用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 08-09 P1D 播道3號家長岸邊交談站
樓主: chinfung
go

08-09 P1D 播道3號家長岸邊交談站 [複製鏈接]

原帖由 心心 於 08-9-3 12:26 發表
bignose/kongsou
welcome welcome, 一齊傾
我個仔話locker圖畫要貼相和過膠
聚會, 有咩提議?

koho
無bor, 亞仔冇比蚊蚊咬

Hi:
好多人呵!差點上不到船。大家怕不怕 overload 沉船啊,好彩首船只用了兩年,一定無問題,大把位上來慢慢talk。

bignose / kongsou 你們好!

自我介紹本人乃播道3號作者 chinfung

心心 : 如有聚會請通知我,仔仔最叻食和玩。

koho : 我個仔好好肉都冇給蚊釘,他只說上課有黃蜂探望P1d班,老師話classroom近山多昆蟲啊。

chinfung

哈哈...我地來個家好月圓大聚會吧

搵到地方啦, 大家今個星期六(6/9)維景灣畔平台方便嗎??

請報名

原帖由 心心 於 08-9-3 13:16 發表

搵到地方啦, 大家今個星期六(6/9)維景灣畔平台方便嗎??

請報名

心心:
等我回家申請 permit 先覆你1

see u

chinfung

ccaa1 ;

不見你的聲音很久,是否分身不下,顧到大顧不到細呢,每天來回3次都花費很多時間,我和你一樣距離EC一個港鐵站,我見意乘校巴輕鬆D,早D比cavis習慣乘校巴好過。
校巴可聯絡廖小姐 60551449 / 94662194
你地about 8:00am 上車 ok呢
不要怪我多事, 因我見小兒搭校車都幾開心和不用擔心下雨天了

chinfung

好熱鬧呀.  welcome all.

P.1D 明天沒有PE堂, 但有LWL, 是否要著PE uniform呢?

Tiffany 話佢昨日小息得佢自己一個, 沒有朋友.  好橙咁.

心心:
6/9 下午5:00前我有空檔呀.  你地幾點呢?

koho:
我囡都沒有比蚊咬.  但有黃蜂追住她.

原帖由 tatacat 於 08-9-3 14:19 發表
好熱鬧呀.  welcome all.

P.1D 明天沒有PE堂, 但有LWL, 是否要著PE uniform呢?

Tiffany 話佢昨日小息得佢自己一個, 沒有朋友.  好橙咁.

心心:
6/9 下午5:00前我有空檔呀.  你地幾點呢?

koho:
我囡都 ...

叫 Tiffany 同心玥一齊玩啦, 心玥一定好開心的, 有呀, 心玥佢都話有黃蜂飛入黎, 跟住俾老師趕走左

心心,
家好月圓大聚會
good idea!又有機會比佢哋同我哋聚會

tatacat,
我打過去學校問,佢話暫時全個星期放四點,冇課外活動!所以可以著返校服!同埋校務處話,如果上課外活動,帶運動衫回校便可!

chinfung,
你小朋友係咪都係東港城上車?

koho,
學校有黃蜂咁勁!吾係掛!好驚啊!

原帖由 kongsou 於 08-9-3 15:11 發表
心心,
家好月圓大聚會
good idea!又有機會比佢哋同我哋聚會

tatacat,
我打過去學校問,佢話暫時全個星期放四點,冇課外活動!所以可以著返校服!同埋校務處話,如果上課外活動,帶運動衫回校便可!

chinfung,
...

Kongsou ;
正是東港城上校車 every morning, 小兒是P 1 D 曾展。(山字頂的夆)

chinfung

心心
有得玩, 預埋我呀.

chinfung
你好呀, 很高興可以join你地1D班chat,
睇黎呢邊最熱鬧喎.

原帖由 心心 於 08-9-3 13:16 發表

請報名

原帖由 bignose 於 08-9-3 15:27 發表
心心
有得玩, 預埋我呀.

chinfung
你好呀, 很高興可以join你地1D班chat,
睇黎呢邊最熱鬧喎.

bignose:
緊是熱鬧la, 話晒是一條又大又新的船渦, 慢慢享受下以後的旅程。

chinfung

chinfung,
咁你係咪送埋仔仔上校車?我現在都有送仔仔上校車,吾知有冇機會見到你呢?:)

原帖由 chinfung 於 08-9-3 15:25 發表

Kongsou ;
正是東港城上校車 every morning, 小兒是P 1 D 曾展峰。(山字頂的夆)

chinfung

盧校長今年在簡介會講將D小朋友安排3年同班, 從前聽講是兩年, 有冇人知?

koho,
今個星期六你們ok嗎?

chinfung
希望你得啦, 因為我個仔同展峰開始熟

tatacat
我們打算玩燈籠, 所以是夜晚聚會

bbdou來嗎?

心心
三年同班呀?
咁呢三年ansel同naoki都冇緣同班lu.

哈, 比亞仔cut左我電話, 佢嫌我問長問短..

原帖由 心心 於 08-9-3 16:44 發表
哈, 比亞仔cut左我電話, 佢嫌我問長問短..

你亞仔, 有性格, 我欣賞

原帖由 心心 於 08-9-3 15:50 發表

koho,
今個星期六你們ok嗎?

...

come back to you later...

心心,
我諗應該都冇問題啊!到時係咪攞埋d生果,月餅一齊去賞月架呢! 原來佢哋三年都會同班!我現在先知咋!thanks!
你仔仔咁大擔給你線!我頭先問多亞仔兩句佢都吾願講,只係答左我,話今天返學都開心! 我話返屋企先同佢講!

原帖由 心心 於 08-9-3 15:50 發表
盧校長今年在簡介會講將D小朋友安排3年同班, 從前聽講是兩年, 有冇人知?

koho,
今個星期六你們ok嗎?

chinfung
希望你得啦, 因為我個仔同展峰開始熟

tatacat
我們打算玩燈籠, 所以是夜晚聚會

...

查明真相, 原來亞仔趕住開電視睇放學icu

kongsou
攞埋d生果,月餅一齊去賞月, 怕唔怕比人以為係工人姐姐

心心,
記得帶燈籠就真啊!
吾怪知得啦! 你同佢講下次吾同左媽咪講左先,冇得睇icu,佢就會乖乖地聽你講野架啦!

原帖由 心心 於 08-9-3 17:31 發表
查明真相, 原來亞仔趕住開電視睇放學icu

kongsou
攞埋d生果,月餅一齊去賞月, 怕唔怕比人以為係工人姐姐

原帖由 kongsou 於 08-9-3 15:44 發表
chinfung,
咁你係咪送埋仔仔上校車?我現在都有送仔仔上校車,吾知有冇機會見到你呢?:)

kongsou:

My wife & 工人姐姐送仔仔上校車, what is your son name and is he study at P1b.

chinfung
‹ 上一主題|下一主題