用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 2005年出世或~宏福幼稚園媽咪~~~入黎一齊傾計丫。 (PART ...
樓主: 626mama
go

2005年出世或~宏福幼稚園媽咪~~~入黎一齊傾計丫。 (PART 2) [複製鏈接]

希望05,

我地b team未有通告, 我做親o的勞作或美術都不敢恭維, 看來我要加把勁了.

原帖由 希望05 於 08-8-28 09:04 發表
evans501

歡迎你加入呀~印象中依度好似無k1下午班的同學.但係唔緊要啦~下午班同上午班教d野都係一樣.所以我地都可以一起交流d學校情報(例如:功課,勞作,運動日,旅行或好多時宏福都在d特別日子要求小朋友著d特別服飾 ...

Dear 希望05,

Thanks! 咁孝孝係咪同Jasper一組呀?

原帖由 希望05 於 08-8-28 13:23 發表
wendyugar

粗六角顏色筆要9月中有工作紙做時,才開始用.我諗遲下Miss Maggie會正式通知大家.

各位,

旻旻今日冇返學因昨日黃昏突然發燒100.4, 吃藥後已好點, 但今早又再燒100.8, 下午要看青衣城dr chow, 希望佢快o的好番, 否則星期日我驚去唔到玩.
( 我地好想去呀)

(dr chow現在好似下午4:00才係青衣城, nurse話佢今早在佐敦, 等姐姐佢地白行一倘)

最近感冒菌好勁,真係要小心希望旻旻快D好返啦!原來你都係帶旻旻睇Dr Chow㗎!依家Dr Chow有限時㗎,即使是係度睇症最後都係7:00.

原帖由 rplyan 於 08-8-28 13:39 發表
各位,

旻旻今日冇返學因昨日黃昏突然發燒100.4, 吃藥後已好點, 但今早又再燒100.8, 下午要看青衣城dr chow, 希望佢快o的好番, 否則星期日我驚去唔到玩.
( 我地好想去呀)

(dr chow現在好似下午4:00才係青 ...

希望05,
我真係好開心呀!等我今晚問Jasper有無同孝孝及旻旻玩先,
咁你有無去到較早前有兩日家長陪同上課呀?即9:00-10:00一個鐘識應班呀?Jasper就係果個點都要媽咪同Daddy陪嘅嗲嗲仔,佢第一日仲捉住Daddy隻腳點纒到實,我諗如你在場嘅話你應該見過Jaspser同我。
原帖由 希望05 於 08-8-28 13:49 發表
wendyugar

係呀,Jasper同孝孝是同班同組的.而且大家都係全日班,即係一齊食飯一齊午睡添呀~唔知佢地fd唔fd呢?
rplyan的囡囡旻旻都係同我地一班架,只係另一組.但係有時都會兩組一起上堂,所以Jasper都會識旻 ...

all mami,

你話點算, 又話得一班k1(青怡), 旻旻&孝孝同班只不過唔同team, 但"希望05"又知道做燈籠, 六角顏色筆及9月中做工作紙, 旻旻條team就冇提及過, 所有o野都係希望05講先知, o甘點算定話老師新好多o野未上手.

希望05,

開學以o黎ms maggie有冇主動同你講孝孝校內情況, 因上年ms gloria 好主動傾小朋友情形, 個本communication book 好多o野寫, 今年ms angela暫時都未有o野發表下, 反而英文老師ms shahida都多o的報告, 我成日擔心會唔會太多學生佢地顧唔到.

All Mama,

要做燈籠及帶相我都知,可能Jasper係K1新生的關係,所以Miss Maggie都有打電話畀我講Japser校內程況,而响communication book都有寫佢的點滴,我諗可能miss maggie未放啫,不過毋須擔心,我地班mama一於互通消息,好好溝通!

原帖由 rplyan 於 08-8-28 14:01 發表
all mami,

你話點算, 又話得一班k1(青怡), 旻旻&孝孝同班只不過唔同team, 但"希望05"又知道做燈籠, 六角顏色筆及9月中做工作紙, 旻旻條team就冇提及過, 所有o野都係希望05講先知, o甘點算定話老師新好多o野未上手.: ...

回覆 # 的文章

原來孝孝係舊生,咁即係已經有好多玩得埋嘅同學生,咁加埋Japser一齊玩呀!而且我相信响小朋友的世界裡好快就會成為朋友。

rplyan,

旻旻發燒100.8,真係要睇醫生喇,而家個DR CHOW唔係全日係度,好以唔係好方便咁,上午睇左都食兩次藥喇。今日先星期四,星期日應該冇問題,妳睇下點啦,如果旻旻真係仲唔係好有心機咁,妳就打電話話比我知唔去。

各位,

明天我唔反工,即唔上網,(最快星期一才上網)上午約了班主任見面。妳地有咩就打電話話比我啦。

Dear all

我公司有份Top Urgent的document要寄去澳洲,現在寄想明日澳洲公司的老細收到.請問有沒有courier公司介紹呢?幾多錢都比的.謝謝

回覆 # 的文章

Please try DHL

Sorry!  這個幫唔到你了.

原帖由 希望05 於 08-8-28 15:40 發表
Dear all

我公司有份Top Urgent的document要寄去澳洲,現在寄想明日澳洲公司的老細收到.請問有沒有courier公司介紹呢?幾多錢都比的.謝謝

希望05,

我公司都係用果幾間大快递公司。

各位,

妳地咁快過了幾版,我真係有排追。

原帖由 希望05 於 08-8-28 03:40 PM 發表
Dear all

多謝各位媽咪的幫忙

我搵到了有一間叫"TNT Express"的有,但係收附加費$1800.雖然貴但都總算搵到了,謝謝.

我問了DHL,OCS等,以為佢地大公司會有,點知最快今日收件星期一先到.加錢都無得明天到.

星期一收件就唔係Express啦

原帖由 希望05 於 08-8-28 04:30 PM 發表
多謝各位媽咪的幫忙

我搵到了有一間叫"TNT Express"的有,但係收附加費$1800.雖然貴但都總算搵到了,謝謝.

我問了DHL,OCS等,以為佢地大公司會有,點知最快今日收件星期一先到.加錢都無得明天到. ...

旻旻看完醫生, 好彩唔係流感(卓健有流感測試3分鐘知結果), 只是喉嚨有點發炎而已, 希望好快好番啦.

原帖由 626mama 於 08-8-28 14:44 發表
rplyan,

旻旻發燒100.8,真係要睇醫生喇,而家個DR CHOW唔係全日係度,好以唔係好方便咁,上午睇左都食兩次藥喇。今日先星期四,星期日應該冇問題,妳睇下點啦,如果旻旻真係仲唔係好有心機咁,妳就打電話話比我知唔去。

各位,

...

Dear all,
我返o黎報到,但你o地都好快手o咼,話咁快又page 3

子聰校車果度,周姑娘比o左電話我,上落車都係屋企樓下,上車最尾站8:35 a.m.,落車頭一、二站12:05 p.m.。但當佢比完電話我confirm後,隔o左幾個鐘,學校又話揾唔到周姑娘比電話我,仲話遲D再覆,但上車時間大約8:15a.m. 左右,於是我話佢知周姑娘已比o左電話我及confirm o左時間,但學校話無理由有咁大出入,要再check o下先o咼。我諗我要再跟o下先。另外,想問o下揸你o地條線個司機係o米周姑娘自己,佢話會自己揸我呢邊條線及車牌 JC3668,唔知佢o地有無古惑呢。

626mama,
唔該晒你開過新一 Part 比我o地上o黎吹水

rplyan,
旻旻無乜事o麻?喉嚨痛要飲多D及好好休息o,如果唔係,星期日o米見你o地唔到o羅。

係呀,Dr. Chau賺得太多錢,所以係佐敦開多間診所,新oon duty 時間已pm o左比你及本topic各位。真係唔好意思,其實我早排已知佢有新診症時間 (o米就係子聰衰o左,又係白行一次o),但因我返工實在太忙,無時間上oupdate比各位,搞到白行o忝。

希望05,
孝孝好o力仔,話到比你知Do既位置。放學搭校車要成45 mins先返到屋企好似耐oD o

dordor1207,
你唔好為o左個仔返學D o野搞到同C6咁唔開心,小朋友會感覺到你o地因為佢而搞到唔開心而自責o,為o左個仔忍ola

wendyugar,
hello,你好!

今年花燈有無話用o羊做主題,因舊年係環保,超難諗。但D家長o既手工藝十分勁,簡直可以出外參賽

回覆 # 的文章

Hello ElainAlolia,

今年花燈同樣係環保,對我來說同樣是超難,因我是全無藝術創作細胞,不過話明要親子都要加番兩錢肉緊,話好靚我諗就no way,希望無肉酸.

rplyan

旻旻要飲多d水,希望佢可以快d好返啦~

原帖由 rplyan 於 08-8-29 00:43 發表
旻旻看完醫生, 好彩唔係流感(卓健有流感測試3分鐘知結果), 只是喉嚨有點發炎而已, 希望好快好番啦.
‹ 上一主題|下一主題