用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 2005年出世或~宏福幼稚園媽咪~~~入黎一齊傾計丫。 (PART ...
go

2005年出世或~宏福幼稚園媽咪~~~入黎一齊傾計丫。 (PART 2) [複製鏈接]

舊果度怪怪地,我地提早開(PART 2)

舊果邊網址
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1412521&extra=page%3D2&page=41

0    0    0    0

希望05,

好高興又見到妳。

我今早入去見D野怪怪又亂晒龍咁,所以開個新算,
大家成日都入唔到去,入到去又亂。
希望開左個新,咩事都冇,應該遲D去舊果邊,會見反妳打偏文章。

我電話中和周姑娘傾上落車,佢都表演得好冇耐性。
問佢校車路線圖,佢都唔知點咁,今次軒軒第二個站8:10分上車,遊晒個青衣先反學,上車位又冇咁理想,立即好掛主溫叔叔喇。

原來要為暑假準備圖片,我地冇咩節見添....閉喇

粗身六角型的顏色筆軒軒一早就玩到唔見晒喇。

原帖由 希望05 於 08-8-27 10:16 AM 發表
626mama,rplyan,ElainAiola,Snoopyhk

bk真係好唔掂,我昨晚打左好多學校d野比你們留意,今早入返去唔見晒既.真係激c我啦~

我精簡d再講:

1>我覺得新校車的女司機無溫叔叔咁好,上落都好似好急住咁.請各位會搭校車的家 ...

希望05,

坐車都要去對面條線。

咁孝孝遲小小出門口都得喇8:25分才上車,
唔知落車係咪第一個落呢。

原帖由 希望05 於 08-8-27 11:05 AM 發表
626mama

上年孝孝都係8:10分上車,但係今年遲左8:25分才上車.我諗新校車今年改左新路線,以前去完我o個邊先去你o個邊.因之前孝孝搭43A去葵芳的時候,都會指住長康美景o個邊同我講,"溫叔叔架校車朝朝都有黎依度架~媽咪 ...

開 part 2 就好啦.. 我真係頂唔順改極都改唔到..係呀.. 我有剩左好多宏福既物資係度.. 唔知你地有無用呢.. 我就咁無左 1900 蚊.. 唉....

同埋我好唔開心, 好唔捨得我個仔無讀宏福.... but... 呢o的事日後都與我無關了.. 仔仔交比佢個 daddy 自己 take care...

唔好再想番轉頭啦, 無為令自己唔開心, 讀書最重要小朋友開心o甘佢先對學習有興趣, 但其實我和c6都有點分歧.

原帖由 dordor1207 於 08-8-27 12:11 發表
開 part 2 就好啦.. 我真係頂唔順改極都改唔到..係呀.. 我有剩左好多宏福既物資係度.. 唔知你地有無用呢.. 我就咁無左 1900 蚊.. 唉....

同埋我好唔開心, 好唔捨得我個仔無讀宏福.... but... 呢o的事日後都與我無 ...

開唔開心我都唔會睇到.. 因為我而家搬走了

原帖由 rplyan 於 08-8-27 13:34 發表
唔好再想番轉頭啦, 無為令自己唔開心, 讀書最重要小朋友開心o甘佢先對學習有興趣, 但其實我和c6都有點分歧.

626mama, 希望05

woh........! 又再次見你地, yeh......!
星期日白石之旅是否11:00馬鞍山集合呢, bk已令我頭都痛埋

都唔知點安慰你, 願你以後一切安好及開心

原帖由 dordor1207 於 08-8-27 13:38 發表
開唔開心我都唔會睇到.. 因為我而家搬走了

唔緊要.. 我會慢慢習慣.. 一個人生活有太多開心的事情.. 係時候有人需要面對現實.. 我就可以退下來了

仔仔於今年入讀K1,校車周姑娘都幾好,有問必答,仲會同我講仔仔依家坐校車情況,而我就8:35上車跟住就5:05落車,時間可以接受.

不如賣鬼哂比你地啦, xdddd , 你知麻, 我個仔既校服係要著 xl 架, xdddddddddddddddddddddddddd

actually 我只係拿走了校服, 其他野我無見過.....

睇見另一間 kinder 既野我就真係無名火起.. 掉開哂, xdddddddddddd

平心靜氣既時候係傾分開既安排 lu...

原帖由 希望05 於 08-8-27 14:23 發表
dordor1207

你唔好唔開心啦~遲d等大家都下左火,再好好地同c6傾下吧.

你可以post你現有的宏福資源出黎,再打埋你心目中的二手價錢.因為係全新又比起學校買平,所以應該會有人買架.你可以慳小小錢,無咁浪費.我地又可以 ...

wendyugar

你好呀, 我個女旻旻同希望05個仔仔同一班但唔同team,
得閒入o黎傾下計, 大家媽咪可溝通下都仔女心得.

真係要去到o甘嚴重呀, 要想下小朋友wo, 可能有得傾下呢, 小朋友好須要媽媽o家

原帖由 dordor1207 於 08-8-27 15:02 發表
不如賣鬼哂比你地啦, xdddd , 你知麻, 我個仔既校服係要著 xl 架, xdddddddddddddddddddddddddd

actually 我只係拿走了校服, 其他野我無見過.....

睇見另一間 kinder 既野我就真係無名火起.. 掉開哂, xdddddddddd ...

Oh, I miss U too!

原帖由 希望05 於 08-8-27 16:47 發表
626mama,rplyan

開左part 2之後,真係順暢左好多.又可以變返以前咁開心啦~知道嗎.最近成日入唔到bk,攪到我個心幾掛住大家呀.日日都好似做小左樣野咁.

唔知仲以為bk想幫我戒毒(上網毒)tim. ...

626mama,

多謝你之前的資料提供, 己經成功考取了宏福下午班(K1B), 佢地個梁主任話宏福今年只是收上午K1一班, 下午K1一班, 你知唔知點解收咁少學生嘅?

另外, 請問有邊位mama嘅小朋友都係讀宏福K1下午班架? 大家傾吓吖?

唉........終於入到黎喇。

青怡K1全日班

Hello,

我仔叫Jasper都係Miss Maggie教,返青怡全日班Apple組,我諗佢地有機會係同學仔,如果係就真係好,大家媽咪可以互通消息

仲有我收到話要帶相summer holiday嘅相我都預備好了,但我無收到話要預備六角型顏色筆,究竟係咪要?

原帖由 希望05 於 08-8-27 14:30 發表
wendyugar

Hello~你好呀,你係咪都係在青怡返全日班啊.請問你仔仔叫咩名及讀那一組呢?

我仔仔叫孝孝,今年在青怡依邊都係讀全日班,係Miss Maggie教的.

Hello,
真係好,我仔係Jasper , Apple組真係要好好互通最新情報,琴日收到話要整花燈,真係有難度,依家仍在諗計中,各路媽咪有無好提議.

原帖由 rplyan 於 08-8-27 16:37 發表
wendyugar

你好呀, 我個女旻旻同希望05個仔仔同一班但唔同team,
得閒入o黎傾下計, 大家媽咪可溝通下都仔女心得.

dordor1207,

雖然我唔知發生乜嘢事,但希望你要開心地面對一切,化怨恨為力量,若許可以的話請平心靜氣地同對於傾吓,若真係無得傾就要好好咁抽多啲時間陪個仔,因為母愛好重要,男人始終唔夠細心,一切應以小朋友著想呀!

原帖由 dordor1207 於 08-8-27 12:11 發表

同埋我好唔開心, 好唔捨得我個仔無讀宏福.... but... 呢o的事日後都與我無 ...

evans501,

歡迎, 歡迎!, 得閒上o黎傾下, 同下其他媽媽交流, 我都學到o野o家.

原帖由 evans501 於 08-8-27 23:40 發表
626mama,

多謝你之前的資料提供, 己經成功考取了宏福下午班(K1B), 佢地個梁主任話宏福今年只是收上午K1一班, 下午K1一班, 你知唔知點解收咁少學生嘅?

另外, 請問有邊位mama嘅小朋友都係讀宏福K1 ...
‹ 上一主題|下一主題