用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學 培正 2008-2009 小一家長請進 (報到啦)
樓主: wing1128
go

培正 2008-2009 小一家長請進 (報到啦) [複製鏈接]

回覆 # 的文章

大碼bb媽媽
你仔仔是否xx生?
如是,開學我們都有打招呼啊!!大家同班第四年了,多多照應。由於大囡都是培正,所以都熟悉運作,所以恩恩都很快適應。

我好頭痛呀, 阿囝番左未夠一個月, 就接到老師電話喇, 梗係無好野喇, 不過興幸囝囝預到好老師, 希望佢唔好再以為自己係幼稚園咁幼稚。
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

原帖由 ivywong2301 於 08-9-26 11:52 發表
大碼bb媽媽
你仔仔是否xx生?
如是,開學我們都有打招呼啊!!大家同班第四年了,多多照應。由於大囡都是培正,所以都熟悉運作,所以恩恩都很快適應。 ...

bingo 啦! 你就好啦, 有個大就知道 d 情況, 有時仔仔 d 嘢都好亂.

我班都有兩位小朋友, 有在3年班的哥哥姐姐架, 所以果d小朋友係好定架。
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

原帖由 YuYung 於 08-9-26 20:55 發表
我好頭痛呀, 阿囝番左未夠一個月, 就接到老師電話喇, 梗係無好野喇, 不過興幸囝囝預到好老師, 希望佢唔好再以為自己係幼稚園咁幼稚。

哎呀, 我都寧願老師唔好打比我.

係呀, 係呀, 完全同意呀, 依家聽到電話嚮話係xx小學打黎, 我就好

原帖由 大碼BB媽媽 於 08-9-26 22:33 發表

哎呀, 我都寧願老師唔好打比我.

小一差不多一個月 , 仔仔開始習慣,
(我都開始跟到培正個節制, 由日日失失慌,
  到今日我都上了一課, 就來黙書 , 測驗,
  考試) 大家媽媽加油呀 !

Hi Wing1128,

你仔仔係咪讀一誠? 我仔仔又係! 好高興認識你

原帖由 wing1128 於 08-9-30 13:41 發表

講到默書,我個仔好多字都唔識串,
原帖由 wing1128 於 08-9-30 13:41 發表
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!.HMIWEufGRsi8p.UkRe2tHAVQebdlMIt

今日放假, 同老公出左去睇大碼食飯, 個衰朱只係食飯, d 餸都唔食得多. 一點正就"拿拿林" 走落去遊樂場玩, 激 c......
不過今日派左測驗時間表, 有 d 緊張 tim. 大碼仔好心急, 又操之過急, 操心大意.:(

見到個時間表我都真係緊張呀.
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

me too ya

原帖由 milk2004 於 08-9-30 22:23 發表
講到默書,我個仔好多字都唔識串,

我打算由佢囉, 等佢自己知道下自已有幾差...
咁樣會唔會使佢以後自動波讀書呢??

原帖由 atta 於 08-10-2 22:39 發表
見到個時間表我都真係緊張呀.

我囝班上個星期來了一位新同學, 好靜架,
我囝話佢小息自己留在位食嘢喎, 無同其他小朋友玩?

由佢,你都要同佢溫下架
原帖由 YuYung 於 08-10-2 23:06 發表
我打算由佢囉, 等佢自己知道下自已有幾差...
咁樣會唔會使佢以後自動波讀書呢??
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!.HMIWEufGRsi8p.UkRe2tHAVQebdlMIt

ANGUSMUN , 醉花間, 二位好, 我仔仔係讀小一誠班,
大家多多指教 , 上來大加交流下, 心情都好D ,  
方法都多D .

原帖由 AngusMum 於 08-9-30 14:55 發表
Hi Wing1128,

你仔仔係咪讀一誠? 我仔仔又係! 好高興認識你

15號中文默書呀

宜 家 溫 都 未 遲  , (大家加油)

原帖由 YuYung 於 08-10-8 22:19 發表
15號中文默書呀
‹ 上一主題|下一主題