用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 約克k3的家長,你的小朋友升上那間小學呢? ...
go

約克k3的家長,你的小朋友升上那間小學呢? [複製鏈接]

醒目開學勳章

約克k3的家長,你的小朋友升上那間小學呢?

快畢業的約克幼稚園的學生,你地去邊讀小學呀?

Re: 約克k3的家長,你的小朋友升上那間小學呢?

My kid has transferred to Stafford but her K1 and K2 days were in York. She's been accepted by Kln. Rhenish, True Light, Kln. Tong School and Tak Nga. Most likely, she would go to KTS, if she is not accepted by Kln. Tong Alliance or Good Hope.

醒目開學勳章

幾好喎,你小朋友好o力,點解會轉去施德福呀?

Because last summer, York told me that they did not provide any K3 am classes. So they suggested to those parents who were in need to transfer to Stafford (their associate kindergarten). But subsequently I was told by some parents that in mid-Sept. last year, York started to provide K3 am classes. Then the K2 kids had been allocated to different classes, some in am and some in pm, as per the parents' wishes.

我小朋友亦是今年畢業生, 小兒派佐去柏德, 不過我地考慮讀私校, 我小朋友考到聖若瑟, 九龍塘, 宣道, 但考唔到聖方濟各陳守仁及優才, 我地倆公婆最想入聖方濟各, 但考唔到

醒目開學勳章

bud:
        你個仔仔上午定下午架?我女下午班架U3B2.

你好細心, 我個仔讀下午U3C, 我到派成績表時才知道有上午

醒目開學勳章

約克一向也有上午.u3就小班D.BK好少約克媽咪.你係我識既笫一個咋.你個仔仔考左oral未呀?你有冇參加紙包飲品盒設計呀,明天最後啦.

carollam310
我兒子也是續U3B2

醒目開學勳章

係呀,乜野名呀同學仔?我女叫張曉晴

carollam310
我仔仔叫黎卓諺,不過他在四月份已退學。

醒目開學勳章

我女有提過呀,話走左個同學仔,點解走呀學校晤好咩?你仔仔讀書好好喎.我女由N1A,L2A1,到U3B2都未入過頭三名,徘徊6.7咋,試過第9添.

carollam310
please check pm

namanyi:

點解你會退學, 約克唔好.

你有小朋友在york續?我覺得york是間好學校,仔仔續得好開心,退學是私人理由。仔仔走個曰N1、L2和U3的Miss都有歡送他和送D小禮物,L2時個班主任還寫咗封信比仔仔,我和老公睇到好感動。

hi, 我小朋友都係YORK呀, 但K2會轉去STAFFORD讀全日班喇!! 我個人都覺得YORK好好!! 但佢DADDY LIKE STAFFORD係西人老師主導, 學校又咁O岩係全班選左佢出來, 咁就即管過去試試囉, 查實我而家都心大心細, 唉~~~煮到我就食啦!!! 紙包飲品DESIGN, 我都有做呀, 尋晚做到點幾呀....陰功!!!

I'd never been told by York that they have am classes in K3. Instead, they assigned my daughter to pm class when she completed L2B. The teacher in York suggested us to transfer to Stafford. Originally, we thought they did not like our kid and besides, Stafford might not have sufficient no. of pupils. But now, we do think that Stafford is much better than York.

醒目開學勳章

有冇發覺約克少左好多人讀?我對這間學校既評價真係痲麻,不鼓勵身邊朋友報讀,所以我兩個妹既女讀緊聖羅撒同金巴倫,點知原來約克同金巴倫有咁親密既關係,唉~~

Hi 各位 :

我冇比個囝參加紙包飲品盒設計呀,因為好忙,冇時間做,而且我有冇創意,阿仔有冇,又小一派位,又考試,.......
總之就冇參加,阿仔這幾天考Oral ,好似已完結,而家就等28號考試,今次考試範圍好似冇上一次咁多。

carrollam 你個女咁叻考到前十名,我個仔最好個次考第七,有時仲冇名次,唔知點解試卷全部100分,但佢名次都好後,佢D同學應該好叻。

醒目開學勳章

我個女考6.7都係全部卷100分,一張99都冇.我都想知佢以乜野準則黎排名次.可能考頭十名既人份卷都全部100分架,可能我個女晤得班主任歡心卦.次次都6.7既.頭幾名又係果幾個.最唔明係音樂,運動.幾時考左都唔知.呢幾日我日日問阿女考左未,佢都話未既.幾時考同考乜都晤知.
次次設計野咪又係家長設計,搵著我地黎搞.又花燈,又聖誕卡.唉~~我又冇呢方面既天份. ,你有冇參加那個畢業聚餐$155一位那個,我問左同站上車既家長,個個都no,所以我都no,我地呢幾個家長都對約克好不滿,有乜都唔參加,有笫二個小朋友都晤比佢讀約克.
‹ 上一主題|下一主題