用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 07/08 ~ 畢業生~又黎啦 !
樓主: 禧媽媽
go

07/08 ~ 畢業生~又黎啦 ! [複製鏈接]

glory
亞樂校服奐季未 ?
亞禧尋日換左, 但今日落到街, 發現好涼爽下

glory
5月5日, 禮幼親子旅行, 我報左2個囝一齊去

禧媽媽 發表於 12-4-17 16:10
係呀係呀, 我呢2日都開始唸梗, 去學游水, 托管......
禧媽,
託管都幾好, 平日我地返工好難帶佢地去玩, 暑期託管有得outing, 佢地又玩得開心...
如果係屋企, 漫長暑假我好難叫到阿仔做功課, 託管又有時間做功課, 真係唔錯, 有無留意到荃灣邊樹有?

禧媽媽 發表於 12-4-17 16:11
係啦, 男仔真係呢啡d
好怕佢呢種行為唔改, 呢啡兼大意, 到中學時點算~~

禧媽媽 發表於 12-4-17 16:12
glory
天文台話星期1-4都茖雨, 睇黎亞樂應該踢唔到波, 唯有等下星期
阿仔好有興趣踢足球, 雖然踢得唔叻, 係屋企一食完飯, 就拎個波出黎對住幅牆自己踢兩下, 睇黎唔使過多一年, 油油大師又要出動...

禧媽媽 發表於 12-4-17 16:16
買貴價野, 真係要格價
講開, 有時惠康同百佳都要留意下d單, 我樓下間惠康有時打完單先發覺同標價不同~~

禧媽媽 發表於 12-4-17 16:17
glory
太好喇, 亞樂咁鍾意返學, 我2個囝就唔願返學, 話好辛苦, 我唸應該係辛苦起身
...
禧媽,
講就係咁講, 樂仔咪又一樣唔願起身返學, 朝早七點要落樓, 我由六點三十五分叫到佢四十三分都未願起身, 夏天好d咋, 校服易著, 冬天就唔得, 要打呔又要著多兩件衫

禧媽媽 發表於 12-4-17 16:18
glory
亞樂校服奐季未 ?
亞禧尋日換左, 但今日落到街, 發現好涼爽下
禧媽
阿仔好怕冬天套校服, 成日話條呔 cool 住佢唔舒服, 學校一出通告幾時可以自由著夏季校服就第一時間換季, 三月尾已經同佢換左夏季, 正式換季記得係五月初...呢兩日天氣涼番好多, 又天陰陰, 好想太陽伯伯快d出番黎~

禧媽媽 發表於 12-4-17 16:20
glory
5月5日, 禮幼親子旅行, 我報左2個囝一齊去

e.....咁得意既, 5月5日星期六, 係咪近幾年都係星期六攪呢? 因為記得以前親子旅行都好似係平日, 去邊樹玩呀?

glory 發表於 12-4-18 16:25
禧媽,
託管都幾好, 平日我地返工好難帶佢地去玩, 暑期託管有得outing, 佢地又玩得開心...
如果係 ...

要慢慢揾, 不過通常呢d好搶手

glory 發表於 12-4-18 16:28
好怕佢呢種行為唔改, 呢啡兼大意, 到中學時點算~~

唯有等, 你都好d, 我就.....

glory 發表於 12-4-18 16:31
阿仔好有興趣踢足球, 雖然踢得唔叻, 係屋企一食完飯, 就拎個波出黎對住幅牆自己踢兩下, 睇黎唔使過多一年,  ...

屋企一食完飯, 就拎個波出黎對住幅牆自己踢兩下, 睇黎唔使過多一年, 油油大師又要出動...
~~ 好好笑呀

glory 發表於 12-4-18 16:33
講開, 有時惠康同百佳都要留意下d單, 我樓下間惠康有時打完單先發覺同標價不同~~
...

係呀, 我樓下間惠康又係咁架

glory 發表於 12-4-18 16:37
禧媽,
講就係咁講, 樂仔咪又一樣唔願起身返學, 朝早七點要落樓, 我由六點三十五分叫到佢四十三分都未願起身 ...

gloyr
夏季真係方便d, arm 晒我d懶人 最好係運動服添

glory 發表於 12-4-18 16:43
e.....咁得意既, 5月5日星期六, 係咪近幾年都係星期六攪呢? 因為記得以前親子旅行都好似係平日, 去邊樹玩 ...

glory
好在你咁講咋, 唔係以為自已冇記性.
我每次填交禮幼旅行時都唸 ~ 以為亞禧好似係閒日架

5/5 哈....唔記得去邊添 ?
呢排掛住公司報稅 / 填報稅表好忙好忙

glory
尋晚再睇天氣, 原來落雨到 星期日

醒目開學勳章 王國長老

此帖回應超過 9000,為方便各位閱讀煩請開新帖繼續討論,此帖會被關上。

版主
Miriam

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題