用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍城浸信會禧年小學 禧年小學家長請報到
樓主: km1357
go

禧年小學家長請報到

聽到妳話抽籤選小學, 令我回憶起我和亞女初都試過這方法. 因為亞女見好多同學選雨川小學而我就喜歡禧年小學, 於是我們都用過抽籤方法去看看會是那間小學呢? 當中我們還加埋主風小學. 最後, 結果是我選的禧年小學, 哈哈.
原帖由 香香 於 08-9-25 10:04 發表
係呀!! 想問下係咪第一日交表有著數d呢!!   我打去問佢話收30人一班. 我朋友去聽講左就話25人囉.

我有十分唔入胡素貞(上). 因為太遠. 其實係咪差不多車程呢!! 我叫我個女抽簽. 兩次都抽中禧年.  ...

原帖由 香香 於 08-9-25 11:57 發表
係呀!! 有d攪笑呀!! 我諗到頭都大晒. 間間都各有千秋嘛.

間學校小班制, 怕唔怕學校就執呢? 小班有咩好處?

其實小班制可以令d老師容易照顧學生,有咩問題都快d知道

有, 不過她首輪自選唔入, 要等到大抽獎得咗. 她的仔仔是第二仔, 所以得五分.
原帖由 香香 於 08-9-25 17:49 發表
有無人得五分. 自選入到架!!

照妳咁講, 佢細仔得十分適齡分. 如果佢係大仔就有十五分. 如果有埋宗教分就有二十分了.  我朋友因為覺得佢個大仔讀個間小學唔好. 所以幫佢細仔選了禧年.
原帖由 香香 於 08-9-25 20:04 發表
第二仔係無分喎!! 佢大仔係同一間學校仲讀緊有廿分, 讀過有十分. 首名係五分. 有宗教又五分囉.

我地無宗教既. 得區區五分咋.

醒目開學勳章

家長教師會08-09年度招收會員通告

岩岩收到通告.
有無家教會既家長係度?你地覺得呢幾屆既家教會做得好唔好?

2009小一禧年家長

女女派到第一志願禧年呀

恭喜晒! 歡迎妳們來到禧年小學這個大家庭!
原帖由 Cathleen 於 09-6-6 12:16 發表
女女派到第一志願禧年呀

hi, 我女女都係派到第一志願禧年呀 ^^

仲有兩天考試,但又唔知會唔會停課,真頭痛呀!
囡囡媽

醒目開學勳章

全港小學及幼稚園停課, 真係淨番一日未考, 唔知駛唔駛補考呢?
真係..... 仲諗住考埋天日可以安安樂樂.