用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會何福堂小學 請問有無小朋友係讀緊呢緊小學丫....
樓主: maggielws
go

請問有無小朋友係讀緊呢緊小學丫....

何福堂小學明天開放日,有無媽咪想去睇下?我上年都去過,有英語話劇,D細路講得有文有路,而且仲連續幾年攞過獎!

都唔明天啦.......過左12點!是9月15日下午

最近校訊發佈資料,入英中的比率有成40%!

回覆:請問有無小朋友係讀緊呢緊小學丫....

不過果40%係累積4年的數字,如果分開每年獨立睇,可能會客觀D

回復 mruniverse 的帖子

40%是整體佔的比例,不會是累積性的,如果以4年一起計,總人數都會大左,分母也大了,但分子沒有以比例減少,所以比例沒有改變,這只是小學數學問題

回覆:臭豬BUBU媽 的帖子

可能我表達唔好,我當然知呢個係4年嘅平均約數,但我就想睇每年獨立的數據,睇埋當中變化,有時一個混合了的數字可以玩好多數字遊戲。不過而家唔重要了,乜表都交晒,等大抽獎結果

祝你好運!希望你入到心儀小學啦!

回覆:maggielws 的帖子

請問各位功課有多少?

今天小一派位,小兒被派何福堂。本人對此校認識不深。現就讀此校的學生家長請幫忙比比意見。

回覆:TaktakBMammy 的帖子

可否知你是填此學校在那志願?我今年報小一,以作參考。thanks

功課多少好難講,呢D野係相對的,你可以看看不同學校的網上小一家課記錄,多數學校都有一年級的小一家課冊網上版,今日行過見到佢地電子板講有96%學生中一入到首三志願,派位幾好!

hi,我小朋友今年讀p.3請問各位今年轉了校長有何睇法?

一個比一個好, 現在的女校長, 心思細密, 平易近人