用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 點解囡囡份發展觀察報告錯得禁離譜!
go

點解囡囡份發展觀察報告錯得禁離譜!

我囡就讀仁愛堂天x幼兒園,讀了三年多都無什麼事,但新校長及主任上場,即刻舊既老師一年內全部走晒,我囡於6月21日行完畢業典禮之後,都即刻走人

本星期二幾經辛苦,追回囡囡的畢業證書及k3上下學期的發展觀察報告,下學期是由一位不知所謂的老師去教 ,只有兩頁報告分別在4月及6月,我都無所謂啦 !但竟然是4月個份觀察報告可以是用左另一學生的圖畫去描述及分析我個囡的行為!有無攪錯呀 !幅圖畫上左下角,大大隻字寫另一學生的姓名,而且畫中所畫的是歡歡,而我囡所畫的是迎迎 !呢個老師竟然可以係度老作!呢間正一係垃圾學校!
http://hk.wrs.yahoo.com/_ylt=A3xsaM2o8IdIUNUAPFazygt.;_ylu=X3oDMTFlbjVpY2NtBHNlYwNzcgRwb3MDMgRjb2xvA2hrX2ludGwEdnRpZANoa2MwMDVfNzIEbANXUzE-/SIG=12afkk3rj/EXP=1216954920/**http%3A//hk.myblog.yahoo.com/jw!WPEPFtiCEQKOANqEFzGtsM_w

原文章由 晴晴的媽媽 於 08-7-24 11:02 發表
我囡就讀仁愛堂天x幼兒園,讀了三年多都無什麼事,但新校長及主任上場,即刻舊既老師一年內全部走晒,我囡於6月21日行完畢業典禮之後,都即刻走人

本星期二幾經辛苦,追回囡囡的畢業證書及k3上下學期的發展觀察報告,下 ...

唔係阿化   真係聽都未聽過, 只此一校, 冇野好講   好彩你囡囡今年畢業否則都要搵定第二間轉校

原文章由 rabbitpiggy 於 08-7-24 15:40 發表

唔係阿化   真係聽都未聽過, 只此一校, 冇野好講   好彩你囡囡今年畢業否則都要搵定第二間轉校

我發夢 都無想過連發展觀察報告都可以禁錯 !之後,學校校長竟然打電話來 叫同佢換番,當無事發生!

原文章由 晴晴的媽媽 於 08-7-24 16:23 發表

我發夢 都無想過連發展觀察報告都可以禁錯 !之後,學校校長竟然打電話來 叫同佢換番,當無事發生!

呢間學校都係夠晒出位

原文章由 rabbitpiggy 於 08-7-25 08:36 發表

呢間學校都係夠晒出位

呢個機構係我地呢行都............。
佢地間間學校既行政都............。

原文章由 小新丁 於 08-7-25 09:43 發表

呢個機構係我地呢行都............。
佢地間間學校既行政都............。

sorry! 唔係好明!

原文章由 晴晴的媽媽 於 08-7-25 09:53 發表

sorry! 唔係好明!

呢個機構,係幼稚園界來說,係好刻薄,人工又低。就算有好既老師都唔做得耐。d老師有好路數都走晒。
至於行政,校長再上的上司,聽講唔係呢行出身,又點了解幼兒園的運作,佢地間間都好亂,又無制度。

唔似人地保良局。

原文章由 小新丁 於 08-7-25 11:34 發表

呢個機構,係幼稚園界來說,係好刻薄,人工又低。就算有好既老師都唔做得耐。d老師有好路數都走晒。
至於行政,校長再上的上司,聽講唔係呢行出身,又點了解幼兒園的運作,佢地間間都好亂,又無制度。

唔似人地保良局。 ...

聽講連校長本身都唔係呢行出身 ,佢以前是做特殊果行,因此都係物野都唔想理 ,唔想做,只係單信而家個主任 ,姓梁個位主任話以前係做幼兒中心主任喎:;pppp: !點解唔做中心主任要尼做幼師 ?緊係做得勁差才無得撈啦 !禁樣將d 兩、三歲小朋友!

回覆 #7 小新丁 的文章

除左仁x堂, 你仲知唔知有沒有其他機構或學校係做得唔好??

原文章由 晴晴的媽媽 於 08-7-25 14:15 發表

聽講連校長本身都唔係呢行出身 ,佢以前是做特殊果行,因此都係物野都唔想理 ,唔想做,只係單信而家個主任 ,姓梁個位主任話以前係做幼兒中心主任喎:;pppp: !點解唔做中心主任要尼做幼師 ...

其實幼兒中心同同幼兒園都一樣。以前幼兒中心的主任即而家既校長。照計做過幼兒中心的主任管學校會有經驗wor。
係呢,你呢間既校長叫咩名。

原文章由 七點半 於 08-7-25 17:44 發表
除左仁x堂, 你仲知唔知有沒有其他機構或學校係做得唔好??

其實好多時不同的家長對學校有不同的要求,未必間間都好好,當然我地會盡所能啦!!

原文章由 小新丁 於 08-7-26 10:04 發表

其實幼兒中心同同幼兒園都一樣。以前幼兒中心的主任即而家既校長。照計做過幼兒中心的主任管學校會有經驗wor。
係呢,你呢間既校長叫咩名。

以前做個幼兒中心主任,而家做緊仁愛堂天x幼稚園署理主任是叫梁x儀,而校長就叫做姜育x。

原文章由 晴晴的媽媽 於 08-7-28 09:59 發表

以前做個幼兒中心主任,而家做緊仁愛堂天x幼稚園署理主任是叫梁x儀,而校長就叫做姜育x。

原來如此!算啦,你都讀完啦!!忘記d唔開心野!!

原文章由 小新丁 於 08-7-28 18:32 發表

原來如此!算啦,你都讀完啦!!忘記d唔開心野!!

我當然希望囡囡早日忘記此校的四大惡人啦!:;pppp:

不過,為左仍在學的小朋友,無理由要受呢d無心又無負責任的人的影響,我仍在投訴中!

原文章由 晴晴的媽媽 於 08-7-29 09:49 發表

我當然希望囡囡早日忘記此校的四大惡人啦!:;pppp:

不過,為左仍在學的小朋友,無理由要受呢d無心又無負責任的人的影響,我仍在投訴中! ...

四大惡人? haha!咁你向邊個投訴?同校長講無用wor!!

原文章由 小新丁 於 08-7-29 09:58 發表

四大惡人? haha!咁你向邊個投訴?同校長講無用wor!!

四大惡人咪係薑蔥鯉魚、良家婦女、將軍抽軍及何許人囉!

我係向仁愛堂董事局主席及校監,並且教育局學前教育高級主任投訴。

原文章由 晴晴的媽媽 於 08-7-29 12:37 發表

四大惡人咪係薑蔥鯉魚、良家婦女、將軍抽軍及何許人囉!

我係向仁愛堂董事局主席及校監,並且教育局學前教育高級主任投訴。

進展如何? 我小朋友都讀呢間既幼稚園,我都想投訴,不過佢讀緊,你可唔可以pm個address比我? 你有無署名的?

原文章由 ice-skating 於 08-7-29 18:27 發表

進展如何? 我小朋友都讀呢間既幼稚園,我都想投訴,不過佢讀緊,你可唔可以pm個address比我? 你有無署名的?

現在等仁愛堂教育部趙經理明天放假完上班再與校監商討後回覆我的投訴;另教育局何太已跟進此校及提出建議,現因有另外發生傳染病及發展觀察報告錯誤一事,她已聯絡校監及要求其交代事件後再回覆我。

我已pm予你,請查看!

咁個校長同主任點講?

晴晴的媽媽:

我知道妳的心情一定好唔開心!
依家教育署班高官點跟進?
咁個校長同主任點講?
希望妳唔好咁唔開心!

路經此地的
wingwan

原文章由 晴晴的媽媽 於 08-7-30 09:51 發表

現在等仁愛堂教育部趙經理明天放假完上班再與校監商討後回覆我的投訴;另教育局何太已跟進此校及提出建議,現因有另外發生傳染病及發展觀察報告錯誤一事,她已聯絡校監及要求其交代事件後再回覆我。

我已pm予你,請查看! ...

作為家長,其實可以多d同老師及學校反映一下意見,可增加彼此的關係.