用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 08-09 K2G chatroom
go

08-09 K2G chatroom [複製鏈接]

hi..有沒有K2G家長..一齊入黎傾下~!
   0    0    0    0

有沒有人呀~

Hi Shirley,

之前有媽咪在舊版的教育王國已開了K2Gtopic.
BK
說要分拆教育王國, 但我發現太多人依舊上舊版, 所以都在那邊傾, 熱鬧D.

您試下用呢條link去果邊.

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1669180&extra=page%3D1

我的囡囡都是讀K2G, 是從Kent Rd K1A上來的, 您的小朋友呢?

原帖由 shirleyshek 於 08-9-3 11:52 發表
  有沒有人呀~

Hi 彤彤媽咪,

小瑤說分了組, 有香蕉, 蘋果和西瓜, 瑤瑤和彤彤都係蘋果組.  舊年洛天是和瑤瑤一齊坐校車返學, 坐隔離位.  原來洛天媽媽之前沒有報坐校車, 之後改變初衷, 校車又爆滿, 所以瑤瑤見唔到洛天都有D唔開心.  這幾天校車都遲到, 我們應該是1:10pm上車, 但這幾天都要等到15~20分.  我問小瑤是不是最遲入課室, 她說是, 仲要連位都無得錯.      

Hello Candy!

我仲儍吓儍吓係舊版到chat ... 彤彤都話同瑤瑤一組wow..校車都遲o架, 原訂時間1:35 pm, 但都遲10-15mins , 就冇你地咁遲...叫瑤瑤唔好唔開心啦!  我地可以再約K1A 小朋友一齊玩玩!!!
上星期Ms Wong 唔記得派homework paper,我仲疑為彤彤留咗係學校潻..

Hi,

開學才一個星期, 我都無諗過homework paper 這回事.  小瑤心情這幾天好似好一點, 仲識得講兩個新同學仔的名字, 一個叫陳凱兒, 一個叫萬樂詩, 您又問下彤彤有無呢兩個名.

有空再約K1的同學出來玩, 又可以大家都夾埋一D新同學, 熱鬧D嘛!  上星期小瑤曾經跟我說過, 彤彤在找同同呢!    

原帖由 NathalieMiMi 於 08-9-8 15:45 發表

我仲儍吓儍吓係舊版到chat ... 彤彤都話同瑤瑤一組wow..校車都遲o架, 原訂時間1:35 pm, 但都遲10-15mins , 就冇你地咁遲...叫瑤瑤唔好唔開心啦!  我地可以再約K1A 小朋友一齊玩玩!!! :naught ...

K2G 只係得3位小朋友Mommy chat 吓...

Hello!

彤彤話唔知道d小朋友名wow...  真係冇記性喇!!

近日派Homework paper, 後面是否要寫A字呢   Wed 我要彤彤寫咗, 但昨天paper 彤彤話Ms wong 講不要做wow....都唔知係唔係真

原帖由 CandyChing 於 08-9-8 23:29 發表
Hi,

開學才一個星期, 我都無諗過homework paper 這回事.  小瑤心情這幾天好似好一點, 仲識得講兩個新同學仔的名字, 一個叫陳凱兒, 一個叫萬樂詩, 您又問下彤彤有無呢兩個名.

有空再約K1的同學出來玩, 又可 ...

彤彤話見到d K1A 小朋友, 但只係見唔到洛天wow...唔知K2N係唔係在另一層樓呢!!!

今晚落club house的中秋晚會, 終於見到洛洛.  

第一次派homework paper時, 我以為2面都要寫.  點知亞瑤寫完一面, 我反轉給她時, 她說攪錯咗添, 要寫有剔號的一面, 仲叫我快D幫佢刷晒去.  
我話吓, 您唔早講.  您自己快D將原有的剔號刷咗, 畫過在另一面咪OK囉!

原帖由 NathalieMiMi 於 08-9-12 17:53 發表
彤彤話見到d K1A 小朋友, 但只係見唔到洛天wow...唔知K2N係唔係在另一層樓呢!!!

Hello!!

原來大家d小朋友都開始長大, 都記得上堂Ms Wong 叫佢o地要做什麼...自己仲懶叻疑為囡囡唔記得咗tim...

原帖由 CandyChing 於 08-9-13 23:34 發表
今晚落club house的中秋晚會, 終於見到洛洛.  

第一次派homework paper時, 我以為2面都要寫.  點知亞瑤寫完一面, 我反轉給她時, 她說攪錯咗添, 要寫有剔號的一面, 仲叫我快D幫佢刷晒去.   :sur ...

K2G

Hello!  我小朋友都唔知新同學的名字, 只知有一位同學一起升級

Hello angelhobo!!

你小朋友是囝囝or 囡囡 由K1边班升到K2G

我囡囡叫彤彤( Nathalie ) 由 K1A升至K2G, 一共有6位小朋友,  有時間大家一齊傾吓

原帖由 angelhobo 於 08-9-16 15:14 發表
Hello!  我小朋友都唔知新同學的名字, 只知有一位同學一起升級

hi candy,

我女女係Doset K1A升上2G架..好高興認識你~

Shirley

原帖由 CandyChing 於 08-9-3 12:54 發表
Hi Shirley,

之前有媽咪在舊版的教育王國已開了K2G的topic.
BK說要分拆教育王國, 但我發現太多人依舊上舊版, 所以都在那邊傾, 熱鬧D.

您試下用呢條link去果邊.

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?t ...

蕎蕎都係...派左張Homework paper寫A字, 佢寫完一版, 我話後面未寫, 蕎蕎話, 老師話後面唔洗寫??? 我R晒頭...不過我怕做漏, 我最終都叫佢做埋~~

原帖由 NathalieMiMi 於 08-9-12 17:46 發表
Hello!

彤彤話唔知道d小朋友名wow...  真係冇記性喇!!

近日派Homework paper, 後面是否要寫A字呢   Wed 我要彤彤寫咗, 但昨天paper 彤彤話Ms wong 講不要做wow....都唔知係唔係真 : ...

嘻嘻!  終於熱鬧D啦!

我個囡瑤瑤和彤彤和其餘四個同學仔都是從Kent Rd 的K1A升上來的, 叫做有D同學仔陪下, 我都放心.  不過, 最令我估唔到是她已UP得出一些新同學的名字, 因為她其實好慢熱.

今日有兩樣功課呀!  雖然她做一做, 講兩講, 但都算很快完成, 您們的小朋友呢?

彤彤是不是就快生日?   因為我記得她細瑤瑤一點點.  預祝她生日快樂, 快高長大, 聽教聽話.

原帖由 shirleyshek 於 08-9-16 16:41 發表
蕎蕎都係...派左張Homework paper寫A字, 佢寫完一版, 我話後面未寫, 蕎蕎話, 老師話後面唔洗寫??? 我R晒頭...不過我怕做漏, 我最終都叫佢做埋~~

多謝您! 彤彤明天生日, 所以我會接佢放學law...我都
希望彤彤似瑤瑤咁聽教聽話

瑤瑤係幾月幾日生曰o架 我都補祝瑤瑤-生日快樂,長高長大,讀書聰明伶俐....

原帖由 CandyChing 於 08-9-16 23:24 發表
嘻嘻!  終於熱鬧D啦!

我個囡瑤瑤和彤彤和其餘四個同學仔都是從Kent Rd 的K1A升上來的, 叫做有D同學仔陪下, 我都放心.  不過, 最令我估唔到是她已UP得出一些新同學的名字, 因為她其實 ...

Hi,

嘻嘻!  原來彤彤明天生日.  恭喜恭喜!

亞瑤是9月5日生日, 我都走左去學校接佢, 仲要遲到, 得返幾個小朋友在學校等.  見到她時, 她已經做左喊包.

原帖由 NathalieMiMi 於 08-9-17 14:04 發表

多謝您! 彤彤明天生日, 所以我會接佢放學law...我都
希望彤彤似瑤瑤咁聽教聽話

瑤瑤係幾月幾日生曰o架 我都補祝瑤瑤-生日快樂,長高長大,讀書聰明伶俐....

...

原帖由 NathalieMiMi 於 08-9-16 16:24 發表
Hello angelhobo!!

你小朋友是囝囝or 囡囡 由K1边班升到K2G

我囡囡叫彤彤( Nathalie ) 由 K1A升至K2G, 一共有6位小朋友,  有時間大家一齊傾吓

...

我的仔仔叫鍏鍏(wai wai)由k1B升上來的, 我小朋友是乘校車的所以好小見到老師.

Hi Shirley,

請問蕎蕎是不是叫馬慧蕎?  今日問亞瑤:

媽媽: 有無同學仔叫蕎蕎?
瑤瑤: 係唔馬慧蕎?
媽媽: 邊過蕎?
瑤瑤: 過橋的橋.  
媽媽: 邊個馬呀?
瑤瑤: 馬馬的馬, 您唔識佢咩?  
媽媽: 我點會識佢呀!  我都無返學.  
瑤瑤: 您明明返左學校!
媽媽

原帖由 shirleyshek 於 08-9-16 16:41 發表
‹ 上一主題|下一主題