用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖瑪利學校 2008- St. Mary - Primary Two
樓主: wingnam-ma
go

2008- St. Mary - Primary Two [複製鏈接]

Marians,
Thanks! 昨晚巳睇左.

另外,我想問是否取消了7月18日在校內售賣校服及書本日呢? 要自行到中華書局購買呢?

原帖由 Marians 於 09-6-24 21:11 發表
8:00 pm 已出左, 快 d 睇啦, 班主任下午已有電話到, 因為我地五年級好多嘢, 星期五要返去考試

Marians

原帖由 wingnam-ma 於 09-6-25 10:50 發表
Marians,
Thanks! 昨晚巳睇左.

另外,我想問是否取消了7月18日在校內售賣校服及書本日呢? 要自行到中華書局購買呢?

應該除消了,因派成績表當天也派書單給我們,且暑期作業都自已買.  i think the arrangements for school  uniform is the same.

拿成績表那天可否帶囡囡回校??

醒目開學勳章

我囡囡好失望呀 ! 因為原先報咗活力營及中國舞C班都取消了, 佢重話咁咪無得考中國舞個試囉 ?

跟據班主任的電話, 7月6日是可以家長或工人帶學生証回校取成績表和書單, 及其他物品, 如果小朋友要回校, 必須做足入學校的防疫措施, 帶口罩, 洗手, 量體溫 (寫在家課冊) ...等.

另外星期五 pr5 學生回校會有新通告, 如果到時有關於校服安排, 我會上來報料, 不過我都估今年要各自去買.

書單在7月6日派發, 無提過會集體購買

Marians

wingnam-ma and Boots

我打左兩次留言都無晒d

跟據班主任電話講76日是可以家長或工人回校 (帶學生証) 取成績表和其他物品, 如果小朋友要回校必要跟足學校的防疫措施如洗手, 帶口罩, 量體溫 (寫在家課冊上) …

星期五pr5 學生回校考試會有新通告, 如果有校服和買書的安排, 我會上來報料, 不過我都估今年要自己估自己

Pansy ma

安慰亞女出年再報名再玩過, 小女曾跟顏老師在校跳中國舞和參加比賽真大開眼界, 其他校的水平都很高

Marians

Thanks!

原帖由 Marians 於 09-6-25 13:08 發表
跟據班主任的電話, 7月6日是可以家長或工人帶學生証回校取成績表和書單, 及其他物品, 如果小朋友要回校, 必須做足入學校的防疫措施, 帶口罩, 洗手, 量體溫 (寫在家課冊) ...等.

另外星期五 pr5 學生回校會有新通告, ...

醒目開學勳章

Hi Marians,

Thanks.
我都有安慰佢, 但佢始終都覺得無得返學已經好慘, 点知連D暑期活動都無得返, 唉, 佢呢2星期日日响屋企就做D worksheet, 每日一篇呀, 中文百寶箱呀咁, 其實又真係好悶嘅, 不過都無辦法啦。

你地又点安排你地囡囡呢個悠長假期 ?

原帖由 Marians 於 09-6-25 13:28 發表
Pansy ma

安慰亞女出年再報名再玩過, 小女曾跟顏
老師在校跳中國舞和參加比賽真大開眼界, 其他校的水平都很高

請問暑假後,開學時是否要交回以下功課?

1. 2008-2009 我的學習記錄
2. H1N1時download的WS
3. 暑期作業
4. 暑期閱讀約章,是否在網上填寫就可?

還有其他嗎? 如有錯漏,請補充和修正.

THANKS!

閱讀約章

Hi,
Do you know the username and password of 閱讀約章?  I asked the teacher on 6/7 but there's still  no reply.
Thx
原帖由 wingnam-ma 於 09-7-8 13:44 發表
請問暑假後,開學時是否要交回以下功課?

1. 2008-2009 我的學習記錄
2. H1N1時download的WS
3. 暑期作業
4. 暑期閱讀約章,是否在網上填寫就可?

還有其他嗎? 如有錯漏,請補充和修正.

THANKS! ...

原帖由 TelleTelleMom 於 09-7-9 10:18 發表
Hi,
Do you know the username and password of 閱讀約章?  I asked the teacher on 6/7 but there's still  no reply.
Thx

TelleTelleMom,

用"小校園" 果個usemane & password

原帖由 TelleTelleMom 於 09-7-9 10:18 發表
Hi,
Thx

閱讀約章, I print them out only.

回覆 3# katiema 的文章

Many thanks.
‹ 上一主題|下一主題