用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **腓力堂愛鄰幼兒學園**各位Daddy Mami 一齊入嚟傾 ...
樓主: square72
go

**腓力堂愛鄰幼兒學園**各位Daddy Mami 一齊入嚟傾吓la!! [複製鏈接]

原文章由 wong0211 於 08-8-9 00:01 發表
Hi,
我星期六都會返, 睇吓見吾見到你呀.   

HI~~ 我今日都有帶曦曦番學呀!! 但見唔到你地既
大約8點9到番到去...12點半接放學!!
其實曦曦好易認.... 最細粒, 最似bb嗰個就係la~~

貢獻勳章

原文章由 silvia_yu 於 08-8-8 10:07 發表

我仲未同琪琪剪頭髮呀...我都鍾意留長頭髮...
唔怕啦...琳b下年k3就可以啦....

~~呵呵~~
細路仔好快唔記得
昨天放學,我見琳琳成頭汗~~
我是但隨口問:是不是耍剪下頭髮

琳琳二話不說帶我搭巴士去大圍火車站剪HAIR
剪完成個MON CHI CHI咁
~~

RE~~曦MA
喜樂--nc/n1
良善--k1
恩慈--k2
和平--k3

我諗老師都有教小朋友讀k1,k2,k3
因我個女舊年有人問佢讀咩班
佢會答良善組的小馬組
人地唔明咩"良善組"
佢會講是k1班小馬組

貢獻勳章

原文章由 square72 於 08-8-9 17:38 發表

我成日都望人書包牌,呢個設計好方便~~~

不過,琳琳唔知點解連人地屋企人,
會叫人xx(名)mamai,xx(名)婆婆
我會在呢個時候望下人個名牌,看看她有冇認錯人

當然~~佢未試過認錯

原文章由 babycherry22 於 08-8-9 23:08 發表

我成日都望人書包牌,呢個設計好方便~~~

不過,琳琳唔知點解連人地屋企人,
會叫人xx(名)mamai,xx(名)婆婆
我會在呢個時候望下人個名牌,看看她有冇認錯人

當然~~佢未試過認錯 ...

之前曦曦番嬰園時都會ka..
連人地d 屋企人都會叫埋出哩..

Hi,   我星期六就早你小小, 8:30 就返到去, 11:00就放學, 所以見你吾到, why,你12:30 才放學, 你小朋友是否可適應, 所以可加長時間呀  

原文章由 square72 於 08-8-9 17:38 發表

我星期六唔知醒起身....所以遲左小小....八點十到先返到學校....桐桐11點鐘就放學....所以大家都撞唔o岩時間呀....

原文章由 wong0211 於 08-8-10 23:49 發表
Hi,   我星期六就早你小小, 8:30 就返到去, 11:00就放學, 所以見你吾到, why,你12:30 才放學, 你小朋友是否可適應, 所以可加長時間呀  

yes ar!! 因為曦曦本身係番開育嬰園, 所以係上年interview 時我已同校長講明適應期一定要縮短!! 如果要成個月時間適應, 我就要請足1個月假~ 邊有可能wor!!曦曦第1日放11點, 第2日就放12點, 食埋飯先放學~ 老師話佢ok ar!! 冇偏食, 仲肯自己食哂d 飯飯tim!!不過就食得慢d~ 今日都會放12點半, 明天就會放3點3訓埋晏覺先放學~~

[ 本文章最後由 square72 於 08-8-11 13:00 編輯 ]

原文章由 manman0401 於 08-8-11 00:41 發表
我星期六唔知醒起身....所以遲左小小....八點十到先返到學校....桐桐11點鐘就放學....所以大家都撞唔o岩時間呀....

我應該啱啱走冇耐, 你就去到lu~~ oh~~!! 唯有等下次la!! 但之後可能都好難撞到.. 因為我會8點1,2個字就送佢番學, 放學就會延展到7點ar!!

Hi sauare 72
完全明白了, 你小朋友真係 , 我仔仔星期六同今日都哭住入 去, 好彩放學已經冇事, 笑住出來, 都吾知到幾時才能自己入去, 吾使 .

原文章由 square72 於 08-8-11 09:18 發表

yes ar!! 因為曦曦本身係番開育嬰園, 所以係上年interview 時我已同校長講明適應期一定要縮短!! 如果要成個月時間適應, 我就要請足1個月假~ 邊有可能wor!!曦曦第1日放11點, 第2日就放12點, 食埋飯先放學~ 老師話佢 ...

原文章由 wong0211 於 08-8-11 14:41 發表
Hi sauare 72
完全明白了, 你小朋友真係 , 我仔仔星期六同今日都哭住入 去, 好彩放學已經冇事, 笑住出來, 都吾知到幾時才能自己入去, 吾使 .

...

曦曦上星期番學都有喊ar.. 但入到去冇耐就冇野收咗聲... 今日就冇喊.. 但就扁咀拖住老師入課室!! 大家一齊努力la!! 佢地一定好快適應到ka!!

你地會唔會申請學費減免ar???
今日我打比校長... 佢話明天比08/09份form ar!!

Hi, square 72
都好彩, 今日返學就冇哭, 但有小小匾咀  , 希望好快冇事啦, 我都想申請, 但我係全職湊仔媽咪, 申請吾到呀 !
原文章由 square72 於 08-8-11 22:29 發表

曦曦上星期番學都有喊ar.. 但入到去冇耐就冇野收咗聲... 今日就冇喊.. 但就扁咀拖住老師入課室!! 大家一齊努力la!! 佢地一定好快適應到ka!!

你地會唔會申請學費減免ar???
今日我打比校長... 佢話明天比08/09份for ...

原文章由 wong0211 於 08-8-12 17:00 發表
Hi, square 72
都好彩, 今日返學就冇哭, 但有小小匾咀  , 希望好快冇事啦, 我都想申請, 但我係全職湊仔媽咪, 申請吾到呀 !   

全職媽咪都可以申請學費減免ka...
但就會以半日學費哩減免~~
明天曦曦可以番8點3放4點半la.. 希望ok!!
因為爸爸放埋聽日, 後日就要番工la!!

Hi,   
係咩, 但我interview 時校長同我講2歲班一定要父母都做工才可申請. 吾通你所知吾同, 請告知呀 ?
原文章由 square72 於 08-8-12 22:57 發表

Hi , talk 佐咁耐, 你有冇msn , 不如大家聯絡吓好嗎 ?
原文章由 square72 於 08-8-12 22:57 發表

原文章由 wong0211 於 08-8-12 23:41 發表
Hi , talk 佐咁耐, 你有冇msn , 不如大家聯絡吓好嗎 ?   

my msn: [email protected]

醒目開學勳章

原文章由 wong0211 於 08-8-12 23:36 發表
Hi,   
係咩, 但我interview 時校長同我講2歲班一定要父母都做工才可申請. 吾通你所知吾同, 請告知呀 ?

應該k1開始...就算父母其中一方沒有工作
都可以申請半日資助
如果兩方都有工作...而且一方一月累積有140小時,而另一方全月累積有104小時,就可以申請全日資助。
因為k1開始...係小朋友一定要返既...所以會有資助

我小朋友都會係9月返k1喇...
我都想佢快d返學見下同學仔呀
而且仲係我鍾意個老師做班主任呀!!

貢獻勳章

原文章由 square72 於 08-8-12 23:54 發表

my msn: [email protected]

我也add了~~

貢獻勳章

我奶奶未陪完月~~未返

而家我早早帶琳琳返學~~7:30至8:00

下午放5:00~~就在5:30前接到琳琳~~^^

有奶奶就冇咁趕,可以俾琳琳瞓晏一d~~

朝朝老師都問她是不是未瞓醒

曦曦順利過咗適應期la!!! 好開心呀!!
明天開始就會8點2左右番學, 6點幾7點放學la!!
唔知做咩.. 今晚曦曦9點3就話要訓覺... 極之難得ar!!! 平時10點半叫極佢都唔肯訓..

[ 本文章最後由 square72 於 08-8-13 21:31 編輯 ]

喂喂...我又黎啦

不過囡囡文文未正式入學, 連校長都未見, 只係話比佢10月返學, 我想問點解唔比留長頭髪架????
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm
‹ 上一主題|下一主題