用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 2008-09 升K2 小朋友 集合處
樓主: kyleung
go

2008-09 升K2 小朋友 集合處

Janan媽,

力力宜家返緊yip's音樂班, 都ok, 佢都好鍾意同都學都少少音樂知識。 另tom lee & 柏斯都好似幾熱門。 我知你地附近好似有間柏斯, 你可以問吓..

原帖由 maisyraymond 於 08-9-12 11:48 發表
I want to find some English programmes and music classes for Janan.  Any suggestions?

好似k3全部都要返下午英普班, 我有無記錯..?  

原帖由 kyleung 於 08-9-12 12:26 發表
對!我都覺得如果over 1:12 (24人)已經係太多喇!

不過相對咁諗,PM 英普班咁好景,
連我地AM class的都要轉PM,
應該真係教得好好,令家長有信心先會有呢個現象!

...

力力都一樣, 雖然有返畫班, 但都唔肯自己試畫, 好似上次要畫隻杯, 佢就點都唔肯自己試吓, 話唔識, 一定要我係另一張紙畫一次比佢睇, 佢先照住畫

原帖由 JJBB 於 08-9-12 13:24 發表
Jerry都有join梗畫班, 的確係比初學時手指有力左.

佢好眼淺, 次次遇到困難(好似要畫畫咁)佢就dum地擰頭話唔識 , 我都唯有鼓勵佢慢慢試下, 畫/寫得肉酸就肉酸, 最多擦一次就算.

...

好耐無見力力, 好掛住佢!

我都聽過柏斯的親子music class, 不過好似唔係間間都好, so far 我知道荷里活間唔錯, 不過搭咁遠車學一個鐘好似唔化算....好煩!

原帖由 LikLik 於 08-9-12 23:43 發表
Janan媽,

力力宜家返緊yip's音樂班, 都ok, 佢都好鍾意同都學都少少音樂知識。 另tom lee & 柏斯都好似幾熱門。 我知你地附近好似有間柏斯, 你可以問吓..

...
靖直樂天名聲留, 朗月高照映楊柳

will you all join the KM ECA courses?

My husband told me the same thing.  He said the school told all the parents that our kids will switch to PM class in K3.

But I just heard from other parents that KM will CANCEL such arrangement.

Does anybody know what happens?

原帖由 LikLik 於 08-9-12 23:48 發表

原帖由 maisyraymond 於 08-9-15 01:33 發表
My husband told me the same thing.  He said the school told all the parents that our kids will switch to PM class in K3.

But I just heard from other parents that KM will CANCEL such arrangement.

Doe ...

係咪?我知有些幼稚園有這個安排,但就未聽過KM有此安排????

Hi

我仔仔都過柏斯個親子班, 佢就好開心,我覺得都好好呀! 但係就好full 囉! 佢玩果係一班計埋佢都係得3個小朋友,所以真係小班教學!!!! 佢都玩咗成年呀!!依家就玩緊柏斯既鋼琴班!但佢對於D豆點就已經好熟啦!   
原帖由 maisyraymond 於 08-9-15 01:31 發表
好耐無見力力, 好掛住佢!

我都聽過柏斯的親子music class, 不過好似唔係間間都好, so far 我知道荷里活間唔錯, 不過搭咁遠車學一個鐘好似唔化算....好煩!

...

吓! 係咩,乜我唔知既!我仔仔依家都係返英普班但係所有K3 都要返下什我就唔知喎??
原帖由 LikLik 於 08-9-12 23:48 發表

Rockmama,

Pls check pm!

Hinbabyma

我唔會join啦, 因為兩兄妹sat下午都會去荃灣返興趣班, 如上午返km, 一來一回太累啦...

Janan會唔會join呀?

原帖由 maisyraymond 於 08-9-15 01:31 發表
will you all join the KM ECA courses?

其實我都唔係好sure有無記錯。依稀記得k1註冊時封信有寫話k3會全部係下午英普班。

原帖由 Sanna 於 08-9-16 15:47 發表

係咪?我知有些幼稚園有這個安排,但就未聽過KM有此安排????

原帖由 LikLik 於 08-9-17 14:05 發表
其實我都唔係好sure有無記錯。依稀記得k1註冊時封信有寫話k3會全部係下午英普班。

如果真係全部K3都要返下午,邊有甘多間課室可以容納甘多學生。上午好似有3班,下午有2班,每班24人計,5班都有120人,仲未計原本下午的N班、K1及K2小朋友。

我都記得係k1註冊時封信上寫的。

原帖由 LikLik 於 08-9-17 14:05 發表

我都有同一疑問..

原帖由 Sanna 於 08-9-17 16:27 發表

如果真係全部K3都要返下午,邊有甘多間課室可以容納甘多學生。上午好似有3班,下午有2班,每班24人計,5班都有120人,仲未計原本下午的N班、K1及K2小朋友。 ...

I am K3 mon.  When K1 register, I also receive the memo saying all K3 in PM session.
But during K2, we receive the new information that we can choose AM or PM session in K3.
Originally, we have 3 K2 AM classes and are combined into 2 K2 AM classes (K3 have more students per class than K2).
U can ask the office whether the same class next year.

we won't join also because we think the course fee is not low but from our past experience, Janan did not learn much from the Sat ECA.

lik lik ma,
Janan has also enrolled in the programme in Tsuen Wan.  Are we choosing the same centre?

原帖由 LikLik 於 08-9-17 13:16 發表
我唔會join啦, 因為兩兄妹sat下午都會去荃灣返興趣班, 如上午返km, 一來一回太累啦...

Lik Lik Ma,

Pls check pm.

Hinbabyma

原帖由 LikLik 於 08-9-17 13:16 發表

pm replied..:

原帖由 Hinbabyma 於 08-9-18 10:20 發表
Lik Lik Ma,

Pls check pm.

Hinbabyma

chrwan,

thanks for your information..請問你地k3宜家有幾多人一班呀? 

原帖由 chrwan 於 08-9-17 22:03 發表
I am K3 mon.  When K1 register, I also receive the memo saying all K3 in PM session.
But during K2, we receive the new information that we can choose AM or PM session in K3.
Originally, we have 3 K2 A ...