用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 08年小一(向日葵班)
go

08年小一(向日葵班) [複製鏈接]

我星期六o岩o岩收到班主任電話, 話阿仔會讀向日葵班 (1a班房), 班主任係潘老師 (有冇家長知道佢好唔好o架?)...

有冇家長o的仔女都係派咗入向日葵班呀?  第時可以互相交流吓... .
   0    0    0    0

原帖由 goodbaby 於 08-8-25 10:48 發表
我星期六o岩o岩收到班主任電話, 話阿仔會讀向日葵班 (1a班房), 班主任係潘老師 (有冇家長知道佢好唔好o架?)...

有冇家長o的仔女都係派咗入向日葵班呀?  第時可以互相交流吓... . ...

點解我到而家都未收到電話通知? 上年好似是放上學校網頁喎?

你會唔會係另外一班, 而其他班o既老師又未開始打電話比家長呀?

我今日上網睇過都未有分班結果..

原帖由 晴晴的媽媽 於 08-8-25 13:42 發表

點解我到而家都未收到電話通知? 上年好似是放上學校網頁喎?

hello,

小女都係1a班,班主任潘老師,潘老師操非常標準及流利嘅普通話,前幾日已收到電話,感覺佢好專業。

我的囝囝都是向日葵班 ,潘老師好似是北京人 .

我冇收到通知呀    :(

醒目開學勳章

我想只有1A班主任先同d家長打招呼, 其他嘅老師可能遲一、兩天, 大家耐心等待。

08年小一(向日葵班)

我囡囡都是向日葵. 如日後有什麼功課問題可以請教?

剛剛終於check 倒啦! 阿仔都係讀向日葵班, 但係我無收到班主任電話喎?? 唔知班主任有咩野同家長講呢? 可以分亨下嗎??

睇來向日葵班都幾多人喎。

話時話,潘老師講咗好多嘢,我好認真咁寫低咗,然後珍而重之咁收好咗,好遺..........我家陣完全無印象放咗係邊。

救命呀。

唉! 原來潘老師講左好多o野呀?! .....點解佢唔打比我o既?!   

yangma 希望你快d搵番啦!!!

唔該還有其他媽咪可分享一下嘛?!

好釆bk都有幾多向日葵班, 第時阿仔功課有咩唔明希望大家都可以互相交流下...

08年小一(向日葵班

潘老師打電話給我, 她說要
1) 給予小朋友水壺,
2) 準備一個文件夾有拉鍊的, 因為有通告會給小朋友
3) 準備一個空書包, 文具

原帖由 HappyMatthew 於 08-8-31 08:20 發表
唉! 原來潘老師講左好多o野呀?! .....點解佢唔打比我o既?!   

yangma 希望你快d搵番啦!!!

唔該還有其他媽咪可分享一下嘛?!

好釆bk都有幾多向日葵班, 第時阿仔功課有咩唔明希望大 ...

yinyin527 : 好多謝你的回覆!!  原來要準備文件夾, 好采你話我知. 謝謝!!

文件夾要有拉鏈同埋要起碼A4 SIZE。

搵番啦:

1. 手冊2本,最好有埋2張校服相,我自己就同佢包好咗膠套,因為一大堆簿入面剛剛有2個套。
2. 筆盒,簡單文具。
3. 有拉鏈FILE袋,至少A4 SIZE。
4. 水。

潘老師係1A班主任,通識課及中文課會用普通話教。

抄低嘅係咁多。

yangma,
原來仲要帶手冊, 唯有明天再補啦!  

原帖由 yangma 於 08-8-31 21:40 發表
搵番啦:

1. 手冊2本,最好有埋2張校服相,我自己就同佢包好咗膠套,因為一大堆簿入面剛剛有2個套。
2. 筆盒,簡單文具。
3. 有拉鏈FILE袋,至少A4 SIZE。
4. 水。

潘老師係1A班主任,通識課及中文課會用普通話教。

抄低嘅係咁 ...

原帖由 HappyMatthew 於 08-9-1 08:17 發表
yangma,
原來仲要帶手冊, 唯有明天再補啦!  

填好佢,貼埋相呀,唔係細路又俾老師話。

我個囡話老師話佢做咩唔貼相,咁你話收6張相,貼咗2張得番4張,我又點敢輕舉妄動呢。

如果是潘老師做班主任的話,就太完美了!!!

!!!

我女兒去年的班主任就是她,不僅小朋友會喜歡她,就連

家長都是如此.今年她沒有繼續教我女兒,我都不知多少失

!!!

開學都一個星期了,我幫女兒寫通告回條,我還不時地寫

,寫成去年的班別.實在是捨不得去年的潘老師和Miss Eng

有去年的1E班!!!!

原帖由 goodbaby 於 08-8-25 10:48 發表

有冇家長o的仔女都係派咗入向日葵班呀?  第時可以互相交流吓... . ...

‹ 上一主題|下一主題