用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 2005年出世或~宏福幼稚園媽咪~~~入黎一齊傾計丫。 (PART ...
樓主: 626mama
go

2005年出世或~宏福幼稚園媽咪~~~入黎一齊傾計丫。 (PART 2) [複製鏈接]

ElainAiolia,

總算冇白費心機, 如你所講應該都好大機會得, 我估有部份家長會交幾間留位費, 到要再交錢時就會有決定, 希望子聰表妹有位啦。

626mama公司上唔到bk, 點算呀, 你知唔知佢係什麼公司做呢, 佢地dIT好勁, 會唔會重有d網頁去唔到呢?

原帖由 ElainAiolia 於 09-3-25 13:39 發表
Dear all,
626mama 因公司上唔到 bk,所以呢排無上 o黎,佢而家仲揾緊辦法,一搞掂後,佢會上番 o黎吹水。

snoopyhk,
可能呢排打電話比 Miss Wai 好密 o既關係,今日我家姐打電話去,係 Miss Wai 聽電話,佢將個情形再話一次比我 ...

snoopyhk,
希望表妹有得讀 la。

626mama 仲搵緊點解上唔到 bk,我諗如佢再搞唔點,佢會問佢老公,因佢老公好勁 o架。

Dear all mami,
今日收到個好消息,係宏福 o既主任打電話比我,話子聰得到最佳演譯獎。話說較早前學校派通告叫我 o地參加美勞創作、才藝表演及服飾創作以慶祝學校10 週年,於是我 o地一家三口 o米整 o左美勞創作及服飾創作,當中服飾創作就係去 o左花園街買 o左件白T-shirt,再用上次係花園街買畫 T-shirt o既筆,畫 o左 D o野係上面 (其實我同聰爸都覺得好核突o架,不過至在參與)。點知上星期四子聰班主任 Miss Karen 打電話比我,話學校揀 o左子聰件衫參加星期五 o既初賽,仲叫我教佢行cat walk,因初賽係需要著住件衫演譯,同埋有兩個老師做評判。你都知佢 o地 D 小朋友有時幾怕羞 o架 la,果晚我教極佢都好似玩玩 o下,仲成日伸脷o忝。點知事後打電話比佢班主任,Miss Karen 又話佢 OK 喎。今日主任仲同我傾o左一陣,話可能班主任係學校再教過佢,仲話校長果日都有睇,仲話以 K1 o黎講,子聰算行得幾好,仲好有自信 o忝,叫我可以放心。叫我o地今個星期日返宏福 (青怡) 果邊,表演比其他人睇,因果日係 Nursery Open Day,真擔心到時唔知佢會唔會失禮呢。

open day: all the family will attend.
Camill will join the fashion show as well!!
and Maxence win an award for his helicopter model!!!
hope to see you all there!!!
"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."
    -Steve Jobs-

我問咗10/4都可以去荔枝園, 但我見你地有22人去, 剛剛好2(係咪己confirm人數了), 再加我地211bb, 安排上有少少問題, 你幫我問吓得唔得啦。

你家姐係咪都去呀?會唔會夾到3圍呢?

原帖由 ElainAiolia 於 09-3-26 13:59 發表
Dear all mami,
今日收到個好消息,係宏福 o既主任打電話比我,話子聰得到最佳演譯獎。話說較早前學校派通告叫我 o地參加美勞創作、才藝表演及服飾創作以慶祝學校10 週年,於是我 o地一家三口 o米整 o左美勞創作及服飾創作 ...

昨日我都有去Open Day, 不過係12點幾, 睇唔到你地表演。

新校服好靚, smart, 特別係女仔果套, 出街穿都得, 我地就無份了。不過唔使再買運動衫, 每日可以自己揀喜歡的衫mix and match,d還有更多選擇, 真開心。

細佬就會穿新校服, Jason套校服我估出年都合身, 冇得靚靚。

原帖由 flostangraphy 於 09-3-28 11:31 發表
open day: all the family will attend.
Camill will join the fashion show as well!!
and Maxence win an award for his helicopter model!!!
hope to see you all there!!!

snoopyhk,
應該夾到三圍,因我都幾多人去,同埋我諗住問佢 o地有無興趣 book 小型旅遊巴,有消息,第一時間通知你。

flostangraphy,
我尋日都有見到你大仔,佢好 smart,好鬼 C 靚仔,真係多謝你 o既讚賞 ~ 我 o地件衫,其實失禮 C 人就真。

各位,

我上到黎喇,一天都光晒,好掛主妳地呀。

希望表妹入到宏福啦,好耐之前都聽到
表妹想讀宏福,攪咁耐都未有聲氣,
後補第一個,其實都機會幾大喎。

子聰好醒目仔,子聰得到最佳演譯獎。
那天表演同何,一定好開心。

snoopyhk,

我公司冇IT,係我部機,之前部電腦
自已更新後就上唔到黎,原來開了防火牆,
我穿唔到出去。

荔枝園妳都去呀,好呀,多D人玩得好開D。
原來學校有新校服呀,軒軒都差唔多要買喇,
而家都係緊緊合身,唔知咩樣加呢。我都好
想睇下。

626mama,

真的好耐冇見啦, 好彩只係開了防火牆, 上唔到la傾就麻煩了。

去荔枝園我都要等ElainAiolia confirm有冇位才決定。

套校服真係好靚的, 男仔上身係有領白色t-shirt(唔知係什麼料, d似波衫質地), 有長及短袖, 下身杏色褲, 又係有長及短, 自由任你襯, :短袖衫+長褲, 或短袖衫+短褲都得, 重有杏色cap帽或漁夫帽, 鞋星期一至五都係白色波鞋, 好方便。
書包全個係深藍色, 外型簡單。

原帖由 626mama 於 09-3-30 14:55 發表

希望表妹入到宏福啦,好耐之前都聽到
表妹想讀宏福,攪咁耐都未有聲氣,
後補第一個,其實都機會幾大喎。

子聰好醒目仔,子聰得到最佳演譯獎。
那天表演同何,一定好開心。

snoopyhk,

我公司冇IT,係我部機,之前部 ...

snoopyhk,
旅行果到已 confirm,另我 o地諗住 book 車,詳情請看另一個 topic,遲 D 再電話聯絡。

原帖由 snoopyhk 於 09-3-30 05:52 PM 發表
626mama,

真的好耐冇見啦, 好彩只係開了防火牆, 上唔到la傾就麻煩了。

去荔枝園我都要等ElainAiolia confirm有冇位才決定。

套校服真係好靚的, 男仔上身係有領白色t-shirt(唔知係什麼料, 有d似波衫質地), 有長 ...

snoopyhk,

聽妳講完套校服,真係想快d幫軒軒換,最好係日日都穿運動服,舒服好多。

snoopyhk,

今日下午同婆婆傾計講開我朋友個工人,
做左兩三個月都話唔識開門同唔識開爐,
激到我個朋友死死下,佢話仲要照顧多一個人.........

軒軒特然話,我同學個工人都走,
我地問軒軒你點知,
軒軒話jason成日都有同老師講,
唔知係咪jason好唔舒得呢。

626mama,

我估唔到Jason會同老師講工人就快走, 等我問吓佢先。

Jason唔舒得一定有, 第一次同佢講姐姐要返印尼照顧佢d小朋友時(在二月初), 佢扁晒咀, 我唔想”, “點解姐姐要走。第二次再提就好d, 只係話唔想。但當我地一齊揀姐姐後, 再問佢, 想唔想同新姐姐玩呀, 佢話想。

不過我知當姐姐真係走時, 佢一定會唔開心, 只希望佢可以快d適應啦, 但我知道當姐姐走時, 我都會眼濕濕的。

原帖由 626mama 於 09-4-2 14:31 發表
snoopyhk,

今日下午同婆婆傾計講開我朋友個工人,
做左兩三個月都話唔識開門同唔識開爐,
激到我個朋友死死下,佢話仲要照顧多一個人.........

軒軒特然話,我同學個工人都走,
我地問軒軒你點知,
軒軒話jason成日都有同老師 ...

昨天Jason在上學途中PK, 跌傷額頭少少, 沒有流血, 少少皮外傷, 但因姐姐冇講比老師聽, 所以主任致電查詢。我也嚇一跳, 以為發生什麼事, 原來佢只想了解件事, 當然佢地都有問Jason, 只想再confirm一下, 而佢地就同Jason冰敷。

放學後Ms Karen都有致電報告給我聽, 還提醒我要教姐姐要第一時間報告給學校同我聽, 學校可以即時為Jason處理傷口, 值得一讚

snoopyhk ,

咁又係,大家幾年時間,日日見,一齊食飯一齊生活,離別更有唔舒得。JASON快D同新姐姐老友D。

我聽天藍講,佢工人走左都有打電話反去找佢仔仔,把聲仲喊晒咁。話好唔舒得。

原帖由 snoopyhk 於 09-4-2 04:58 PM 發表
626mama,

我估唔到Jason會同老師講工人就快走, 等我問吓佢先。

Jason唔舒得一定有, 第一次同佢講姐姐要返印尼照顧佢d小朋友時(在二月初), 佢扁晒咀, 話”我唔想”, “點解姐姐要走”。第二次再提就好d, 只係話唔 ...

snoopyhk,

聽妳講,MS KAREN真係要讚。

我真係烚雨烚下,昨天婆婆提我才知派了張紙,每天油顏色上去張工作紙,每天食了什麼。好在早提我,唔真過多兩日都記唔反食了什麼。

原帖由 snoopyhk 於 09-4-2 05:18 PM 發表
昨天Jason在上學途中PK, 跌傷額頭少少, 沒有流血, 少少皮外傷, 但因姐姐冇講比老師聽, 所以主任致電查詢。我也嚇一跳, 以為發生什麼事, 原來佢只想了解件事, 當然佢地都有問Jason, 只想再confirm一下, 而佢地就同Jas ...

DEAR ALL

Happy Easter Holidays!!
‹ 上一主題|下一主題