用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 明報
go

明報

醒目開學勳章

學校今日派左"明報"學生印刷版, 同埋"明報電子報", 請問有冇人訂閱過?邊隻好d呀?

thanks!

我喜歡電子報, 環保d嘛

我有訂電子報 (學生版), 有好有唔好啦.

好處:
環保
有剪報功能
有SEARCH新聞/圖片/做問卷/PROJECT既功能
可以隨時睇番你訂既PERIOD內既報紙
可以連廣告都睇埋
一個ACCOUNT一家人都可以隨時隨地睇 (一早返到工就可以LOGIN黎睇, 唔洗得小朋友放學拎報紙變"舊聞")

唔好處:
睇完一版按去第二版要等RELOAD
隨報附送既"特刊" (EG. 教得樂)係冇剪報同SEARCH功能
下下要LOGIN要有得睇 (相比起平時一按TOOLBAR直去FREE版WEBSITE, 電子報煩D)

How much for the"明報電子報"?
原帖由 叮叮噹噹 於 08-9-2 21:34 發表
學校今日派左"明報"學生印刷版, 同埋"明報電子報", 請問有冇人訂閱過?邊隻好d呀?

thanks!

Hard Copies : $325 for 130 school days
e-copies : $300 for 365 days

Any suggestions?

回覆 # 的文章

呀女都岩岩訂左星島既印刷版, 始終渣住係手感覺好D. 而且唔想阿女對住部電腦甘耐嘛, 傷眼又傷神.

其實係我自己想睇多D.
已經訂了Goodies,但係中文報紙好似內容太多太"成人",又有娛樂版,頭版又多家庭慘劇,想sai選下先比個仔睇. 我都係訂电子版.