用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會
樓主: mamamui
go

大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會

醒目開學勳章

我都好想出黎見下大家, 但我呢日有事做....

遲到好過無到,e+來報到:loveliness:
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

我又報到先.
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

真係好開心, 有咁多人參加星期日的畢業聚餐, 真係想快d 見到大家

有冇人知星期四 last day 返半日, 係未都有校車接放學 ?

yes 今朝問話星期四返9:00-11:00,有校車的。

[ 本文章最後由 Mrs.Yellow 於 08-7-8 08:43 編輯 ]

我都5醒起星期四原來係半日安 ......

原文章由 朱MayMay 於 08-7-7 13:14 發表
我邊有咁"能幹", 我淨識得搵人炸
...

May - 你識得搵人做野, 代表你有老細風範, 重5係能幹?
可惜的是我照目前 schedule 應來5到. 如果臨時有變, 我會 call 你. 我地真係好想來.

得閒係樹交流吓也可以
原文章由 namnam320 於 08-7-7 16:43 發表
好想來交流下,但當日有事

silvia

我諗無乜邊個男仔無去考英華
要帶中英文圖書各1本
幾個小朋友1齊入去見校長
至於問乜都係關於圖書 / 傾下計咁
不過唔係想潑冷水
呢間真係要預左唔得先
自己會輕鬆d

原文章由 silvia_ng 於 08-7-7 13:58 發表
我又黎傾下計先....

不過我有一個比較嚴肅既問題想問下d 男生家長...

請問有冇邊位係上年有考英華架? 我想收下風, 睇下會問d咩。同埋有冇人入到300佳麗呢? 因為最後呢關真係冇咩風收到

唔該哂!  ...
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

原文章由 yy13 於 08-7-8 12:22 發表
silvia

我諗無乜邊個男仔無去考英華
要帶中英文圖書各1本
幾個小朋友1齊入去見校長
至於問乜都係關於圖書 / 傾下計咁
不過唔係想潑冷水
呢間真係要預左唔得先
自己會輕鬆d

...

um....我都係唸佢唔得....所以盡量知多d, 盡力而為咋!

btw, 好多謝你寶貴既資料!

我有個半生熟的朋友考了入英華...昨日已幫你打聽, 但現時仲有未有消息...最遲29號會幫你問到...因果日我約咗佢

我朋友的仔仔係超大仔 + 活躍型
原文章由 silvia_ng 於 08-7-8 12:39 發表

um....我都係唸佢唔得....所以盡量知多d, 盡力而為咋!

btw, 好多謝你寶貴既資料!

之前同個K2家長傾計,佢都無信心。我話即管試下,50蚊買多個interview經驗都好。我話1500蚊好抵讀,佢話識人講,因第一年特登平D,之後會加價。5知係真5係。

原文章由 save 於 08-7-8 13:53 發表
我有個半生熟的朋友考了入英華...昨日已幫你打聽, 但現時仲有未有消息...最遲29號會幫你問到...因果日我約咗佢

我朋友的仔仔係超大仔 + 活躍型
...

在此多謝你同埋你個半生熟朋友仔

我個仔都算係大仔呀(3月出世), 至於活躍....我直頭驚佢過度果隻添mouth:" />

如果你冇見我出現係bk....請msn我啦

[ 本文章最後由 silvia_ng 於 08-7-8 14:57 編輯 ]

原文章由 Mrs.Yellow 於 08-7-8 13:53 發表
之前同個K2家長傾計,佢都無信心。我話即管試下,50蚊買多個interview經驗都好。我話1500蚊好抵讀,佢話識人講,因第一年特登平D,之後會加價。5知係真5係。 ...

睇黎今年報名果d都係1500一個月喎!

我唸之後入果d就真係慢慢加啦! 好似聖瑪加利, 第一年學費好似係7xx蚊一個月, 而家差唔多3000....

留條腳毛先

我朋友個仔係超大仔...即早一年的10定11月出世的

佢個仔把口無時停, 同埋佢係吉仔園的成績都係數一數二的 我會唔會講得太多別人的事呢
原文章由 silvia_ng 於 08-7-8 14:55 發表

在此多謝你同埋你個半生熟朋友仔

我個仔都算係大仔呀(3月出世), 至於活躍....我直頭驚佢過度果隻添mouth:" />

如果你冇見我出現係bk....請msn我啦 ...

原文章由 Mrs.Yellow 於 08-7-8 13:53 發表
之前同個K2家長傾計,佢都無信心。我話即管試下,50蚊買多個interview經驗都好。我話1500蚊好抵讀,佢話識人講,因第一年特登平D,之後會加價。5知係真5係。 ...

呢樣我都有聽過喎!!
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

原文章由 save 於 08-7-8 15:30 發表
我朋友個仔係超大仔...即早一年的10定11月出世的

佢個仔把口無時停, 同埋佢係吉仔園的成績都係數一數二的 我會唔會講得太多別人的事呢
...

oh.....ic....早一年出世又真係超大喎....
同埋佢係得柑吉園數一數二, 咁又真係好大chance啦!!!!

半生熟朋友仔唔會怪你既....你都係讚佢仔仔醒je!

哎呀!!仲有1日著tt校服咋......
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.