用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 沙田官立小學 您地小朋友了編入那一班?
go

您地小朋友了編入那一班?

Hi, 各位家長...您地小朋友編入邊一班呀, 我仔仔係1C班,您地呢?

Hi ! 我仔仔編入咗1A班!

回覆 # 的文章

我的仔仔亦是 1 A 班

您地小朋友編入邊一班呀

hi 我仔仔編1A班.. 希望機會認識大家~

原帖由 名媽媽 於 08-8-27 10:35 發表
hi 我仔仔編1A班.. 希望機會認識大家~

Hi :

請問你仔仔是不是姓"楊" 呢?

Hi, 我仔仔是1B班

Hi, my son is 1D

AMYBB111            仔仔   1C
nelsonwong222     仔仔   1A
house622             仔仔   1A
名媽媽                   仔仔   1A
mangor                仔仔   1B
jcryan                  仔仔    1D

Hi! My son is 1B

AMYBB111            仔仔   1C
nelsonwong222     仔仔   1A
house622             仔仔   1A
名媽媽                   仔仔   1A
mangor                仔仔   1B
jcryan                  仔仔    1D
JJAZ                    仔仔    1B

上了小一, 你地d小朋友習慣嗎 ?我個小朋友就ok 啦, 有小小戰戰兢兢 ! 我小朋友好似仲未識到新朋友咁, 問佢有無同人傾計, 佢話唔準講野嫁,點傾計呀 !  你地d小朋友係咪咁呢 ?

回覆 # 的文章

Hi,

請問您是.....?

原帖由 名媽媽 於 08-9-4 16:15 發表
Hi,

請問您是.....?

check pm please

我的小朋友就同隔離位的同學玩!

今日就同佢幼稚園的同學一齊玩,仲交換食物一齊食!

基本上,阿仔暫時都ok!

我個小朋友都話唔準傾計,佢話晴天小息無特別,都係坐響到食野。

下星期要響學校食午餐,唔知佢肯唔肯食,有無人知要帶既食物袋係點,點用?

下周要帶英文圖書,你地會帶甚麼圖書呢?

點知幾時要穿著運動服?

原帖由 JJAZ 於 08-9-4 12:49 發表
上了小一, 你地d小朋友習慣嗎 ?我個小朋友就ok 啦, 有小小戰戰兢兢 ! 我小朋友好似仲未識到新朋友咁, 問佢有無同人傾計, 佢話唔準講野嫁,點傾計呀 !  你地d小朋友係咪咁呢 ? ...

我小朋友都係話同隔離位同學講話, 問佢同學仔叫咩名, 就話唔記得咗! 不過反而在乘校車時認識到新朋友.

點知幾時要穿著運動服? 係唔係睇上課時間表, 如果o果日有體育堂就要著運動服呀!

上運動課當日要著運動服 ! 至於英文圖書, 我估係要自己帶卦 !

又請問上堂係咪要帶書連作業呢 ! 剛幫亞仔執好書, 嘩! 都幾重呀 !

請問有無人知1D class 中文科 - 交作(2本)係甚麼意思呀?

原帖由 JJAZ 於 08-9-6 00:23 發表
上運動課當日要著運動服 ! 至於英文圖書, 我估係要自己帶卦 !

又請問上堂係咪要帶書連作業呢 ! 剛幫亞仔執好書, 嘩! 都幾重呀 !

單數週帶中文圖書,雙數週帶英文圖書
記住唔好咁厚,因為個書包已好重

HI..大家好...
如果學校有一日比我地D小一家長去睇吓佢地點上堂同食午飯就好啦...

咁可能要同家會反映下,你地有無填回條參加呀?
原帖由 AMYBB111 於 08-9-11 13:34 發表
HI..大家好...
如果學校有一日比我地D小一家長去睇吓佢地點上堂同食午飯就好啦...