用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 08-09 SFA小二家長分享
go

08-09 SFA小二家長分享 [複製鏈接]

升班了, 祝各位小朋友開學大吉!!!!!

YMAMA

0    0    0    0

Happy day

Enjoy the weedend!

原帖由 ymama 於 08-8-28 18:29 發表
升班了, 祝各位小朋友開學大吉!!!!!

YMAMA

8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:

Hi !

Can I join??????

原帖由 NichoB 於 08-8-31 10:25 發表
Hi! KV fans and sfa old fans,
missed you so much!   

2A - yinsinmama

2B -

2C- Nic B) (KV), MYu, YChoi, CChow,  

2D-

Can we play badminton in school recess?

I like to invite you to swim and BBQ - Sai Ku ...

帶筆記簿??

大家好!
唔好意思! 因為阿仔插班升2A,所以好多事情都唔明及唔清楚。
1. 今日阿仔手冊中文科寫要帶筆記簿,請問麽簿?邊本呀?
2. 到今日都未有通知阿仔的login no. & passward, 我都入唔到入面查看handbook有無寫錯
3. 明天要上Arts, 唔知帶膠水,絞剪,枱紙,crayon夠嗎??
4. 'Writing II'-這堂要帶什麼??

以上問題,阿仔只識講"唔知", 希望有人幫到我啦! 唔該

無哂人既

開左學一排你地點呀!!!!!!!!

以前p1 來來去去都係幾位miss, 宜加p2 科科都唔同人真係有d亂亂地, hw方面好似小左d咁 之前p1一開始就好多野做架

簽名被屏蔽

種綠豆及製作成長小書

1) Do you know how to make it?
2) The Chinese Putonghua Text Books did not rec'd yet.  Do you have some idea?

Pls advise.

原帖由 ianhelen 於 08-9-12 00:01 發表
原來教育王國分拆左過黎呢邊....真麻煩,無啦啦玩分拆...唔知其他媽咪知唔知呢?

sally1,
阿仔話佢日日都同jackie一齊去搵steven同michael玩喎...

...
8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:

回覆 # 的文章

sally,helen
你地d小朋友咁熟絡架,好羨慕呀
阿仔人際社交都好,成日都嫌人地嘈,其實最嘈果個係佢:;pppp:
果日撞見愛肥,vanya同佢打招呼,佢竟然話自己怕醜,唔咁同人地say hello

係呢大家會揀邊d課外活動呀﹖

簽名被屏蔽

我個仔都好鍾意捉棋,雖然唔係好識,佢成日都話想同d同學仔一齊捉,不過小朋友都有自己棋友,亦可能佢煩得濟掛 ,我唸住聽日買副棋等佢帶返學同朋友仔聯誼一下,希望改善到佢孤僻嘅性格。

課外活動會繼續學cello,同學打羽毛球,希望阿仔協調d啦

原帖由 ianhelen 於 08-9-14 09:22 發表
NichoB,
1. 綠豆成長小書 - 要種綠豆及做一本綠豆成長記錄;
2. 普通話notes已派,要用透明folder釘好~~  

shiro!,
阿仔同steven佢地由舊年開學已經識左同一齊玩,就算到而家每逢小息佢都係要去搵佢地玩,佢話去睇 ...

校際朗誦

想請教各位﹕如參加朗誦節是否要自行帶子女比賽﹖

如參加朗誦節是否要自行帶子女比賽﹖>> yes

Shiro,Helen,

沒有你們同班,真慘.囡囡己比老師寫了手冊欠A 欠B.....
朗誦是自己去,要請假,記住叫同學抄寫功課.

Jackie

[quote]原帖由 shiro! 於 08-9-15 00:22 發表
想請教各位﹕如參加朗誦節是否要自行帶子女比賽﹖

Thank you, Jackie
原帖由 Mxmama 於 08-9-15 11:08 發表
Shiro,Helen,

沒有你們同班,真慘.囡囡己比老師寫了手冊欠A 欠B.....
朗誦是自己去,要請假,記住叫同學抄寫功課.

Jackie

[quote]原帖由 shiro! 於 08-9-15 00:22 發表 http://forum.edu-kingdom.com/ima ...

簽名被屏蔽

shiro
叫你仔搵steven捉下祺, 等佢地熟落一下都好架
我仔都只係認左2位新同學咋

前日先買多左盒象棋, 佢話要帶反去等同學教佢玩wor

你仔有無講邊個it堂要帶usb呀?

我地一早jion左badminton, 放11點都同其他撞哂時間

叫佢學笛子又唔制 咩都唔肯 激c人

ianhelen, jackie

係啦 今年唔同班 係得問巧課啦

helen,
我原本都唸住自己教,但我唸我打死佢都未學識,我教親佢就會「盟」,我棄權
佢都係o岩用把口玩既野多d,
trinity張cert攞左啦
shiro(michelle)
原帖由 ianhelen 於 08-9-16 06:43 發表
jackie,

好耐冇聯絡啦!你囡囡而家係邊班呀?我冇得打電話問你功課都好慘呀...

shiro!,
阿仔話等我/老公教佢羽毛球喎...可以免費學喎... 今年佢乜都話唔想玩,睇下佢抽唔抽到乒乓球啦!mouth:" />

係 ...

sally,
好呀,等我叫佢番學校search一下steven先
希望steven唔好嫌佢煩啦。
呢幾日阿仔都唔知咩事,十問佢九唔知
今日仲要俾老師寫手冊tim ,我問佢it堂有咩要帶,
佢猛話阿sir話要清folder,我問用咩清走d file,佢又唔知,唯有下一堂斬隻手指俾佢帶去啦

佢今日冇作到poem,如果聽日要交佢就大件事
shiro(michelle)
原帖由 sally1 於 08-9-16 08:54 發表
shiro
叫你仔搵steven捉下祺, 等佢地熟落一下都好架
我仔都只係認左2位新同學咋
前日先買多左盒象棋, 佢話要帶反去等同學教佢玩wor你仔有無講邊個it堂要帶usb呀?我地一早jion左badminton, 放11點都同其他撞哂時間叫 ...

shiro

應該唔怕既
我仔琴日都無交LM 問佢WHY唔交 佢話後面位同學無問佢囉WOR
我估咁arm行長同miss又無數到溥
我叫佢今日交反 佢話試下啦 真係比佢激c

你有無覺日日都好小hw 又教書教得好慢咁 完全唔同p1個時咁

sally,
我都有同感,搞到阿仔都好懶散,日 日掛住睇電視:;pppp: :;pppp: :;pppp:
原帖由 sally1 於 08-9-17 13:40 發表
shiro

應該唔怕既
我仔琴日都無交LM 問佢WHY唔交 佢話後面位同學無問佢囉WOR
我估咁arm行長同miss又無數到溥
我叫佢今日交反 佢話試下啦 真係比佢激c

你有無覺日日都好小hw 又教書教得好慢咁 完全唔同p1個時咁 ...
‹ 上一主題|下一主題