用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **腓力堂愛鄰幼兒學園**各位Daddy Mami 一齊入嚟傾 ...
樓主: square72
go

**腓力堂愛鄰幼兒學園**各位Daddy Mami 一齊入嚟傾吓la!! [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 yanyvonne 於 08-8-27 14:12 發表

SILVIA :

$79 你車一個還是2個, ?????

$79得一個咋
不過車出黎都唔錯wo... ...

原帖由 yanyvonne 於 08-8-27 14:07 發表

曦曦MA, 請問你在顯徑街市買的被袋好不好, ?>>
因為我想買過新給淳淳用, ! 

個被袋ok ar!! 質地唔算太差~~ $50

原帖由 yanyvonne 於 08-8-27 14:15 發表
想問問大家;

你地是不是會同小朋友帶多一套衫褲, 你們會 帶自己衫, 還是校服呀 ??????

我會放定一件風褸, 一套校服, 一條底褲仔係書包到ka!! 瀨咗尿都可以替換~~ 我試過只放校服, 沒有底褲仔... 曦曦嗰日放學時就沒有穿底褲仔la!!

原帖由 wc_siu2003 於 08-8-27 15:59 發表
各位媽咪好,
我是新來報到,我個大眼仔樂天又是喜樂組.
每次返學都扭一陣.
我只做了一個被袋在隆亨做收$70.我都覺得貴,
不過是綠色狗狗圖案,都幾靚.
可能我無記性,我都有印象以上小朋友,但不太深刻,希望下次可以記得 ...

hi~~ 你好ar!!
曦曦都係喜樂組ka!!
不過曦曦比人番得早(8點1,2).. 但又放得遲(6點9)...
所以開左學差不多1個月.. 我都仲未有機會認識各位ar!! 希望有機會可以認識到la!!

原帖由 silvia_yu 於 08-8-27 18:43 發表

$79得一個咋

?ib_____D41ia6VDo

琪媽..我睇咗la~~ 好靚ar!! 我好鐘意ar!!
thanks ar!!

醒目開學勳章

哎呀...仲有幾日開學喇...好緊張tim
琪琪已經不斷話去鄭老師到返學
真係希望到時佢會唔喊啦
大家如果見到我...記得同我say個hi呀
我會每日大概8點10個字送到學校
琪琪將會入良善組呀...

原帖由 silvia_yu 於 08-8-27 18:43 發表

$79得一個咋

?ib_____D41ia6VDo

真系好靚呵, 不過貴小小, ! HE HE !

原帖由 silvia_yu 於 08-8-28 08:55 發表
哎呀...仲有幾日開學喇...好緊張tim
琪琪已經不斷話去鄭老師到返學
真係希望到時佢會唔喊啦
大家如果見到我...記得同我say個hi呀
我會每日大概8點10個字送到學校
琪琪將會入良善組呀... ...

好呀 , 一定會, 不過LOOK 唔清楚張相, !

原帖由 square72 於 08-8-27 22:37 發表

我會放定一件風褸, 一套校服, 一條底褲仔係書包到ka!! 瀨咗尿都可以替換~~ 我試過只放校服, 沒有底褲仔... 曦曦嗰日放學時就沒有穿底褲仔la!! mouth:" />

O廿你買了2 套, 還是3 套呀 , ? 我買了2套, !

底褲仔, 襪仔會放埋入書包先, ! 

醒目開學勳章

原帖由 yanyvonne 於 08-8-28 11:56 發表

好呀 , 一定會, 不過LOOK 唔清楚張相, !

哈哈...唔緊要
個書包後面有名仔嘛
你見到良善組海琪...就係我啦!!

原帖由 yanyvonne 於 08-8-28 11:58 發表

O廿你買了2 套, 還是3 套呀 , ? 我買了2套, !

底褲仔, 襪仔會放埋入書包先, ! 

原先, 我只買了2套.. 但後來發現.. 若瀨尿濕咗.. 兩套都需要洗時, 第2朝校服會唔乾呀!! (可能因為我7,8點先番到屋企) 所以我後來買多咗套ar!!

原帖由 silvia_yu 於 08-8-28 12:12 發表

哈哈...唔緊要
個書包後面有名仔嘛
你見到良善組海琪...就係我啦!!

我係喜樂組譚a 曦 ar!! hehe

原帖由 square72 於 08-8-28 14:02 發表

原先, 我只買了2套.. 但後來發現.. 若瀨尿濕咗.. 兩套都需要洗時, 第2朝校服會唔乾呀!! (可能因為我7,8點先番到屋企) 所以我後來買多咗套ar!!

系啦, 我都驚唔乾  !等我LAM 下買唔買多套先, !

HE HE 我細佬是喜樂組方 H 淳, !!!!!

總有想問下大家, 要不要帶毛巾仔, 唔記得問, ! !!!!!

醒目開學勳章

原帖由 yanyvonne 於 08-8-28 17:56 發表
總有想問下大家, 要不要帶毛巾仔, 唔記得問, ! !!!!!

琪琪上年讀喜樂組既時候
我都放個毛巾盒係個書包到
但都好似無點用過...

麻煩其他mami報料呀...因為個時琪琪只係讀左個幾月喜樂組,所以唔太清楚。

原帖由 silvia_yu 於 08-8-28 20:06 發表

琪琪上年讀喜樂組既時候
我都放個毛巾盒係個書包到
但都好似無點用過...

麻煩其他mami報料呀...因為個時琪琪只係讀左個幾月喜樂組,所以唔太清楚。 ...

曦曦番咗接近一個月.... 老師都冇講過話要放毛巾係書包到ar!! 所以我都冇放ar!! 我估唔洗用la~

貢獻勳章

原帖由 yanyvonne 於 08-8-27 14:05 發表

琳琳有冇事ar??

記得要介口呀 , 雞蛋 , 牛肉唔食得, 我細佬都試過不過在前額, 現在都有小小傷痕 !

個次又時流很多血, !!!

曦ma~~琪ma~~

其實琳琳的傷口就冇事,不過,如果萬一我地冇帶佢看醫生又有事,就會好唔安樂

都成千多元,其實都是好貴,但買個安心
BUT有得claim~~當場要睇啦

我同我老公就好眼瞓~~因攪到好夜

re~~毛巾

不用帶~學校用wet tissue
不過,可攝毛巾/袋小毛巾抹汗

re~~床單

我冇車過,不過,原來都是50蚊就有一套

貢獻勳章

原帖由 square72 於 08-8-27 13:51 發表

琳琳有冇事ar??
點解會咁ka???

佢跳床,擲飛標(魔術貼o個d),再向後失重心跌,頭boom一聲飛撞近床的電腦keyboard架

原帖由 babycherry22 於 08-8-28 22:59 發表

曦ma~~琪ma~~

其實琳琳的傷口就冇事,不過,如果萬一我地冇帶佢看醫生又有事,就會好唔安樂

都成千多元,其實都是好貴,但買個安心
BUT有得claim~~當場要睇啦

我同我老公就好眼瞓~~因攪到好夜

re~~毛巾

不用 ...

琳琳無事就好la!!
洗幾多錢都唔緊要la!! 最重要無事ma!! 當買個安心都好呀!!

Hi, yanyvonne

我仔仔現在都係返喜樂組, 住大圍, 你是否都係住大圍, 大家認識吓, 好嗎

原帖由 yanyvonne 於 08-8-26 17:56 發表
HI 各位, 

你地好, 我細佬淳淳會入喜樂組啦, 到時大家可認識下先, ! 

我地9月1日返, 我大女以前是在愛鄰畢業, 讀了3 年啦, 玩在3 年級 ! 

系呀 , 請問你地D 被袋在哪裡買???? 

今年喜樂有陳老師教, 好好好的, 我大女 ...
‹ 上一主題|下一主題