用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 循道學校 陽光面談
go

陽光面談

我在8月28日上午8時半見老師,有人在那段時間見嗎?見完一起吃早餐好嗎?

君媽:
我28/8見9:00,但見完後要趕返工!

原帖由 君媽 於 08-8-25 13:44 發表
我在8月28日上午8時半見老師,有人在那段時間見嗎?見完一起吃早餐好嗎?

原帖由 mayc 於 08-8-26 12:19 發表
君媽:
我28/8見9:00,但見完後要趕返工!

我29日11時!
Barbara

mayc, barbara:

Oh!

請各位講吓今年陽光面談, 老師講D乜....

上2B(林金燕老師):  整體內容係話俾我知升上二年班會比一年班更多功課(講真吖!一年班已經超多!), 而且課程更難更深好多!  似乎好似在講: 醒定D喇, 二年班好難挨o架!   之後, 我話個女做野好"me魔", 有d乜野可以幫助佢集中精神做快d, 竟然班主任轉向同我個女講:"咁你就要做快d喇!  如果唔係, 要你放學留低, 林老師親自教你點做快d架喇 !" 那一刻, 我個女只係誠惶誠恐咁點點頭.....我覺得, 老師對於我o既提問, 一d都幫唔到我解決, 仲令到我個女有d驚佢o添!

你們巳知時間和日期我仍未有收到通知, 是否一年級會遲點才通知

原帖由 yellowpage 於 08-9-4 22:40 發表
你們巳知時間和日期我仍未有收到通知, 是否一年級會遲點才通知

From the school calendar, they are on 20(am) and 27(pm). Don't worry.

原帖由 天仙局 於 08-9-4 00:06 發表
請各位講吓今年陽光面談, 老師講D乜....

上2B(林金燕老師):  整體內容係話俾我知升上二年班會比一年班更多功課(講真吖!一年班已經超多!), 而且課程更難更深好多!  似乎好似在講: 醒定D喇, 二年班好難挨o架!   ...

天仙局,
Don't be upset and give Ms. Lam and your daughter some time to know each other.
Ms. Lam is a very good teacher. I would like her be 2A's form teacher.
She was my eldest son's P1 form teacher. She did call me for my boy's problem, not once.
How's your daughter's feeling after few days school? Cheer up.
Barbara