用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍城浸信會禧年小學 禧年小學家長請報到
樓主: km1357
go

禧年小學家長請報到

我報到! 我女兒小一暑期班是c班. 多多指教!

學校老師怎樣.....

醒目開學勳章

原文章由 sugar-mama 於 08-7-26 12:32 發表
學校老師怎樣.....

你好,歡迎你呀, 我呀仔都係預備班c組. 到時見喇!

hi 妳們有沒有去書展呀? 有沒有收獲?我剛剛星期六去過, 好多人. 我等亞女學完嘢, 大約三時左右開始去. 我, 老公和倆個女一起去. 大排長龍. 未入到去亞女已叫倦了 . 我們只是去兒童個層已經行了很久. 我們大約買了八百元左右, 唔計係個到食咗D嘢. 我最開心係一個攤位一口氣買了二十二本書, 都只是二百元. 因為樣樣書籍都是十元, 而且買十送一呢.

醒目開學勳章

原文章由 elainepekkle 於 08-7-28 11:18 發表
hi 妳們有沒有去書展呀? 有沒有收獲?我剛剛星期六去過, 好多人. 我等亞女學完嘢, 大約三時左右開始去. 我, 老公和倆個女一起去. 大排長龍. 未入到去亞女已叫倦了 . 我們只是去兒童個層已經行了很久. 我們大 ...

我呀仔一定無心機行書展...

我仔都係, 唔會有心機la, hahahaha

原文章由 km1357 於 08-7-28 13:34 發表

我呀仔一定無心機行書展...

原文章由 elainepekkle 於 08-7-28 11:18 發表
hi 妳們有沒有去書展呀? 有沒有收獲?我剛剛星期六去過, 好多人. 我等亞女學完嘢, 大約三時左右開始去. 我, 老公和倆個女一起去. 大排長龍. 未入到去亞女已叫倦了 . 我們只是去兒童個層已經行了很久. 我們大 ...

hi,你真係好好一有時間帶女女去街,又去唔同的地方,我有時想帶但我佢地出去我老公都唔肯

真湊巧! 我也是一家三口在Sat 430-830pm去書展喎...原來身高<122cm的小朋友有特別counter售票及入塲gar, 不用排大隊,快好多, 我都係去到先知! 我哋買咗啲supplementary exercises俾亞仔在暑假做, 又有Thomas & friends 嘅VCD, story books咁  la...佢都不知幾 , 然後又上去睇埋大人攤位d書, 文具...走來走去, 認真 !   不過幾辛苦都好, 最緊要可以支持仔仔閱讀的習慣! 你哋話係唔係?

原本諗住今日放工先去掃平嘢,點知收五點

醒目開學勳章

8月23日家長會

有無人會帶埋小朋友出席呀? 我會帶呀仔去,順便比佢見下個班主任.

我都會帶佢去, 原因一樣, 但不知道學校是否肯比她們一起入呢?
原文章由 km1357 於 08-8-14 12:42 發表
有無人會帶埋小朋友出席呀? 我會帶呀仔去,順便比佢見下個班主任.

大家好呀...妳哋ge囝囝囡囡讀咩班呀?我個讀c班呀、之前咪話有個ms wong好好。我見a班班主任係姓黃、唔知係咪妳哋所講一個呢?我個主任姓崔、唔知有無人認識依位老師呢?唔知崔老師係怎樣一位老師呢?大家分享吓好嗎?

醒目開學勳章

hi,
我呀仔讀d 班, 有無人同佢一班呀?
今日所見d 老師都幾好, 幾友善. 大家又覺得如何?

今日有個楊老師好好人、但睇過小一老師名單無佢名、相信佢唔係教小一。今日到學校感覺好好、校舍新咗又靚咗、老師及其它員工都好友善又自然。感覺學校好正面舒服。

我女兒編入B班. 班主任是梁詠雯老師和張嘉祺老師. 請問有否家長知道梁詠雯老師是否新來的? 感覺經驗好像不夠. 妳講得沒錯, 校舍新咗又靚咗, 個禮堂都幾好.
原帖由 唔該 於 08-8-24 00:09 發表
今日有個楊老師好好人、但睇過小一老師名單無佢名、相信佢唔係教小一。今日到學校感覺好好、校舍新咗又靚咗、老師及其它員工都好友善又自然。感覺學校好正面舒服。 ...

原帖由 elainepekkle 於 08-8-24 00:33 發表
我女兒編入B班. 班主任是梁詠雯老師和張嘉祺老師. 請問有否家長知道梁詠雯老師是否新來的? 感覺經驗好像不夠. 妳講得沒錯, 校舍新咗又靚咗, 個禮堂都幾好.    ...

我啱啱入咗學校網睇老師d相、又真係唔見妳個班主任、係咪長頭髮直架?網上幅相都幾耐吓咁、我班大多數都係舊老師、年紀唔少、但都有兩三個相中唔見........

醒目開學勳章

原帖由 elainepekkle 於 08-8-24 00:33 發表
我女兒編入B班. 班主任是梁詠雯老師和張嘉祺老師. 請問有否家長知道梁詠雯老師是否新來的? 感覺經驗好像不夠. 妳講得沒錯, 校舍新咗又靚咗, 個禮堂都幾好.    ...

如果新老師都好丫, 可能仲多新意念, 最緊要有愛心.

原帖由 唔該 於 08-8-23 20:24 發表
大家好呀...妳哋ge囝囝囡囡讀咩班呀?我個讀c班呀、之前咪話有個ms wong好好。我見a班班主任係姓黃、唔知係咪妳哋所講一個呢?我個主任姓崔、唔知有無人認識依位老師呢?唔知崔老師係怎樣一位老師呢?大家分享吓好嗎? ...

hi,你個位是不是黃素娥老師呀?

醒目開學勳章

原帖由 唔該 於 08-8-23 20:24 發表
大家好呀...妳哋ge囝囝囡囡讀咩班呀?我個讀c班呀、之前咪話有個ms wong好好。我見a班班主任係姓黃、唔知係咪妳哋所講一個呢?我個主任姓崔、唔知有無人認識依位老師呢?唔知崔老師係怎樣一位老師呢?大家分享吓好嗎? ...

之前有人話ms Mak 好好.

如果係黃素娥老師是怎麼樣? 她是我女兒中文老師.
原帖由 Yammiwan2004 於 08-8-25 09:08 發表

hi,你個位是不是黃素娥老師呀?

我諗我女兒的班主任是新來的. 真是不見她有拍照呢! 唔知她教得怎麼樣? 我見她只教我女兒英文, 又唔見她教其他班. 我見A, C 和 D 班班主任都負責教幾科. 特別是D班, 她們的班主任是負責四科.
原帖由 唔該 於 08-8-24 01:34 發表

我啱啱入咗學校網睇老師d相、又真係唔見妳個班主任、係咪長頭髮直架?網上幅相都幾耐吓咁、我班大多數都係舊老師、年紀唔少、但都有兩三個相中唔見........ ...