用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 08/09年度 K1F 上午班 (KENT RD.) 報到!!
go

08/09年度 K1F 上午班 (KENT RD.) 報到!!

之前有呢個topic, 依家唔知點解咗。所以要重新召集:

雙子媽媽,Johnathan媽媽 - 我記得你哋o家.

See you Aug 29, 2008 at 9:30.

Arthur 媽咪

我個仔又係k.f呀,多多指教
[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

我第一次來, 好高興認識大家, 我個仔都係K1F, 多多賜教。
29/8 8:30見

皓霖媽咪

hi amymitpro & chrisraven,

我都來報到, 之前我開左一個topic, 不過可能沉左響底lu.

估唔到都有幾個仔仔係K1F喎, 我睇另一個thread, 有5個仔仔呀...
我仔仔係 jonathan
唔知雙子媽媽幾時出現呢?
我明天係9:30 orientation, 希望會見倒你地啦!

原帖由 chrisraven 於 08-8-23 22:46 發表
我第一次來, 好高興認識大家, 我個仔都係K1F, 多多賜教。
29/8 8:30見

皓霖媽咪

Hi, stliu

我囝囝都係K1F, 8:30AM orientation 喎!
可唔可以clarify吓?

原帖由 stliu 於 08-8-28 11:37 發表

我都來報到, 之前我開左一個topic, 不過可能沉左響底lu.

估唔到都有幾個仔仔係K1F喎, 我睇另一個thread, 有5個仔仔呀...
我明天係9:30 or ...

點解同係K1F (Kent Rd.), 但Orientation 有d 8:30 , 有 9:30 ??     
Arthur 媽媽

原帖由 little_chit 於 08-8-28 14:06 發表
Hi, stliu

我囝囝都係K1F, 8:30AM orientation 喎!
可唔可以clarify吓?

amymitpro & little_chit,

我都唔知點解有8:30 & 9:30, 一班有30+學生, 會唔會係分流呢?

原帖由 amymitpro 於 08-8-28 15:07 發表
點解同係K1F (Kent Rd.), 但Orientation 有d 8:30 , 有 9:30 ??     
Arthur 媽媽

咁都有可能,唔可以容納咁多人.

原帖由 stliu 於 08-8-28 15:22 發表
amymitpro & little_chit,

我都唔知點解有8:30 & 9:30, 一班有30+學生, 會唔會係分流呢?

Hi Joanthan & Aurther媽咪,

有幸見到妳地, 好開心 可惜因為時間的關係(我要趕返工) 同Cyrus開始扭計(要玩玩具)而無機會傾一陣. 希望以後多d機會chat. by the way, 9月2日妳地會唔會羅假陪仔仔返學. 我假就羅左, 不果應該唔會陪佢返學. 我想佢自己搭褓母車, 然後自己再坐taxi 去學校門口莊佢, and then 接佢放學.
原帖由 stliu 於 08-8-28 11:37 發表

我明天係9:30 or ...

雙子媽媽 & Arthur 媽媽,

係呀, 好開心見倒你地呀...
我又係, 因為好趕要返工, 都冇時間同你地傾兩句, 相認倒已經好好, 因為9:30果個session, 都好多人..
我見答PE校服果張表上, 都好似有成20幾人(唔知有冇睇錯!)

9月2日, 我冇攞假呀, 因為我諗住照俾佢搭校車, 我會同佢去樓下等校車, 好早, 係7:20分
同埋, 我唔知校車係咪駛入去學校, 如果係, 就未必裝倒佢囉... 放學我都想接, 不過已經請唔切假了, 惟有諗住過幾日, 可能禮拜五去接佢放學... 返學我唔敢送佢呀, 我怕佢喊呀...

原帖由 雙子媽媽 於 08-8-29 12:19 發表
Hi Joanthan & Aurther媽咪,

有幸見到妳地, 好開心 可惜因為時間的關係(我要趕返工) 同Cyrus開始扭計(要玩玩具)而無機會傾一陣. 希望以後多d機會chat. by the way, 9月2日妳地會唔會羅假陪仔仔返學. 我假 ...

唉........喊佢就一定喊, 睇吓係咩程度姐. 好似頭先同佢上完orientation, 一齊搭MTR, 佢比我早一個站落車, 佢都喊到拆天, 唔比我返工 . 後尾我媽咪夾硬拉佢落車, 而成車人望住我 .
原帖由 stliu 於 08-8-29 14:08 發表
雙子媽媽 & Arthur 媽媽,

係呀, 好開心見倒你地呀...
我又係, 因為好趕要返工, 都冇時間同你地傾兩句, 相認倒已經好好, 因為9:30果個session, 都好多人..
我見答PE校服果張表上, 都好似有成20幾人(唔知有冇睇錯!)
...

雙子媽媽,

乜原來你仔仔都會喊? 我見佢好似幾out-going咁.
不過, 都好正常, 始終都係三歲人仔... 都係軟硬兼施囉.

我都唔知佢喊唔喊架, 不過, 喊都唔奇...

如果成車人都望住你, 咁你惟有走過隔籬車卡避一避!
講笑咋!

原帖由 雙子媽媽 於 08-8-29 14:22 發表
唉........喊佢就一定喊, 睇吓係咩程度姐. 好似頭先同佢上完orientation, 一齊搭MTR, 佢比我早一個站落車, 佢都喊到拆天, 唔比我返工 . 後尾我媽咪夾硬拉佢落車, 而成車人望住我 .
...

佢係超out-going, 不果亦係超痴我. 所以好煩

其實我之前問過佢返學會唔會喊, 佢的答案係: "我諗....我係會喊架 . 到尋晚不停問我今日係唔係返學, 我答左佢無數次. 今朝佢又再問, 我答佢係返學校但唔係返學, 佢跟住問我可唔可以遲d先返, 因為佢好緊張, 未準備好.
原帖由 stliu 於 08-8-29 14:49 發表
雙子媽媽,

乜原來你仔仔都會喊? 我見佢好似幾out-going咁.
不過, 都好正常, 始終都係三歲人仔... 都係軟硬兼施囉.

我都唔知佢喊唔喊架, 不過, 喊都唔奇...

如果成車人都望住你, 咁你惟有走過隔籬車卡避一避! : ...

雙子媽媽,

哈哈, 我覺得佢答得好成熟呀... 我就呢幾日不斷催眠我仔, 話佢知, 到時係佢自己搭校車, 大人係唔可以搭, 只有老師同小朋友可以搭... 又扮到好羨慕佢有校車搭咁, 我再問佢媽媽可唔可以搭校車, 佢就話唔可以. 但係爸爸可以, 因為爸爸係開校車的, 真係俾佢笑C
但講真, 我自己都要放手 / 心先. 因為佢咁大個仔, 真係未試過唔同我地一齊搭車架, 去邊度, 都一定最少有其中一個家長 / 姐姐... 以前放學, 係姐姐湊, 搭一程小巴... 但除此以, 佢未試過咁樣自己一個搭校車架...
唉, 其實我都好想佢近近地讀書架, 但我又真係幾鍾意KV架.

原帖由 雙子媽媽 於 08-8-29 15:02 發表
佢係超out-going, 不果亦係超痴我. 所以好煩mouth:" />

其實我之前問過佢返學會唔會喊, 佢的答案係: "我諗....我係會喊架 . 到尋晚不停問我今日係唔係返學, 我答左佢無數次. 今朝佢又再問, 我答佢係返學校 ...

我同妳一樣都係咁同亞囝講(其實係偷妳喬)話只係小朋友可以搭褓母車 , 咁佢話咁不如叫daddy自己揸車, 咪全部人都可以一齊羅 .

其實我亞囝都未試過單獨一個坐車, 我都好擔心, 尤其係褓母車, 怕d ee唔好, 一吓佢瞓著左, 架車move move吓, 好危險. 加上佢鍾意玩seat belt, 成日又除又帶, 好危險.
原帖由 stliu 於 08-8-29 15:36 發表
雙子媽媽,

哈哈, 我覺得佢答得好成熟呀... 我就呢幾日不斷催眠我仔, 話佢知, 到時係佢自己搭校車, 大人係唔可以搭, 只有老師同小朋友可以搭... 又扮到好羨慕佢有校車搭咁, 我再問佢媽媽可唔可以搭校車, 佢就話唔可 ...

雙子媽媽,

BK又short short地, 頭先點都唔俾我post呀...
小朋友唔知陌生地方會唔會定D呢, 擔心都冇法, 惟有對佢地同埋跟車的大人有信心!

原帖由 雙子媽媽 於 08-8-29 15:47 發表
我同妳一樣都係咁同亞囝講(其實係偷妳喬)話只係小朋友可以搭褓母車 , 咁佢話咁不如叫daddy自己揸車, 咪全部人都可以一齊羅 .

其實我亞囝都未試過單獨一個坐車, 我都好擔心, 尤其係褓母車, 怕d e ...

Hi 大家好, Sorry 咁遲先返黎BK.
今日好開心, 可以同雙子媽媽同stliu相認,
如果第日有gathering, 記得通知我.

今日見到Miss Tam / Miss Man 都好nice, 我唔記得問K1F 呢班有幾多人, 你哋收唔收到風呢?

Hi stliu, 你住邊到? 7:20 分既校車真係好早, 我哋校車時間係7:50. 都算ok.   

希望大家响呢到, 多d多d分亨.
Arthur 媽媽

amymitpro,

我地多D響呢度聯絡啦, 學校冇旅行架, 或者到時可以搞秋季旅行...

我都好開心果日可以同你&雙子媽媽相認.
係呀, 兩位老師都好好人, 仲幾靚女呢!
我地住荔景呀, 要上小小山的, 所以係頭站... 冇法啦, 如果搭保母車會晏D, 但我又覺得搭校車安全D, 到時睇下點先再算了. 不過, 佢亦都係頭站返屋企, 呢樣都有少少安慰.

原帖由 amymitpro 於 08-8-29 22:31 發表
Hi 大家好, Sorry 咁遲先返黎BK.
今日好開心, 可以同雙子媽媽同stliu相認,
如果第日有gathering, 記得通知我.

今日見到Miss Tam / Miss Man 都好nice, 我唔記得問K1F 呢班有幾多人, 你哋收唔收到風呢?

Hi stliu ...

Stliu,
係呀, 我都希望可以响呢到攪d活動, 等大家熟d.
聽日返學啦, 希望所d小朋友讀得開心d啦.

Arthur 媽媽
原帖由 stliu 於 08-9-1 09:46 發表
amymitpro,

我地多D響呢度聯絡啦, 學校冇旅行架, 或者到時可以搞秋季旅行...

我都好開心果日可以同你&雙子媽媽相認.
係呀, 兩位老師都好好人, 仲幾靚女呢!
我地住荔景呀, 要上小小山的, 所以係頭站... 冇法啦,  ...

amymitpro,

好呀, 到時等天氣涼少少時就諗下有咩活動搞.
今朝送仔仔返學, 佢開頭有D驚, 上到車就好少少, 佢響車窗倒同我地bye bye, 果一刻真係有D唔捨得佢. 佢咁大個真係第一次自己搭車咋, 平時一定有我地或者姐姐陪的. 希望一切okay啦.
跟車的老師好nice, 似乎很有經驗.

原帖由 amymitpro 於 08-9-1 12:49 發表
Stliu,
係呀, 我都希望可以响呢到攪d活動, 等大家熟d.
聽日返學啦, 希望所d小朋友讀得開心d啦.

Arthur 媽媽