用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才書院賣物會 (7月5日)
樓主: dabbycheung
go

優才書院賣物會 (7月5日) [複製鏈接]

醒目開學勳章

原文章由 軍魁星 於 08-6-28 13:38 發表

你覺得我地會太受歡迎咩?  我地仲唸緊$50/3張 會唔會太貴, 唸緊要唔要減價或加送贈品.

你地覺得呢?  當然, 一切收費最後會全數捐給學校, 不會扣除任何開支. ...

我覺得 $50 / 3 張唔貴囉, 反正都係捐比學校, 我同亞仔都會過嚟捧場, 到時我好肯定你影相都影到手軟。

原文章由 meimeilam 於 08-6-28 15:15 發表

我覺得 $50 / 3 張唔貴囉, 反正都係捐比學校, 我同亞仔都會過嚟捧場, 到時我好肯定你影相都影到手軟。

到時要睇睇市場反應, 如果$50/3張都受市場接受, 咁d贈品會義賣出去, 可以籌多d錢.  

你地講晒你地d booth係邊, 如果我無生意就會過來搵你地過來幫襯.

MK家長請注意

為左方便各位MK家長,家長如想捐贈二手物品,可將物品送去MK校舍代收。

唔貴唔貴, 捐錢啫冇所謂喎, 不過你記住幫阿女影靚D就得啦

原文章由 軍魁星 於 08-6-28 13:38 發表

你覺得我地會太受歡迎咩?  我地仲唸緊$50/3張 會唔會太貴, 唸緊要唔要減價或加送贈品.

你地覺得呢?  當然, 一切收費最後會全數捐給學校, 不會扣除任何開支. ...

原文章由 軍魁星 於 08-6-28 02:01 發表

互相認識完請記得過來2AB個聯合booth, 一齊幫襯我, 我會盡量影得你地個小朋友靚d.

請問 2AB 會在那個室? 到時早D去排定隊.

請問影完相, 係咪即刻 print 出黎呀?

原文章由 軍魁星 於 08-6-28 21:19 發表

到時要睇睇市場反應, 如果$50/3張都受市場接受, 咁d贈品會義賣出去, 可以籌多d錢.  

你地講晒你地d booth係邊, 如果我無生意就會過來搵你地過來幫襯. ...

今年睇黎會有好多生力軍加入, 我都可以退休喇。

原文章由 mandy_ng_bb 於 08-6-28 00:35 發表

edea, 好呀好呀, 除咗妳同軍生, 見埋dabby & 中生, 就差唔多見齊我地呢個forumo既 "膽" 啦!!   
莫講話係08 or 09家長, 我係07家長, 都獲益良多, 多謝各位!!! ...

原文章由 中天英 於 08-6-29 01:16 發表
請問影完相, 係咪即刻 print 出黎呀?

唔會print, print 既時間會好長, 成本好貴, 而且d相要執執d色才會好d.   所以只會留低email address and phone number, 一個星期內email返俾你, 個file會好大下, 可以自已print 大相.

(如果一個星期未收到相, 各位就要反醒一下喇, 呢個故事教訓我地..........)

原文章由 beesbees 於 08-6-29 00:26 發表

請問 2AB 會在那個室? 到時早D去排定隊.

多數會在3/F四年級班房, 到時會有軍女相板帖在門口.  我count晒你地喇.  

再試燈, 叫澄澄側側地個頭, 右手托鰓, 佢托到好似牙痛咁.

回覆 #30 dabbycheung 的文章

嘩!好熱鬧!我又賣吓廣告先,請到1D班支持支持,有飲有食,有USB手指,有英文圖書,有文具............似唔似小型便利店?

因第二日趕住搬家,不能逗留太久,希望有機會見到大家!

AFSL,

一定幫襯妳

原文章由 AFSL2007 於 08-6-30 23:04 發表
嘩!好熱鬧!我又賣吓廣告先,請到1D班支持支持,有飲有食,有USB手指,有英文圖書,有文具............似唔似小型便利店?

因第二日趕住搬家,不能逗留太久,希望有機會見到大家! ...

醒目開學勳章

原文章由 軍魁星 於 08-6-30 21:39 發表
再試燈, 叫澄澄側側地個頭, 右手托鰓, 佢托到好似牙痛咁.

軍女張相影得好靚呀, 到時同亞仔影會唔會有咁嘅效果架, 不過, 講明先亞仔唔會手托香鰓架!  

原文章由 meimeilam 於 08-7-1 10:39 發表

軍女張相影得好靚呀, 到時同亞仔影會唔會有咁嘅效果架, 不過, 講明先亞仔唔會手托香鰓架!  

效果會一樣既, 而且應該會有張床單做背景.

姿勢呢樣野就真係頭痛, 唔識叫人擺乜pose好, 話晒唔係做呢行, 以前影d職業model, 佢地自已識擺pose, 影相果個負責按shutter就得.  可以叫佢俾小小憂鬱, 跟住小小迷失, 再唔係又可以叫佢憂鬱之中帶三分迷失.

到時我地影都主要以半身為主, 因為個背景床單唔會到地, 影埋腳就會影埋個地板, 唔同景.

原文章由 AFSL2007 於 08-6-30 23:04 發表

因第二日趕住搬家,不能逗留太久,希望有機會見到大家! ...

好, 如果我無乜生意就落來搵你, 幫襯完你到你上來幫襯我.

醒目開學勳章

原文章由 軍魁星 於 08-7-1 10:49 發表

效果會一樣既, 而且應該會有張床單做背景.

姿勢呢樣野就真係頭痛, 唔識叫人擺乜pose好, 話晒唔係做呢行, 以前影d職業model, 佢地自已識擺pose, 影相果個負責按shutter就得.  可以叫佢俾小小憂鬱, 跟住小小迷失,  ...

死喇! 又要憂鬱, 又要迷失, 即係點呀?   等我前一日叫佢練定先。

原文章由 meimeilam 於 08-7-1 11:41 發表

死喇! 又要憂鬱, 又要迷失, 即係點呀?   等我前一日叫佢練定先。

簡單d, 就咁開心笑都得既.

咁即係得我幫襯你,你邊有時間走開?除非你識分身術

原文章由 軍魁星 於 08-7-1 10:52 發表

好, 如果我無乜生意就落來搵你, 幫襯完你到你上來幫襯我.

有好消息,有位G8家長搵左一間廠,捐左28箱衫比學校,D衫牌子係G2xxx.雖然D貨會有少少次,但我地打算用2折價錢倒賣出。如果家長想執平貨,記得到時去《中央義賣攤檔》搵我!

[ 本文章最後由 dabbycheung 於 08-7-2 16:44 編輯 ]

原文章由 dabbycheung 於 08-7-2 16:42 發表
有好消息,有位G8家長搵左一間廠,捐左28箱衫比學校,D衫牌子係G2xxx.雖然D貨會有少少次,但我地打算用2折價錢倒賣出。如果家長想執平貨,記得到時去《中央義賣攤檔》搵我! ...

好! 我訂兩件, 我收檔後過來摞.
‹ 上一主題|下一主題