用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2008-2009 SH NCC PM 同學
樓主: May_Wai
go

2008-2009 SH NCC PM 同學

我果棵仲衰, 由帶返來到依家都係咁大, 無變過... 因之前跌過落地, D葉有D爛左....

原帖由 dobeedoraemon 於 08-12-9 13:21 發表
各位媽咪
   顆花種成啊店呀,天氣凍,生長得麻麻,都唔知可以到唔到2月
  Xmas 小朋友表現甚麼,唱?歌

Mine will be an Angel !

The notice said we have to prepare white top and leggings, black shoes.   How about the skirt ?  Is it white too ?

原帖由 cathymom 於 08-12-9 14:37 發表
我女話我知佢會扮bear bear 熊... detail 我就唔知了. :p

昨天蔡老師打比我, 同我講話我阿女會唱歌 "醒目女".... 要著:  紅色上身衫, 牛仔裙, 白色襪褲及黑鞋.  .

我女已3日無返學了, 不知今日可唔可以返到呢??  佢好想返, 但要睇佢自己表現了....

原帖由 Kira 於 08-12-10 17:06 發表
Mine will be an Angel !

The notice said we have to prepare white top and leggings, black shoes.   How about the skirt ?  Is it white too ?

我地嗰棵轉咗盆之後謝哂添啦, 好在之前我剪咗幾塊浸緊睇下佢會唔會出根啦~~~

我個女又係著紅衫, 牛仔裙加白襪黑鞋喎!

我個女尋日唱左首bear bear 熊我聽... 我諗就係佢表演要唱的歌仔了. :)

我阿女唱 "醒目仔", 真係想快D有隻DVD就返佢唱成點...

各位, 上星期日玩得開心嗎?  原本我們都有參加的, 但我囡囡星期五夜晚已出現腸胃炎現象, 第二日更嘔及有d燒, 所以星期日就算她好返, 我們都沒有帶她去參加party, 因太多人又令她不適, 希望下年可以參與一吓!!

請各位媽咪分享一吓, 好讓我們也能聽多d都開心...

Hi May,

How's Louise now ?  I have kept the goody bag and the table prize for her.  May be I will pass the stuff to you after the holidays.  

Wish you all a good health !

Kira

原帖由 May_Wai 於 08-12-22 10:20 發表
各位, 上星期日玩得開心嗎?  原本我們都有參加的, 但我囡囡星期五夜晚已出現腸胃炎現象, 第二日更嘔及有d燒, 所以星期日就算她好返, 我們都沒有帶她去參加party, 因太多人又令她不適, 希望下年可以參與一吓!!

請各 ...

原來你囡囡病了... take care 呀.
我地果日有同幾個同學仔一齊影相呢. 下次有機會再一齊玩過.

尋日我先發現19 號的聯歡會原來咪可以買dvd 既, 原來我竟然唔記得交reply slip!!
今朝打去學校, 個staff話而家冇得加order, 要等貨到先會賣spare copy 俾我... 雖然佢話spare copy 一定有, 我都有少少唔開心呢... :( 好想睇番阿女的表演啊...

Kira, 多謝及唔該您呀!  阿女好返啦, 但返左學之後個人就弱左d, 慢慢佢適應左就會ok架啦, 而且依家放假, 會好好多...

cathymom, 我初初都以為隻dvd只係 21號個party既, 諗住都買黎做紀念, 點知原來係19號個聯歡會都有, 勁開心呀!!  唔緊要啦, 實有spare copy既, 放心!

原帖由 cathymom 於 08-12-22 15:02 發表
尋日我先發現19 號的聯歡會原來咪可以買dvd 既, 原來我竟然唔記得交reply slip!!
今朝打去學校, 個staff話而家冇得加order, 要等貨到先會賣spare copy 俾我... 雖然佢話spare copy 一定有, 我都有少少唔開心呢... :( ...

今天去了觀課日, 小朋友上堂好開心,亦好主動, 上課形式好生動.感覺好好 , 不過呀女成日望住我

你地咁多人都有去聖誔聯歡會呀, 我無join到呀~~~

我今日下晝去觀課呀, 你地去咗未呀?
想問下sat家長日係咪唔駛帶小朋友架?

kira, 我收到個goody bag啦, 唔該哂呀!

我星期一已去左觀課, 唔同阿女一齊上堂, 都唔知學校咁凍.... 好似係街度上堂咁, 間間課室都開哂d窗... 勁涷... 之後呢幾日我都同阿女加多件冷衫同頸巾...

星期六唔洗帶阿女去架.... 去見班主任, 講返阿女既學習情況.... 仲要拎埋新書, 好重呀!!!

原帖由 bvbaby 於 09-1-15 11:01 發表
你地咁多人都有去聖誔聯歡會呀, 我無join到呀~~~

我今日下晝去觀課呀, 你地去咗未呀?
想問下sat家長日係咪唔駛帶小朋友架?

話是話果日真係好冷,不過我都係唔記得俾多件衫呀女著

may_wai,
唔該哂~~聽日真係要咩個大袋至得啦

擒日觀完課同你地一樣個課室真係好凍, 我之前仲驚個女著咁多衫返學會熱添!!!

小朋友d課程真係好緊湊呀, 呢頭食完茶點轉頭就要上主題課

唔洗客氣!  不過課程真係幾趕, 但阿女佢地應該唔覺既....

原帖由 bvbaby 於 09-1-16 14:14 發表
may_wai,
唔該哂~~聽日真係要咩個大袋至得啦

擒日觀完課同你地一樣個課室真係好凍, 我之前仲驚個女著咁多衫返學會熱添!!!

小朋友d課程真係好緊湊呀, 呢頭食完茶點轉頭就要上主題課 ...

家長會剛回來了...  每位同學大概15分鐘跟老師傾回囡囡在校園生活情況!
課室前有她們的一些作品及相片....

Hi 各位聖心mami,

您好!好羨慕您地!
我囡囡今年入左09/10 waiting list,
請問只係寫信比學校,足夠嗎?

麻煩您地比下意見我!

Many Thanks!!!

昨天收到隻聖誕dvd啦... 但我女睇左之後好唔開心...
因為個攝影師成日都影唔到佢... 去到佢個位果度就停左唔影落去.... 最離譜係表演呀... 人地明明企邊位, 佢都唔影埋落去停左, 我女係咁問我 : 昕昕呢??
所以我依家收埋左隻碟, 唔敢比佢再睇呀!!!
同埋隻碟既收音好差...

唔好意思, 呻完....tks!