用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

GT Talent Show [複製鏈接]

如果今日冇去睇 GT Talent Show, 眞係你既損失 !!!

優才學生既演藝才華, 超出我既期望好多, 可以用 " Stunning  " 黎形容當時我既感覺。

除左演出水平高之外, 我最欣賞既係演出既多元化。

傳统既小提琴、鋼琴當然有, 水平仲好高, 好似果個鋼琴獨奏, 原來七歲已經考倒八級喇。

仲有粵曲、搖滾樂、現代舞、普通話語劇、詩詞朗誦、優韻樂團、魔術、English Drama、查查舞、敲擊樂、大合唱 .....等等。

我最鐘意既, 亦係最攪笑既項目, 叫做 < 樂興之時 >, 係由 4 個 G5/G6 既學生表演攪笑彈琴, 有一個反手彈, 仲有用頭呢彈左一個音, 最犀利果個係, 用布蒙住雙眼黎彈 !!!!

其實呢 4 個 G5/G6 學生, 個偭都係 7、8級水平, 但最難能可貴既,  係學校有一個寬鬆既空間比 D  學生;  一般學校,  呢 D  攪笑彈琴係唔容許既,  更加冇可能上台演出啦。

[ 本文章最後由 中天英 於 08-7-6 01:44 編輯 ]
   0    0    0    0

仲有果個唱粵曲既 G8 男生, 唔止唱得好, 仲有做手, 七情上面, 最後仲唱埋男女聲, 嬴得唔少掌聲, 亦係唯一有 Encore 既演出者。

原文章由 中天英 於 08-7-6 01:24 發表
如果今日冇去睇 GT Talent Show, 眞係你既損失 !!!

優才學生既演藝才華, 超出我既期望好多, 可以用 " Stunning  " 黎形容當時我既感覺。

除左演出水平高之外, 我最欣賞既係演出既多元化。

傳统既小提琴、鋼琴當然 ...

我原本打算睇夜晚果場,(聽講夜晚果場仲精采!),但因為尋日做左大半日義工實在太倦 ,所以最後至決定唔去睇。依家聽你咁講有D後悔添!

題外話,個show其實我地舊年構思過想係出面攪,但後來check過出面Book場實在太貴,而且亦好難Book, 所以最後至決定係返學校攪。

至於反手彈鋼琴果part, 每年都係"GT Talent Show"既重頭戲!而優中唱粵曲既梁同學,亦係一位好有才華既優中學生!

上星期五返學校做野時,無意中睇到成班優中學生(大既50人倒),我見佢地好似彩排緊敲擊樂(用唔同既物件, 例如水樽, 足球....嚟合湊), 當時已被佢地既表演深深吸引住!但估唔到原來其他表演亦都咁精采!

咁正既show,點解唔預埋我地班準小一生家長ah?

原文章由 Bluecat 於 08-7-6 19:53 發表

學校好似溜左通知你地?

王國長老

原文章由 中天英 於 08-7-6 01:52 發表
仲有果個唱粵曲既 G8 男生, 唔止唱得好, 仲有做手, 七情上面, 最後仲唱埋男女聲, 嬴得唔少掌聲, 亦係唯一有 Encore 既演出者。

This is also my favourite part.

王國長老

小墨魚&元元都有份演出be my guest, 多謝軍生幫忙, 影低珍貴的一刻. 記得幼稚園時期她都有參與演出, 但今次睇得出佢係好開心, 由頭到尾佢都笑得好開心, 同以前感覺好唔同, 好enjoy好投入, 可惜最後一part佢坐得太開.

[ 本文章最後由 edea 於 08-7-6 21:37 編輯 ]

原文章由 dabbycheung 於 08-7-6 16:06 發表

我原本打算睇夜晚果場,(聽講夜晚果場仲精采!),但因為尋日做左大半日義工實在太倦 ,所以最後至決定唔去睇。依家聽你咁講有D後悔添!

題外話,個show其實我地舊年構思過想係出面攪,但後來check過出面Book場實在太貴 ...

我有睇第二場呀, 真係好精彩, 我最鍾意係魔術表演呀, 個位舊生真係好厲害, 十幾歲人仔就咁叻真係好有天份 另外彈鋼琴和English drama都係my favourite

原文章由 edea 於 08-7-6 21:36 發表
小墨魚&元元都有份演出be my guest, 多謝軍生幫忙, 影低珍貴的一刻. 記得幼稚園時期她都有參與演出, 但今次睇得出佢係好開心, 由頭到尾佢都笑得好開心, 同以前感覺好唔同, 好enjoy好投入, 可惜最後一part佢坐得太開. ...

edea

係咪張相既左下角個位係小墨魚呢??

原文章由 edea 於 08-7-6 21:36 發表
小墨魚&元元都有份演出be my guest, 多謝軍生幫忙, 影低珍貴的一刻. 記得幼稚園時期她都有參與演出, 但今次睇得出佢係好開心, 由頭到尾佢都笑得好開心, 同以前感覺好唔同, 好enjoy好投入, 可惜最後一part佢坐得太開. ...

係, 佢全個演出都好開心.  現場我都睇唔倒, 我企到禮堂最後. 返來睇相先睇倒.

Hi, Bluecat,

好似因為座位有限, 唔敢請太多人; 就算係優才家長, 都最多買二張飛。

出年啦, 妳記得早D買飛啦。
原文章由 Bluecat 於 08-7-6 19:53 發表

[ 本文章最後由 中天英 於 08-7-7 00:58 編輯 ]

王國長老

原文章由 littlesister 於 08-7-6 23:00 發表

edea

係咪張相既左下角個位係小墨魚呢??

係呀

我睇第一場, 已經好精彩, 但聽聞第二場仲正咁話。

下年要睇晒二場至得。

原文章由 littlesister 於 08-7-6 22:59 發表

我有睇第二場呀, 真係好精彩, 我最鍾意係魔術表演呀, 個位舊生真係好厲害, 十幾歲人仔就咁叻真係好有天份 另外彈鋼琴和English drama都係my favourite ...

王國長老

原文章由 中天英 於 08-7-7 00:54 發表

下年要睇晒二場至得。

果日實在太忙, 想同Mandy過黎見你, 最後都抽唔到身, 真係遺憾. 果日我地檔生意不俗,表演前又忙於同小墨魚&元元換衫化妝, 又冇去軍生度幫襯. 其實全程都係我老公帶住個女周圍行, 我都走唔開, 好開心見到Dabby, 第一次見面,佢黎同我地打個招呼.

果日企操場真係十分悶熱, 出汗出到好似沖涼咁. Mandy住得近, 返去沖個涼再黎, 不知幾香, 越覺得自己臭

小墨魚好可愛。

原文章由 edea 於 08-7-7 00:52 發表

係呀

王國長老

偷拍:

朝早冇乜人時去偷拍, 見軍生同人講緊野冇打擾佢

王國長老

早上八點幾忽然落大雨, 本來踢波的小朋友都走避不及, 衝入操場, 大雨好似倒水, 話倒就倒...

我地努力開檔:

原文章由 中天英 於 08-7-7 00:54 發表

下年要睇晒二場至得。

第二場的 Music Junk Fusion 好震撼, 由G7-8同學表演, 江老師在台上打鼓好型.

我女話遲些有碟派? 希望兩場都有得睇番. 真的很精彩!

王國長老

原文章由 中天英 於 08-7-6 01:52 發表

佢唱"幽媾"時令我諗起小墨魚幼稚園高班, 曾經苦練呢首歌, 佢唱男聲, 另一位女同學唱女聲, 參加學校朗誦節粵曲歌唱比賽, 當時在家不停同佢練習, 佢未識投入, 掌握到音調但冇神髓, 所以今次表演我發現佢真正懂得投入, 全程都笑得好開心, 跳得好專心, 我覺得佢開始大個女啦

王國長老

原文章由 beesbees 於 08-7-7 01:14 發表

第二場的 Music Junk Fusion 好震撼, 由G7-8同學表演, 江老師在台上打鼓好型.

我女話遲些有碟派? 希望兩場都有得睇番. 真的很精彩!

陳校長都話遲d會派!

[ 本文章最後由 edea 於 08-7-7 01:24 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題