用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **腓力堂愛鄰幼兒學園**各位Daddy Mami 一齊入嚟傾 ...
樓主: square72
go

**腓力堂愛鄰幼兒學園**各位Daddy Mami 一齊入嚟傾吓la!!

今朝我同爸爸一齊送曦曦番學...
曦曦最後喊住比老師抱入課室..
而我足足等咗20分鐘車...
遲咗12分鐘ar~~

爸爸接咗曦曦放學la~~
老師話曦曦ok ar!! 喊咗一陣.. 但都肯自己食野.. 仲好叻豬冇瀨尿tim!!~ 放學時仲同老師say byebye~~ 明天可以放12點la!!

[ 本文章最後由 square72 於 08-8-7 12:38 編輯 ]

Hi, 我仔仔都係今日返愛鄰, 你是否喜樂組, 我今朝係見到有個小朋友哭得好勁, 吾知是否你呢, 我仔仔同你小朋友一樣好好, 放學老師都話佢冇咩哭, 自己食東西,玩, 又冇瀨尿, 吾知我地是否同班, 大家認識吓好嗎 ?
原文章由 square72 於 08-8-7 09:50 發表
今朝我同爸爸一齊送曦曦番學...
曦曦最後喊住比老師抱入課室..
而我足足等咗20分鐘車...
遲咗12分鐘ar~~

爸爸接咗曦曦放學la~~
老師話曦曦ok ar!! 喊咗一陣.. 但都肯自己食野.. 仲好叻豬冇瀨尿tim!!~ 放 ...

醒目開學勳章

你地就好啦...開哂學
我個要9月先開學呀...
快d開學啦....

醒目開學勳章

你地就好啦...開哂學
快d開學啦....

原文章由 wong0211 於 08-8-7 15:57 發表
Hi, 我仔仔都係今日返愛鄰, 你是否喜樂組, 我今朝係見到有個小朋友哭得好勁, 吾知是否你呢, 我仔仔同你小朋友一樣好好, 放學老師都話佢冇咩哭, 自己食東西,玩, 又冇瀨尿, 吾知我地是否同班, 大家認識吓好嗎 ?
...

我諗應該係喇!! 曦曦今朝係喊住比黃老師抱入去....  
因為我趕住番工.. 黃老師就問我抱佢入去好唔好.. 我當然話好la~~ 曦曦都係喜樂組ka~~ 你仔仔叫咩名ar??? 聽日放幾點ar???

[ 本文章最後由 square72 於 08-8-7 17:01 編輯 ]

原文章由 silvia_yu 於 08-8-7 16:40 發表
你地就好啦...開哂學
快d開學啦....

今朝同黃老師傾開計.. 都有提起琪琪呀~~

今日桐桐返學....老師話佢全程都無喊過.....返到學校.....老師帶佢入去洗手......桐桐仲同我講 bye bye o添......老師話佢好主動.....老師彈琴時.....桐桐仲跳舞舞咁既款喎.....早餐都食左小小包.....今日食既水果係西瓜.....桐桐唔食.....所以老師就比左蘋果佢食.....佢唔知係咪食得太急....嘔左 d 出黎.....所以就要換衫褲.....接佢放學時....我仲以為佢賴尿o添.....走時都有同老師講 bye bye.....我問佢開唔開心呀.....桐桐話開心.....咁聽日仲返唔返學.....佢話返呀......今日大致上都好好.....希望繼續keep住啦!!!

我會自己搭車帶桐桐返學呀.....老師之前都有同我講過話唔可以長頭髮.....所以上星期已經同佢剪短左了......
原文章由 babycherry22 於 08-8-4 21:33 發表

manman
我住新翠呀~~

你搭小巴送個女嗎?定搭校車?
我想都要個女ok張相先ok
不過,個個小朋友都是好得意~~

返愛鄰是不可留長髮呀

曦媽:

返工真是呢hair一d
曦曦要加油 ...

貢獻勳章

原文章由 manman0401 於 08-8-7 17:31 發表
我會自己搭車帶桐桐返學呀.....老師之前都有同我講過話唔可以長頭髮.....所以上星期已經同佢剪短左了......

我個女今日又提我~~升和平組是不是可以留長頭髮~~?

我話:我最鍾意短頭髮女孩子

琳個樣好無奈

原文章由 manman0401 於 08-8-7 17:25 發表
今日桐桐返學....老師話佢全程都無喊過.....返到學校.....老師帶佢入去洗手......桐桐仲同我講 bye bye o添......老師話佢好主動.....老師彈琴時.....桐桐仲跳舞舞咁既款喎.....早餐都食左小小包.....今日食既水果係 ...

桐桐好叻女呀!!
manman你今日幾點湊桐桐番學呀?!
唔知我有冇見到你呢??!
聽日我唔送佢番學la~~ 由爸爸送... 費事又遲大到呀~
今日放學時爸爸又係問曦曦開唔開心... 曦曦都係話開心... 聽日要番學學!!
曦曦仲話今日玩左sir 滑梯同lego... (但都唔知係咪真既... 佢番育嬰園時.. 日日放學佢都係講玩lego 同sir 滑梯~~~)
希望聽日12點放學ok la!!!
係爸爸放完大假前可以適應完...
唔洗特登拎假去接送..
今日我仲問定.. 係咪一過適應期就可以延展~~

[ 本文章最後由 square72 於 08-8-7 23:12 編輯 ]

原文章由 babycherry22 於 08-8-7 21:28 發表

琳個樣好無奈

和平組係K2定K3呀????

Hi,
我仔仔叫泓泓, 睇吓有冇機會認識呀     
原文章由 square72 於 08-8-7 16:58 發表

我諗應該係喇!! 曦曦今朝係喊住比黃老師抱入去....  
因為我趕住番工.. 黃老師就問我抱佢入去好唔好.. 我當然話好la~~ 曦曦都係喜樂組ka~~ 你仔仔叫咩名ar??? 聽日放幾點ar??? ...

原文章由 wong0211 於 08-8-8 00:04 發表
Hi,

好似有少少印象呀!!!!
等我星期6接送番學時留意下先~~

[ 本文章最後由 square72 於 08-8-8 01:08 編輯 ]

曦媽,
我今日八點九先返到學校....老師話九點前返到就得....唔駛一定要八點半就到....你應該好早就返到....我諗你見唔到我了.....一定有機會見到面的...hehe

我都有問桐桐有無玩 sir 滑梯喎....但佢話無玩喎....唔知邊個先係真呢
曦曦噤叻叻....一定可以好快適應到...只係學校環境同老師比較陌生....唔習慣o者
原文章由 square72 於 08-8-7 23:06 發表

桐桐好叻女呀!!
manman你今日幾點湊桐桐番學呀?!
唔知我有冇見到你呢??!
聽日我唔送佢番學la~~ 由爸爸送... 費事又遲大到呀~
今日放學時爸爸又係問曦曦開唔開心... 曦曦都係話開心... 聽日要番學學!! :fu ...

我會留意下小朋友個名牌同書包....睇下見唔見到你同泓泓先...
原文章由 wong0211 於 08-8-8 00:04 發表
Hi,

[ 本文章最後由 manman0401 於 08-8-8 00:46 編輯 ]

原文章由 manman0401 於 08-8-8 00:34 發表
曦媽,
我今日八點九先返到學校....老師話九點前返到就得....唔駛一定要八點半就到....你應該好早就返到....我諗你見唔到我了.....一定有機會見到面的...hehe

我都有問桐桐有無玩 sir 滑梯喎....但佢話無玩喎....唔 ...

今朝我8點4已經到咗學校la!!! 但要等到8點半先可以入課室!! 一夠鐘我就叫黃老師抱佢入課室... 之後我就拿拿聲落去趕番公司(我番9點ka!!)
曦曦之前番育嬰園間唔中都會扭下計... 喊住入課室... 但過一陣就會冇事... 所以今日黃老師話要忍心d由佢喊.. 我都話好... 因為唔忍心真係唔洗走~~
聽日我唔送佢番學la!! 但星期6我應該會送佢番學!! 希望佢快d 適應!!

醒目開學勳章

原文章由 babycherry22 於 08-8-7 21:28 發表

琳個樣好無奈

我仲未同琪琪剪頭髮呀...我都鍾意留長頭髮...
唔怕啦...琳b下年k3就可以啦....

今日係曦曦第2 day番N1... 我冇送佢番學lu~ 只係陪佢地等埋巴士... 今日去到學校門口已唔肯入去la!! 最後爸爸氹咗陣抱佢入去.. 老師抱佢入課室時, 又喊左一陣...但未行到入課室已收咗聲lu!!! 放學時... 老師話佢今日幾好... 話佢咩都食.. 冇偏食.. 但食野就比較慢...

Hi,
我星期六都會返, 睇吓見吾見到你呀.
原文章由 square72 於 08-8-8 00:14 發表

好似有少少印象呀!!!!
等我星期6接送番學時留意下先~~

Hi, 文文
我地今日已經認識佐啦, 等我認識多幾位媽媽, 大家可交流吓心得先.

原文章由 manman0401 於 08-8-8 00:44 發表
我會留意下小朋友個名牌同書包....睇下見唔見到你同泓泓先...