用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 鳳溪幼稚園 上水及粉嶺區幼稚園
go

上水及粉嶺區幼稚園

上水及粉嶺區幼稚園有好多幼稚園,例如:鳳溪、神召會、浸信會、嘉德麗及比諾等
揀學校只緊要睇校風、教學、老師的態度、該校家長質素等各方面的配合係極為重要。
一間好嘅幼稚園,校長、老師的愛心及年資係好重要。如果間學校成日都換老師,而老師又好細佬仔嘅話,小朋友會好難適應及學習,又唔知d妹妹仔老師可唔可以照顧到小朋友,作為家長嘅我哋係咪放心交子女在該間幼稚園中渡過三小時呢?校長嘅愛心、學歷及處事態度都好重要,如果校長嘅處事方法令老師吃不消,導致老師大量流失,呢個校長都有d問題,所以揀幼稚園真係好頭痛!!!!!!

我女兒之前讀嘉德丽幼稚园, 讀了三年, 老帥和環境都ok, 地方雖然不是很大但課程能令到小朋友在升小一冇禁辛苦, 他們有2位外国老師1男1女還有一位普通話老師, 只是學費貴了一点.  其他算ok. 可考慮吓, 在粉嶺一鳴路碧湖商场内.

醒目開學勳章

嘉德丽無學券,每月2000幾,年底搬往粉嶺中心
但是我會考慮

比諾中英文幼稚園都ok wor~

安基司/神召會好d?

定係佢地係唔同? 一個係可以讀幼兒園, 一個係幼稚園? 定係仲有d好過呢2間?

thanks!

回覆 1# jaybee 的文章

在北區, 如果你想小朋友選/叩門小學時或上小學後無憂及輕鬆的話, 嘉德麗幼稚園會是必然之選, 但這間是不接受學卷資助的, 2011-2012年度每月學費HK$2400.- 但我只能說, 絕對是物有所值的.

回覆 1# jaybee 的文章

在北區, 如果你想小朋友選/叩門小學時或上小學後無憂及輕鬆的話, 嘉德麗幼稚園會是必然之選, 但這間是不接受學卷資助的, 2011-2012年度每月學費HK$2400.- 但我只能說, 絕對是物有所值的.

原帖由 DerbyMum 於 11-10-24 15:24 發表
在北區, 如果你想小朋友選/叩門小學時或上小學後無憂及輕鬆的話, 嘉德麗幼稚園會是必然之選, 但這間是不接受學卷資助的, 2011-2012年度每月學費HK$2400.- 但我只能說, 絕對是物有所值的. ...

為甚麼你覺得嘉德麗如此物有所值? 是根據它的畢業生小一入的學校分佈(我在它的網頁找不到啊)? 抑或你的小朋友的經歷? 可否分享多些? 謝謝

yungchai 發表於 11-11-10 17:54
為甚麼你覺得嘉德麗如此物有所值? 是根據它的畢業生小一入的學校分佈(我在它的網頁找不到啊)? 抑或你的小 ...

我都想知

DerbyMum 的帖子

我都好想知點解禁物有所植,係點様好。我BB係2010-11-15出世現在可以報嗎?

回覆:上水及粉嶺區幼稚園

系咪間間都要面試?

回覆:上水及粉嶺區幼稚園

當然啦!!