用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 08-09年SFA小一家長情報站
樓主: 小B維維
go

08-09年SFA小一家長情報站 [複製鏈接]

請問St. Francis 的返學書包有沒有顏色限制?

沒有

原文章由 Fishmama 於 08-8-12 13:52 發表
請問St. Francis 的返學書包有沒有顏色限制?  

簽名被屏蔽

Central,

好開心上星期六家長會終於都見到你喇, 咁啱我地的小朋友都係1A, 仲有我地細果個又差不多大, 第日真係有排講。

尋日我俾個囡睇吓佢果班有邊個同學(我影左個name list), 佢淨係認得你個仔個名, 因為佢話你個仔成日都搶佢d野玩喎

係呢, 唔知其他小朋友係邊班呢, 上黎講吓啦, 就快開學喇, 我地都要勤d上黎先得

似乎很多 Kentville 囝囝囡囡考到 SFA.

雖然我的囡囡考不到,都要恭賀各位!

Hi Woon-Woon,

我囡也是 1A.
妳囡讀哪間 KINDER ?

WENDY

原帖由 Woon-Woon 於 08-8-25 17:31 發表
Central,

好開心上星期六家長會終於都見到你喇, 咁啱我地的小朋友都係1A, 仲有我地細果個又差不多大, 第日真係有排講。

尋日我俾個囡睇吓佢果班有邊個同學(我影左個name list), 佢淨係認得你個仔個名, 因為佢話你 ...

hihi,

my son is also in 1A.

Let's make a list.

BK name - student name

1A
Gordon - Gordon Leung
wendyyy -

1B

1C

1D

原帖由 wendyyy 於 08-8-25 18:15 發表
Hi Woon-Woon,

我囡也是 1A.
妳囡讀哪間 KINDER ?

WENDY

簽名被屏蔽

Gordon , wendyyy,

嘩, 好野, 又多兩個1A, 我地個班主任係Miss Leung, 聽講她的教育理念係先管後教, 佢會要求操行行先, 所以我地要叮囑小朋友要乖乖地啊

1A
wendyyy -
woon-woon  - Sharon Kam

1B

1C

1D

nicki - 廖子瑤

Hi,

我女兒是 1D

chansc912  -  Lee Sze Wai

請多多指教.

chansc912

原帖由 Woon-Woon 於 08-8-27 21:44 發表

嘩, 好野, 又多兩個1A, 我地個班主任係Miss Leung, 聽講她的教育理念係先管後教, 佢會要求操行行先, 所以我地要叮囑小朋友要乖乖地啊

1A
wendyy ...

今年我睇返各班的name list, 多左好多女仔, 以前係三分一至四分一, 今年係差不多一半呀

係呢, 你地今個星期六返唔返家長會呀? 我係group a, 你地呢, 唔知到時見唔見到呢

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

1A - Miss Leung
1) Gordon - Gordon Leung
2) wendyyy -
3) woon-woon  - Sharon Kam

1B

1C

1D - Miss Yung
1) nicki - 廖子瑤
2) chansc912  -  Lee Sze Wai
3) 小B維維 - 維維Ivan

仲有維維都係呀! 多多指教!

原帖由 nicki 於 08-8-28 07:39 PM 發表
chansc912

我女同你囡同班, 多多指教

nicki,

今個星期六有兩個講座, 一個係<如何善用學校內聯網>, 另一個是<如何啟發子女的潛能>, 係在上星期的家長會完結後購票的

開學果日我唸住帶d文具, 水, 同茶點算喇, 好似返預備班果陣咁

原帖由 nicki 於 08-8-28 19:36 發表

家長會? 家長座談會??唔係上星期六o個個??
我剩係知開學日有家長orientation, 唔知開學日要帶咩野呢

請問 1B 的班主任是誰 ? 她的教學理念又如何 ?
謝 !

Wendy

原帖由 Woon-Woon 於 08-8-27 21:44 發表

1A
wendyy ...

1B 的班主任我寫低左, 要返屋企先 check 到喎, 遲 d 覆你, 同埋我淨係打聽左 1A班主任, 無問其他老師

原帖由 wendyyy 於 08-8-29 12:32 發表
請問 1B 的班主任是誰 ? 她的教學理念又如何 ?
謝 !

Wendy

簽名被屏蔽

Woon-Woon

我返呀,我都係Group A呀。明天見。

Central

原帖由 Woon-Woon 於 08-8-28 11:55 發表
今年我睇返各班的name list, 多左好多女仔, 以前係三分一至四分一, 今年係差不多一半呀

係呢, 你地今個星期六返唔返家長會呀? 我係group a, 你地呢, 唔知到時見唔見到呢   ...
‹ 上一主題|下一主題