用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 芭蕾舞班意見
樓主: 晞晴媽咪
go

芭蕾舞班意見 [複製鏈接]

該用戶已被刪除

Re: 芭蕾舞班意見

Dear joemma,
I recognise your daughter who appears on the phamplet of Emma Tse. I want to know whether they have much chance to perform. Is the teacher good? I found that the studio is quite small. How many student usually in one class? say 2-3 yr class.
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

Janice's ma,

Thank you very much!

cpmummy

今日去左美孚曾雪麗到報名試堂:
收費如下:
$840一個月,一星期一堂(包4堂)45min
一次過交3個月既學費,每星期送多2堂(即一星期3堂)
即$74一堂(好抵)
***3個月後,無呢個優惠啦,只有一次過交3個月平$100***
即差唔多$201一堂(好似好貴喎)

我都唸緊比唔比佢返,因美孚得好小堂咋.......
各位姨姨好,我係cherrie,,我仲有個姐姐13歲啦,佢唔想出鏡,所以我......!!

想問問意見...   ..有無人知道香港藝術團..之芭蕾舞..是否OK..(通常是在各區的大會堂辦學的)??HK$280/4堂 ~~ tks!!!
這是不可能的,其實"凡事都能"...................

Connie,

I am considering to put my girl into Danse A Lily Ballet in Mei Foo. I also think that there is not much class we can chose. My girl will goes to nursery in the coming September, so I don't think that she can attend 3 class a week as there are not much class held in the afternoon.
The receptionist said they have offered this promotion since beginning of this year, so you could continue to get the same offer (HKD840 for 3 class a week) if the promotion is still be valid, so it should not be only valid for the first 3 months.
Do you know there is other ballet school some where around which conduct in English too?
I found Emma Tse Ballet school is quite good too but unfortunately it is too far away from home as they located in Central. If you live near to them, you could try as they have free trial class too, the tutition fee for 2 and half years old class (Bilingual) is HKD650/month (once a week, 45mins each).

cpmummy

各位mummy,有人知道毛妹好唔好呢?如果係d小型Ballet
school 學,係米無乜機會參加大型演出吧?唔該曬!
puibb
做人至緊要開開心心 :-D

A friend of mine's daughter is dancing there. She said the ballet school is good.

kitty-hello 寫道:
想問問意見...   ..有無人知道香港藝術團..之芭蕾舞..是否OK..(通常是在各區的大會堂辦學的)??HK$280/4堂 ~~ tks!!!

Kitty-hello:
我今日去了沙田大會堂上沙田藝術團的芭蕾舞班試堂,費用的確好平,但2個導師對住14個小朋友,很多時小朋友做不到�做錯了動作,導師都無即時逐個糾正,而且我覺得似唱遊多過跳芭蕾舞。反而上星期我去同一地方,上嘉露貝文芭蕾舞學校的試堂,1個導師對4個學生,教得好好多,不過每堂只得半小時,月費$380/4堂。

我最近幾乎每個星期日都帶囡囡去試堂,因為唔試你真係唔知導師教成點,以及囡囡喜歡那間芭蕾舞學校多d。畢竟學跳舞的是她不是我,我只係負責做阿四和交學費。
媽咪愛芝芝,芝芝愛媽咪。 :-D  :-D  :-D 請多多光臨芝心話姨姨鬧芝芝將水混入媽咪的潤膚油內。
芝芝:你估媽咪覺得我重要,還是嗰樽嘢重要!
@_@

Sandy&Janice 寫道:
Janice在曾雪麗之後都join過kids gallery 的Ballet class1個course.  感覺叫OK啦,似玩多過似學跳舞,Janice都好鐘意個Ballet teacher架,聽講呢個老師教左一排又無教啦!

係kids gallery既跳舞活動, 我perfer Musical Theater多過ballet class.  教Musical Theater個Miss Judy好靚女架,唱歌&跳舞都好叻架,對小朋友又細心&有耐性架, 呢個course都好受歡迎架

想認真d學ballet, 都係Ballet school正統d

Janice's ma

Sandy&Janice:
曾雪麗的幼兒芭蕾舞班是否大多數由西人教?除了學跳舞,還當成上英文playgroup,是否真係學到英文?

還有,你說:「想認真d學ballet, 都係Ballet school正統d。」曾雪麗算唔算正統的芭蕾舞學校?

sorry,咁多問題。
媽咪愛芝芝,芝芝愛媽咪。 :-D  :-D  :-D 請多多光臨芝心話姨姨鬧芝芝將水混入媽咪的潤膚油內。
@_@
該用戶已被刪除

謝謝你的意見,但我老公好concern囡囡只得3歲就學跳舞,會不會影響腳部發育,請問芭蕾舞導師可否提供意見?
@_@

毛妹都ok, 細的BALLET SCHOOL, 多數會在自己學校的細形表演SHOW

puibb 寫道:
各位mummy,有人知道毛妹好唔好呢?如果係d小型Ballet
school 學,係米無乜機會參加大型演出吧?唔該曬!
puibb

我自己以前有跳BALLET及教過些小朋友跳舞, 會否影響腳部發育我不太確定, 但跳舞肯定會訓練小朋友手腳協調及彈跳力好些.

YY(芝芝媽咪) 寫道:
謝謝你的意見,但我老公好concern囡囡只得3歲就學跳舞,會不會影響腳部發育,請問芭蕾舞導師可否提供意見?

我女出年考1級試,但係一字馬仍未做到,有什麼辦法可以幫到佢練呢?請各位比d意見,唔該!!
[img align=left]http://home.pchome.com.tw/good/fang600213/bmp/bmp-h/6-16.gif[/img]

01:
請問幾歲開始學ballet較佳?

01 寫道:
我自己以前有跳BALLET及教過些小朋友跳舞, 會否影響腳部發育我不太確定, 但跳舞肯定會訓練小朋友手腳協調及彈跳力好些.
@_@
‹ 上一主題|下一主題