用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 08-09年SFA小一家長情報站
樓主: 小B維維
go

08-09年SFA小一家長情報站

一點都唔系麻煩家長呀, 小朋友在校時間都好長,學校清潔措施一定要做得好, 家長才放心
我之前比左免沖洗手液亞囝, 等佢可以小息用, 點知原來老師講D小朋友隨時隨地(包括上堂時)都拿出來用, 當系玩具玩

原帖由 nicki 於 09-5-18 20:45 發表

係呀, 宜家好d啦, 最緊要係飯前有時間俾佢地去洗手..
之前我send左幾個email俾老師同學校, 希望佢地安排飯前洗手, 我女話可能因為老師睇左d email, 宜家咪有時間洗手囉
(希望唔好俾人覺得我係麻煩家長!) ...

諾行(1A), Chris(1A), Gordon(子俊)(1A), Adrain(1D), Alice(1D)...的靚媽

明天1D班的小郵差會派2隻冇打格仔 的DVD俾各位小朋友, 放工記得同小朋友一齊睇呀 (溫左書先睇喎 )

小B維維靚靚靚媽

唔該晒你同埋小郵差呀

原帖由 小B維維 於 09-6-1 22:19 發表
諾行(1A), Chris(1A), Gordon(子俊)(1A), Adrain(1D), Alice(1D)...的靚媽
明天1D班的小郵差會派2隻冇打格仔 的DVD俾各位小朋友, 放工記得同小朋友一齊睇呀 (溫左書先睇喎: ...

真係唔好意思 咁耐先俾到你地...

仲有一個月就一年啦   

原帖由 Central 於 09-6-1 10:35 PM 發表
小B維維靚靚靚媽

唔該晒你同埋小郵差呀

唔要緊, 等得等得.  

怕仔仔大頭蝦唔記得講, 唔該曬你, 咁當然仲有勞苦功高既小郵差維維同central 仔仔啦.

gordon ma

原帖由 小B維維 於 09-6-1 22:50 發表

仲有一個月就一年啦   

希望你同囝囝會喜歡d相同video

原帖由 gordon 於 09-6-2 10:19 PM 發表
唔要緊, 等得等得.  

怕仔仔大頭蝦唔記得講, 唔該曬你, 咁當然仲有勞苦功高既小郵差維維同central 仔仔啦.

gordon ma

諾行今日做左小郵差, 唔該晒!!!

原帖由 Central 於 09-6-1 10:35 PM 發表
小B維維靚靚靚媽

唔該晒你同埋小郵差呀

小B維維

我真的十分多謝你們的安排,令小朋友和家長都有一個這麼美好的回憶 場面既開心又難忘呢 時間過得真快,過了不多時,小朋友們又會開始他們的小二生活了

原帖由 小B維維 於 09-6-1 22:50 發表

仲有一個月就一年啦   

小B維維
小事 謝謝

原帖由 小B維維 於 09-6-2 23:10 發表
諾行今日做左小郵差, 唔該晒!!!

gordon

咁係嘛,舉手之勞而已,唔c一秒就交到比gordon啦 勞苦功高的是小B維維呀
原帖由 gordon 於 09-6-2 22:19 發表
唔要緊, 等得等得.  

gordon ma

本人有部份小二全新的書及作業半價出讓, 如有興趣請PM本人,THANKS!!

簽名被屏蔽

大家好, 小女今年小一. 想問問暑假那些預備班好唔好, 你地上年有無參加?

因為, 一早替小女係其他center報了些summer class, 時間上overlapping了, 上唔到學校的class, 又怕9月上學時難適應, pls advise.

1. 好大可能報唔到church果 d class, 不過, 見佢cover 既area又好多 (中英數, arts, PE, General Studies)

2. 書法, 係唔係可以改善寫字 speed ?

superkids

請問有沒有  St. Francis 的小朋友係superkids 上堂,究竟好不好呢?

Nicki,

我就話最好唔好復課, 唔想考試呀!

無聽見有好多小學生既年紀感染個案就系因為小學停課, 所以我估會繼續停課多.

原帖由 nicki 於 09-6-15 22:28 發表
大家估下究竟26號會否復課?

簽名被屏蔽

升小二啦

09-10年SFA小二家長情報站
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2139933&page=8&extra=page%3D1#pid32186893