用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問有冇人叩門油塘基顯ok左呀??
go

請問有冇人叩門油塘基顯ok左呀?? [複製鏈接]

我只係想八下咋!!因為我連面試機會都冇,問下咋!!

[ 本文章最後由 dororo 於 08-6-27 11:26 編輯 ]
   0    0    0    0

今日都27號,我仲諗住今日會有結果tim

我第一輪, 第二輪都無選佢地, 佢地上個星期電話約見, 家長小朋友分開兩個 room 面試。
i am still waiting for the result.

原文章由 dororo 於 08-6-27 11:05 發表
我只係想八下咋!!因為我連面試機會都冇,問下咋!!

你個小朋友一定係學校成績好好定喇!!
至少都有個機會見下丫
我兩轉都揀佢地第一志願
但連見都冇得見呀
我b女共有7-8個同學交表
得一個可以面試咋!!

我朋友於昨天(6月26日)下午收到電話被學校取錄了, 扣門成功, 真替他開心 !  / sweetmj

你太過奬了, 我個囡不是成績好, 只是一般, 勝在把口 talk 得, 唔怕羞, 鐘意 show off 自己。
我叩了48區五間, 五間都見晒考晒了, confirm 入德田李兆强。 我個心都定好多。
你派左邊間。

原文章由 dororo 於 08-6-27 19:44 發表
你個小朋友一定係學校成績好好定喇!!
至少都有個機會見下丫
我兩轉都揀佢地第一志願
但連見都冇得見呀
我b女共有7-8個同學交表
得一個可以面試咋!! ...

回覆 #6 beywat496 的文章

我派位 係派左觀塘官立小學呀
但自己叩門就三間,油基,基法同陸慶濤
除左油基連面試機會都冇,
其他兩間都收左,
但自己應該會揀基法呀!!
希望我地既小朋友都搵到自己喜歡既小學啦!!
其實點解我要呢個topic黎問,
真係想八下有幾多人可以叩門成功[油基]
但自己都有少少唔係好憤氣佢連面試既機會都唔比我囉!!

請問陸慶濤是否做勢, 佢成日話自己已收滿, 為何你還可以叩門, 陸慶濤教學理念好, 但無奈眼見佢地學生質素好參差。

我估基顯我無消息啦, 因為佢主任都同我講, 位少, 希望我諒解情況, 一早就同我打針了。

原文章由 dororo 於 08-6-28 13:09 發表
我派位 係派左觀塘官立小學呀
但自己叩門就三間,油基,基法同陸慶濤
除左油基連面試機會都冇,
其他兩間都收左,
但自己應該會揀基法呀!!
希望我地既小朋友都搵到自己喜歡既小學啦!!
其實點解我要呢個topic黎問,
真係想 ...

原文章由 beywat496 於 08-6-29 10:34 發表
請問陸慶濤是否做勢, 佢成日話自己已收滿, 為何你還可以叩門, 陸慶濤教學理念好, 但無奈眼見佢地學生質素好參差。

我估基顯我無消息啦, 因為佢主任都同我講, 位少, 希望我諒解情況, 一早就同我打針了。

...

係咩?!!陸慶濤係咁同出面講咩,我都唔知呀,我打電話去時個老師都話佢本身都有d waiting lish既學生架,但我可以去下咁喎,其實我諗我b女都係緊緊入到咋,因為佢好遲好遲先通知我,同埋要我係電話度講定要唔要呢個位咁呀!!宜家我reject左佢都好怕自己揀錯呀!!
到底基法好定陸慶濤好我自己都唔知呀??
至於基顯我諗佢位真係好少呀,因為我真係聽唔係好多人叩門ok左呀!!

請問你是幾時叩門陸慶濤和他們是幾時通知你有位的?不知道現在有位嗎? 他們回覆是滿額但可收資料,若有人放棄學位會考慮其他學生。

另外我都同意基顯是比其法好少少,因為派英中率高D。

原文章由 HI_MaMa 於 08-6-29 17:26 發表
請問你是幾時叩門陸慶濤和他們是幾時通知你有位的?不知道現在有位嗎? 他們回覆是滿額但可收資料,若有人放棄學位會考慮其他學生。

另外我都同意基顯是比其法好少少,因為派英中率高D。 ...

陸慶濤我係12/6交表,
19/6interview,
跟住27/6收到消息話收呀!!
你可以試下打去睇下佢地仲收唔收生
我都知基顯係好,但佢唔見我b女我都冇計啦
宜家我只係怕自己揀錯呀!!
‹ 上一主題|下一主題