用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 07/08 ~ 畢業生~又黎啦 !
go

07/08 ~ 畢業生~又黎啦 !

今日係最後一天 ~ 惜別日

[ 本文章最後由 禧媽媽 於 08-7-16 18:59 編輯 ]

大家上到小學, 都多d上黎啦  

祖安
今早返學交取"成長紀念冊", 落好大雨呀, 我濕到上大腿, 非常狼狽, 林老師仲問我 : 你冇帶傘呀

原文章由 禧媽媽 於 08-7-8 12:31 發表
祖安
今早返學交取"成長紀念冊", 落好大雨呀, 我濕到上大腿, 非常狼狽, 林老師仲問我 : 你冇帶傘呀

禧媽
係呀~今朝d 雨大到我以為'紅雨'呀
好彩我尋日接彤妹放學果時順便攞埋lu~所以今日唔使淋雨, 下晝就入左迪迪尼, 出奇地好好天喎

係噃,你攞左畢業相未?
我頭先問左黃老師,原來d 相今日先到,我托
Cherie 媽幫我攞~

祖安
係呀, 我地又有新開始 , 不過我可能會

原文章由 袓安 於 08-7-9 01:07 發表
係噃,你攞左畢業相未?
我頭先問左黃老師,原來d 相今日先到,我托
Cherie 媽幫我攞~

祖安
你咁夜都唔訓 ??
畢業相 ~ 當然有羅, d相好靚, 彤妹好搶鏡, 禧仔就企中間位囉

祖安
你知道 spi / dr.kong 書包會輕d ?

係呢, 尋日下午真係好好天, 唸都唸唔到
迪士尼, 好玩嗎 ?

glory
今日返工未呀 ??

早晨,
唔該禧媽開新版
我覺得個感覺好似新鋪開張咁呀)))

原文章由 禧媽媽 於 08-7-9 09:43 發表
glory
今日返工未呀 ??

禧媽
seven太貴兼且太大個, 所以唔買...
spi / dr.kong 我覺得兩隻差唔多

原文章由 禧媽媽 於 08-7-9 09:39 發表
祖安
你知道 spi / dr.kong 書包會輕d ?

尋日學校寄左書單同通知第三次註冊, 開學事宜, 又寄埋填寫課外活動, 飯單, 好似小學殺緊埋黎咁

原文章由 glory 於 08-7-9 10:51 發表
早晨,
唔該禧媽開新版
我覺得個感覺好似新鋪開張咁呀)))

glory
咁....你要多d幫襯啦

原文章由 glory 於 08-7-9 10:53 發表
禧媽
seven太貴兼且太大個, 所以唔買...
spi / dr.kong 我覺得兩隻差唔多

glory
我多數都係買 dr.kong 貓仔喇 ~ 平 ma

原文章由 glory 於 08-7-9 10:55 發表
尋日學校寄左書單同通知第三次註冊, 開學事宜, 又寄埋填寫課外活動, 飯單, 好似小學殺緊埋黎咁

glory
1個月埋單要幾多錢呀 ?
連埋課外活動 (校內+校外)

glory
係啵~樂樂英國文化協會~返邊間~沙田?

禧媽
課外活動一體一藝, 睇小朋友揀邊樣, 阿仔揀左圍棋同花色跳繩/小型壁球, 記得花色跳繩/小型壁球好似750元半學期(唔知有無記錯), 圍棋唔係好記得, 等我返屋企睇睇, 飯餐就16元一餐

原文章由 禧媽媽 於 08-7-9 11:01 發表

glory
1個月埋單要幾多錢呀 ?
連埋課外活動 (校內+校外)

報左金鐘果間, 近我返工, 我帶返學, 工人或者老公接放學..

原文章由 禧媽媽 於 08-7-9 11:02 發表
glory
係啵~樂樂英國文化協會~返邊間~沙田?

話說阿仔自己睇緊學校通告揀九月既飯餐, 佢見其中一款係"xxxx什菜', 阿仔就問我乜菜係係'甚'菜, 佢當個'什'字係簡體既'甚'字

[ 本文章最後由 glory 於 08-7-9 11:22 編輯 ]