用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

K2P [複製鏈接]

K2P, 呢度繼續...

阿仔話今日有寫字,寫中國一,不過無講有無唱歌...
   0    0    0    0

仔仔都係咁講今日係學校寫中國一, miss chan尋日同今日都送貼紙,仔仔好開心見我睇下.

原帖由 waiwing 於 08-9-3 20:18 發表
K2P, 呢度繼續...

阿仔話今日有寫字,寫中國一,不過無講有無唱歌...

我唔見阿仔有貼紙既....

原帖由 Tenno 於 08-9-3 23:19 發表
仔仔都係咁講今日係學校寫中國一, miss chan尋日同今日都送貼紙,仔仔好開心見我睇下.

回覆 # 的文章

大家好! 我囡囡都係K2P, 佢話噚日寫咗版中國ニ, 唔通佢講錯? 佢都有貼紙呀.

仔仔今日先話寫中國二,同小楷“a”字...但今日無貼紙好似有糖食.......

原帖由 LIZTZE 於 08-9-4 13:23 發表
大家好! 我囡囡都係K2P, 佢話噚日寫咗版中國ニ, 唔通佢講錯? 佢都有貼紙呀.

Hi LIZTZE,
歡迎加入一齊傾呀, 好開心又多一個啦..... 你囡囡叫咩名呀??
我尋晚都有問阿仔係咪寫中國二, 佢唔彩我 , 不過都仍然係無貼紙..... 可能佢唔乖   

原帖由 LIZTZE 於 08-9-4 13:23 發表

分左組啦, 仔仔係香蕉組,仲有蘋果組&香橙組喎....

係.仔仔都係咁講已經分左組.佢係蘋果組.

原帖由 waiwing 於 08-9-6 17:05 發表
分左組啦, 仔仔係香蕉組,仲有蘋果組&香橙組喎....

Hello! waiwing,

多謝你歡迎我 !
我囡囡叫心悅,原來分咗組嗱!
等我問吓佢先.

原帖由 waiwing 於 08-9-5 09:09 發表
Hi LIZTZE,
歡迎加入一齊傾呀, 好開心又多一個啦..... 你囡囡叫咩名呀??
我尋晚都有問阿仔係咪寫中國二, 佢唔彩我mouth:" /> , 不過都仍然係無貼紙..... 可能佢唔乖   

...

回覆 # 的文章

Hi! waiwing,

我囡囡都係香蕉組, 你仔仔叫咩名呀!:D

Hi LIZTZE,
我仔仔叫煒榮呀!

原帖由 LIZTZE 於 08-9-9 13:31 發表
Hi! waiwing,

我囡囡都係香蕉組, 你仔仔叫咩名呀!:D

回覆 # 的文章

Hi ! waiwing,

係呀! 我囡囡話有個同學仔叫煒榮。
你有冇買果套VCD呀?

有買呀,你地呢???

原帖由 LIZTZE 於 08-9-11 10:27 發表
Hi ! waiwing,

係呀! 我囡囡話有個同學仔叫煒榮。
你有冇買果套VCD呀?

好耐無上黎, 最近阿仔話要帶玩具, 原來有show & talk, 不過佢太心急,未輪佢已經話要帶玩具返去,可能佢太like呢個項目

仔仔無提起有show & talk, 好彩wai wing 媽媽講,等我明天問下仔仔先...唔該晒wai wing 媽媽.
嘩.今日有3本家課咁多,一個晚上要仔仔做晒,佢都幾辛苦,我同Dad要返工,只有晚上睇仔仔D家課同練琴.唉...唯有訓練佢做快d. .

原帖由 waiwing 於 08-9-20 23:20 發表
好耐無上黎, 最近阿仔話要帶玩具, 原來有show & talk, 不過佢太心急,未輪佢已經話要帶玩具返去,可能佢太like呢個項目

囡囡張通告話帶小時候的照片 , 唔通唔係個個一樣?
昨天有3樣功課, 你們的小朋友能自己完成嗎?
我囡囡就要我幫佢擦字, 其他都可自己做, 用咗40分鐘。
見到佢乖乖咁做功課, 我真係好感動呀.......
大家的奶粉ok 嗎? 我囡囡一直都係飲雀巢, 今次真係....
希望大家都身体健康!

唔洗客氣,最近差不多日日都有3本功課,中英數,阿仔仲未可以自己乖乖做功課,暫時都要我地睇住佢做,希望遲d佢可以自己放學返屋企就做啦...

原帖由 Tenno 於 08-9-22 23:28 發表
仔仔無提起有show & talk, 好彩wai wing 媽媽講,等我明天問下仔仔先...唔該晒wai wing 媽媽.
嘩.今日有3本家課咁多,一個晚上要仔仔做晒,佢都幾辛苦,我同Dad要返工,只有晚上睇仔仔D家課同練琴.唉...唯有訓練佢做快d.: ...

LIZTZE,
咦,我無收到通告話要帶相喎? 星期5派架張通告??
我仔仔飲開美贊臣A+, 所以都無乜問題,咁你有無帶囡囡去驗下呀?

Tenno,
你有無收到呢張通告呀??

原帖由 LIZTZE 於 08-9-23 13:30 發表
囡囡張通告話帶小時候的照片 , 唔通唔係個個一樣?
昨天有3樣功課, 你們的小朋友能自己完成嗎?
我囡囡就要我幫佢擦字, 其他都可自己做, 用咗40分鐘。
見到佢乖乖咁做功課, 我真係好感動呀.......
大家的奶粉ok 嗎? 我 ...

阿仔前幾日返黎念左幾句,不過唔知岩唔岩...

張張咀巴哭又笑,張張舌頭扮鬼臉!
女仔/男仔排排坐,一起拍手念兒歌!
讀書寫字共遊戲,樣樣學來樂趣多!

我都無收到通告,不過我問過仔仔舅母(表妹讀K2S),佢話帶一張細細個相片,好似K1時做SHOW & TALK咁,佢話囡囡Class Number 係3號,所以近一至二星期內要做,至於我仔仔Class Number 係30號,我諗所以無咁快收到通告.

原帖由 waiwing 於 08-9-28 22:16 發表
LIZTZE,
咦,我無收到通告話要帶相喎? 星期5派架張通告??
我仔仔飲開美贊臣A+, 所以都無乜問題,咁你有無帶囡囡去驗下呀?

Tenno,
你有無收到呢張通告呀??

...
‹ 上一主題|下一主題