位老師一齊教咩?  你哋小朋友有冇咁嘅情況呀?

HIHI~我個女多數係講林老師~真係好少提起吳老師~~可能吳老師只係協助林老師~
http://www.babyhome.com.tw/bb/249972

原帖由 昌虎大叔 於 08-9-11 04:25 PM 發表

係呀~~你地有冇做學校義工呀?

如果唔做有冇問題架?

唔做冇問題既~話明係義工呀嗎~
我都係話幫手包禮物~
http://www.babyhome.com.tw/bb/249972

原帖由 audreykan 於 08-9-12 12:01 AM 發表
咩一班唔係有 22 個小朋友咩? 因為開學日的時候, 貼了張人名單出來, 我見到希望班一共有 22 個小朋友.  定還是分林老師帶 10 個小朋友一組, 吳老師又帶其他小朋友一組呢? 可能我女是搭校車返學放學, 所以好多嘢我都 ...

應該係得10個到~親子週應該係個個都要返~如果睇親子週既人數~就應該係十個到~
我個女好百厭~又坐唔定~ 我唔敢比佢撘校車~
諗住下年睇下佢個人會唔會定d先比佢撘校車~而家就為有辛苦d~揹住妹妹帶佢番學啦~

原帖由 audreykan 於 08-9-12 00:01 發表
咩一班唔係有 22 個小朋友咩? 因為開學日的時候, 貼了張人名單出來, 我見到希望班一共有 22 個小朋友.  定還是分林老師帶 10 個小朋友一組, 吳老師又帶其他小朋友一組呢? 可能我女是搭校車返學放學, 所以好多嘢我都 ...

初初見到你的ID都估係你, 而加見埋你個女張相就肯定係你啦! 我係表姐呀! 原來Audrey 終於入左荊冕堂呀! 仲係林老師敎添, 真係"橋", 林老師都係亞女班主任來架! 佢敎左亞女3年啦! 放心啦! 她係一個好關心學生既老師來架!
林老師做左好耐, 吳老師就新d.

我仲有一個同事個囡都係讀希望班, 真係"橋"上加"橋".

未必係10個人一班, 親子週的時候應該係分開2個時段返學, 因為好多家長同學生呀麻. 亞女初返k1的時候, 上午班都係2個時段既.

真係估唔到我哋會喺網上相認喎, 真開心!

係呢, 你女現在讀邊間小學呀!

原帖由 chedorali 於 08-9-12 22:08 發表

初初見到你的ID都估係你, 而加見埋你個女張相就肯定係你啦! 我係表姐呀! 原來Audrey 終於入左荊冕堂呀! 仲係林老師敎添, 真係"橋", 林老師都係亞女班主任來架! 佢敎左亞女3年啦! 放心啦! 她係一個好關心學生既老師 ...

親子週期間, 真係分了兩個時段, 早一批返學的是搭校車, 而另一批是家長湊返學的, 所以應該唔只 10 個人一班.

我女話佢係蘋果組, 咁你的小朋友係咩組呀?

原帖由 tracyto14 於 08-9-12 15:50 發表

應該係得10個到~親子週應該係個個都要返~如果睇親子週既人數~就應該係十個到~
我個女好百厭~又坐唔定~ 我唔敢比佢撘校車~
諗住下年睇下佢個人會唔會定d先比佢撘校車~而家就為有辛苦d~揹 ...

原帖由 audreykan 於 08-9-12 23:08 發表
真係估唔到我哋會喺網上相認喎, 真開心!

係呢, 你女現在讀邊間小學呀!

亞女係荔枝角讀小書呀, 近番屋企呀麻, 學校名PM話你知.  Audrey鍾唔鍾意返學呀?

原帖由 audreykan 於 08-9-12 11:15 PM 發表
親子週期間, 真係分了兩個時段, 早一批返學的是搭校車, 而另一批是家長湊返學的, 所以應該唔只 10 個人一班.

我女話佢係蘋果組, 咁你的小朋友係咩組呀?

...

蜜瓜組~~原來分開返~所以咁少人~

我個女好鍾意返學, 不過成日都唔肯話俾我聽喺學校學咗咩?

原帖由 chedorali 於 08-9-13 19:48 發表

亞女係荔枝角讀小書呀, 近番屋企呀麻, 學校名PM話你知.  Audrey鍾唔鍾意返學呀?

回覆 # 的文章

我個仔都係蘋果組呀

hi ! 我個香橙組 !

原帖由 chedorali 於 08-9-12 22:08 發表

初初見到你的ID都估係你, 而加見埋你個女張相就肯定係你啦! 我係表姐呀! 原來Audrey 終於入左荊冕堂呀! 仲係林老師敎添, 真係"橋", 林老師都係亞女班主任來架! 佢敎左亞女3年啦! 放心啦! 她係一個好關心學生既老師 ...
我同個仔返主日學既個姐姐講過班主任係林老師和吳老師, 佢話吳老師好溫柔呀!

原來我個女坐你個仔隔離的, 我女叫卓希呀!

原帖由 Billyonnie 於 08-9-18 13:12 發表
我個仔都係蘋果組呀

Hello!!!我係希望班(p.m)檸檬組,我個名係cyrus,灝贊呀!!

各位小朋友鍾唔鍾意我在生日party送比你D小心意呀!!

鍾意呀! 你同恩諾送給我們的生日禮物都好有心思.  你們一定是好細心的媽咪.  多謝晒!

原帖由 cyrusmanho 於 08-10-3 23:21 發表
各位小朋友鍾唔鍾意我在生日party送比你D小心意呀!!

唔駛客氣!小心意!都係想小朋友開心!今日有無睇通告,25/10家長會將停課,但詳情仲未約;秋季旅行低年級冇份,好似其它學校會有!!可能始終太細個

我小朋友就係恩諾la!
你個仔係唔係都在9月份出世呀?